otita congestionala copil mic
Domnule doctor, din cauza unei raceli prelungite, fetita mea de 3 ani a facut otita congestionala la urechea stanga. Medicul de familie mi-a recomandat sa-i dau 3 zile ibalgin si otocalm(2 pic de 3 ori pe zi, desi cred ca i-am pus din greseala si 3 picaturi de vreo doua ori).Inca de la prima administrare fetita nu mai acuza dureri. Nasul ii curge mai rar, mucozitatile sunt mai vascoase, seara ii mai pun vibrocil, desi infundata e foarte putin.As vrea sa va intreb daca intervalul de 3 zile nu e prea scurt si daca tratamentul e ok.Si va rog spuneti-mi daca nasul care curge(in general vorbim, in cazul racelilor) este bine sa fie tratat cu tot felul de picaturi si spray-uri nazale sau este mai ok sa lasam mucozitatile sa se scurga.Multumesc mult.
3 comentarii
1 mucozitatile trebuie aspirate obligatoriu, daca se scurg spre posterior irita faringele si provoaca tuse..dar si inflamatie a trompei lui eustache si implicit Otita
2 otocalm se poate pune si 5 pic.. Obligatoriu Calde...
3 dupa otita. faptul ca NU doare.. nu inseamna ca timpanul a recapatat si mobilitatea
asa ca corect este sa se trateaze o otita NUMAI la ORL..si se fac investigatii Timpanograma.. care arata cum si.a restabilit timpanul mobilitatea
2 otocalm se poate pune si 5 pic.. Obligatoriu Calde...
3 dupa otita. faptul ca NU doare.. nu inseamna ca timpanul a recapatat si mobilitatea
asa ca corect este sa se trateaze o otita NUMAI la ORL..si se fac investigatii Timpanograma.. care arata cum si.a restabilit timpanul mobilitatea
Multumesc pt raspuns.In ccea ce priveste mucozitatile, i-am curatat mereu nasul, dar nu i-am pus solutii in el niciodata, decat in cazul in care era infundat(ser).O sa-i dau in continuare picaturile pana duminica(3 zile) si luni merg la ORL cu ea.Daca sunteti amabil, spuneti-mi este corecta administrarea picaturilor doar in urechea bolnava, pt ca am auzit persoane spunand ca trebuie puse picaturi in amandoua.Eu am folosit otocalm doar pt urechea bolnava.
da.. este corect in 1 singura ureche care doare
daca medicul ORL spune ca sunt schimbari de aspect a timpanului la ambele urechi.. in acest caz se pot INcalzi ambele urechi
daca medicul ORL spune ca sunt schimbari de aspect a timpanului la ambele urechi.. in acest caz se pot INcalzi ambele urechi
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8problema cu urechea dreapta
- 5am facut otita congestiva am luat tratament dupa care am facut dop cerumen
- 5otita congestiva
- 3Otita congestiva
- 4Otita congestiva-tratament
- 4ochisor care curge
- 3otita congestiva cu ciuperca
- 4Otita purulenta fetita 1 an jumatate
- 7Otită congestivă
- 10Otita medie congestiva repetata
- 8otita medie congestiva