Ostenil

30-04-2007
anca_rec
Nu este medic/terapeut
anca_rec
Se poate sa ma ajute cineva cu o traducere a prospectului asfel incat sa poate fi administrat corect?.P.S. nu am gasit in farmacii prospectul in limba romana

http://www.trbchemedica.com/ANG/OSTENIL/ostenilPrescribInfo.html
10 comentarii
0
30-04-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Va fac eu traducerea, dar dureaza pana dupa-amiaza.
0
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
sa imi dati adresa de mail pe care sa va trimit fisierul
0
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
OSTENIL:

Hialuronat de sodiu 1.0%
Soluţie vascoasă (viscoelastic) pentru injectare in cavitatea articulară.
Sterilizată prin căldură umedă.

Compoziţie:
1 ml de soluţie izotonică conţine 10.0 mg de hialuronat de sodiu şi clorură de sodiu, sodium monohydrogenphosphate, sodium dihydrogenphosphate, apă distilată.

Indicaţii:
Dureri şi restrangerea mobilităţii in tulburările degenerative sau traumatice ale articulaţiei genunchiului şi a altor articulaţii sinoviale.

Contraindicaţii:
OSTENIL nu trebuie folosit la pacienţii cu senisbilitate dovedită la unul dintre constituenţii săi.

Precauţiuni:
Sunt necesare la pacienţii cunoscuţi cu sensibilitate la medicamente. De asemenea, ţineţi cont de precauţiunile generale necesare in cazul injecţiilor intraarticulare. OSTENIL trebuie injectat cu precizie in cavitatea articulară. Evitaţi injectarea in vase de singe sau in ţesuturile inconjurătoare!
Nu există studii clinice cu privire la utilizarea acidului hialuronic la copii, femei insărcinate şi care alăptează sau in boli inflamatorii ale articulaţiilor cum ar fi artrita reumatoidă sau boala Bechterew, de aceea nu e indicat tratamentul cu OSTENIL in aceste situaţii. Nu folosiţi produsul dacă seringa sau pachetul steril sunt desfăcute. Păstraţi produsul sub 25-OH-D de grade Celsius. Nu folosiţi după data de expirare indicată pe cutie. A nu se lăsa la indemina copiilor.

Efecte secundare:
Pot apărea efecte locale, cum ar fi durerea, senzaţie de căldură, roşeaţă şi edem in articulaţiile tartate cu OSTENIL. Aplicaţi gheaţă 5-10 minute pe articulaţie şi fenomenele vor dispărea.
Interacţiuni cu alte produse:
Nu deţinem informaţii cu privire la eventuale incompatibilităţi ale produsului cu alte soluţii de uz intraarticular. Folosirea concomitentă a unui analgetic oral sau a unui anti-inflamator in timpul primelor zile poate fi de folos pacientului.

Dozaj şi administrare:
Injectaţi OSTENIL in articulaţia afectată o dată pe săptămină, 3-5 injecţii in total. Se poat trata mai multe articulaţii in parallel. in funcţie de severitatea bolii articulare, efectele benefice ale unui tratament de 5 injecţii intra-articulare se vor menţine cel puţin şase luni. Tratamentul poate fi repetat in funcţie de necesităţi.
in caz de lichid sinovial in exces (joint effusion) e recomandată aspirarea acestuia, odihnă, aplicarea de gheaţă sau o injecţie intraarticulară de cortico-steroizi. Tratamentul cu OSTENIL poate fi inceput după alte două, trei zile.
Conţinutul şi suprafaţa seringii cu OSTENIL sunt sterile cită vreme aceasta nu e scoasă din pachet. Scoateţi seringa din ţiplă, scoateţi-i capacul (the Luer lock cap) ataşaţi o canulă potrivită (de exemplu 19 or 21 G) şi asiguraţi-o prin inşurubare. Scoateţi aerul din seringă inainte de injectare.

