operatie monturi - sfaturi

68 comentarii 1 2 3
0
20-09-2018, ora 10:17
AndaMaria
Nu este medic/terapeut
AndaMaria
Buna ziua,
Sunt femeie, am 30 de ani si am monturi, aparute din adoloscenta (cred ca este o mostenire deoarece si bunicul meu a avut). Stiam ca nu pot fi tratate decat chirurgical, asa ca ma impacasem cu ideea si in consecinta am incercat sa imi cumpar incaltaminte cat mai adecvata(desi n-am reusit mereu). Insa, acum ceva timp am fost respinsa la vizita medicala pentru angajarea intr-o institutie din cauza monturilor( acolo am aflat ca unul are 23 grade si altul 28 de grade deviatie). Ieri am mers la un ortoped, deoarece montul care are 28 de grade deviatie, din cauza frecarii cu unii pantofi, este acoperit cu o piele destul de groasa si rosie, si ma gandeam ca imi poate da un unguent sau un sfat pentru a scapa de aceasta problema. Insa domnul doctor mi-a zis ca nu exista nimic pentru a scapa de inflamatia aia, recomandandu-mi operatia. Dar ce m-a socat a fost ca mi-a spus ca "imi taie osul mort", iar perioada de recuperare este maxim 10-20 de zile, dupa care imi pot relua activitatile cotidiene, inclusiv pot face sport. Eu oricum exclusesem din prima operatia, deoarece cam stiu ce presupune si consider ca atata timp cat, deocamdata, nu ma dor, decat in situatia in care port incaltaminte stramta nu are rost sa o fac. Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un sfat in ceea ce priveste inflamatia, piele intarita( la un moment dat am purtat o pereche de ghete cateva zile si facusem si batatura) si roseata de la unul din monturi?
Va multumesc!
0
20-09-2018, ora 12:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Este evident ca nu se pune problema """""""imi taie osul mort""""", deoarece nu exista nici un "os mort".
Montul reprezinta proeminenta rezultata prin deplasarea progresiva a unui os normal, primul metatarsian.
Prin urmare, singura operatie posibila si imaginabila consta in sectionarea pe din doua a osului si in re-pozitionarea fragmentelor osoase rezultate.
Gasiti raspunsurile la toate aceste intrebari pe site-ul meu, chirurgiapiciorului. ro.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-10-2018, ora 16:36
Pacienta11
Nu este medic/terapeut
Pacienta11
Bună ziua! Am monturi la ambele picioare și nu pot purta decât încălțări comode și fără toc. Chiar și asa, după un anumit număr de ore, sau dacă stau mult în picioare, monturile devin dureroase. As vrea sa discut cu dumneavoastră detaliile unei operatii: cu cât timp înainte trebuie sa fac o programare, dacă este necesara o consultație în prealabil, care este prețul intervenției pentru fiecare picior în parte și la ce interval de timp se pot opera ambele monturi. Din câte am citit cu câțiva ani în urma, operația se făcea la Medlife, în București și în prezent nu am găsit pe net alte detalii. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
0
29-10-2018, ora 17:02
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu putem discuta aici, pe forum, toate aceste detalii.
Puteti intra pe site-ul meu si veti gasi toate aceste detalii, dar si datele de contact (telefon, mail).
Gasiti raspunsurile la