Caracteristici şi mod de acţiune:
Lichidul sinovial, care e un lichid viscos (viscoelastic) datorită prezenţei acidului hialuronic, se găseşte in toate articulaţiile, mai ales in cele mari care susţin greutate, şi asigură efectuarea unei mişcări normale, fără durere datorită proprietăţilor lubrifiante şi de absorbţie a şocurilor properties. Lichidul sinovial e responsabil şi de hrănirea cartilajului.
In tulburările degenerative ale articulaţiilor cum sunt cele din osteoartrită, viscozitatea (viscoelasticity) lichidului sinovial e redusă marcat, scăzindu-i funcţiile de lubrifiere şi de absorbţie a şocurilor. Aceasta creşte incărcătura mecanică asupra articulaţiei şi contribuie la distrugerea cartilajului, rezultind durere şi limitarea mobilităţii in articulaţia afectată. Prin suplimentarea lichidului sinovial cu injecţii intra-articulare de acid hialuronic purificat se poate ameliora proprietăţile viscoelastice (?) ale lichidului sinovial. Aceasta imbunătăţeşte funcţia de lubrifiere şi de absorbţie a şocurilor şi reduce incărăctura mecanică a articulaţiei. De regulă, aceasta conduce la scăderea durerii şi imbunătăţirea mobilităţii, care poate dura citeva luni după un ciclu de cinci injecţii intra-articulare.

Prezentare şi caracteristicile pachetelor:
O seringă umplută de 20 mg/2.0 ml de OSTENIL in pachet steril.
Trei seringi umplute de 20 mg/2.0 ml de OSTENIL in pachete sterile.
Cinci seringi umplute de 20 mg/2.0 ml de OSTENIL in pachete sterile.

OSTENIL e un dispozitiv medical.
A se folosi sub stricta supraveghere a medicului.
0
01-05-2007, ora 00:00
anca_rec
Nu este medic/terapeut
anca_rec
Ve multumesc din suflet d-le dumitru. Mi-a fost de un real folos.
0
26-04-2009, ora 17:15
teodora avram
Nu este medic/terapeut
teodora avram
Buna ziua,
Am trei fiole de Ostenil, pentru infiltratii care expira in luna septembrie 2009. Daca este cineva interesat va rog sa-mi raspundeti pe forum
0
11-05-2009, ora 13:19
nevrescu_mihaela
Nu este medic/terapeut
nevrescu_mihaela
puteti sa imi spuneti cat costa cele 3 fiole de Ostenil?
0
12-05-2009, ora 01:43
teodora avram
Nu este medic/terapeut
teodora avram
3 fiole costa 240 Eu, acesta este pretul cu care le-am cumparat pentru tatal meu. El a folosit trei fiole doar pentru o articulatie, pentru ca pentru cealalta nu era cazul. Consider ca daca cineva are cu adevarat probleme si medicul a recomandat infiltratiile merita efortul financiar.
0
01-04-2010, ora 09:38
XSpeed
Nu este medic/terapeut
XSpeed
Varsta: 50 ani
Sex: Femeie
In urma cu o saptamna s-a efectuat operatie la genunchiul drept pentru ruptura de meninsc prin alunecare, cartilagiile afectate..

Doctorul i-a recomandat dupa operatie 3 injectii cu OSTENIL PLUS.

1. Impresii avizate despre OSTENIL PLUS ? Exemple de cazuri concrete cand chiar a avut efectul scontat? (tinand cont de pretul tratamentului)
2. Recomandari pentru utilizarea OSTENIL PLUS, pe langa cele din conspect.
3. Repercursiuni negative de la cei care au folosit OSTENIL PLUS.
4. Imbunatatiri concrete OSTENIL PLUS fata de OSTENIL ?
5. CINE POATE SA OFERE CELE 3 DOZE LA PRETURI MAI BUNE ? -*

(*modificat de administrator)
0
07-09-2012, ora 12:20
lorry1164
Nu este medic/terapeut
lorry1164
Eu am inceput tratamentul cu Ostenil saptamana aceasta si am intrat aici sa vad despre ce este vorba, eu fiind in Germania si neintelegand despre ce este vorba.
Injectiile (eu am de facut 5) mi le face medicul ortoped, dar nefiind decontate de Casa de Asigurari trebuie sa mi le achit singura, ma costa in total pana in 200€ toate 5, am vrut doar sa stie cei care au nevoie de ele ca in Germania nu sunt asa scumpe cum scrie Teodora Avram mai sus, ea cerand 240€ pentru 3 injectii.
Multumesc lui al-dumitru pentru traducere.
Eu am dureri destul de mari in sold dupa prima injectie, sper ca dupa cele 5 ma voi simti mai bine!
Mi s-a oferit si tratamentul cu injectii cu Cortizon dar mi s-a spus ca Ostenil e mai bun, celalat era decontat de asigurari, acum nu stiu daca am ales bine...
O zi buna!
0
04-03-2023, ora 16:15
Dirona
Nu este medic/terapeut
Dirona
Buna ziua, mama mea are gonartroza la ambii genunchi, stadiul IV.
Ma intereseaza cum se procedeaza la tratamentul cu Ostenil plus, cate injectii se pot face la un genunchi si la ce interval.
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.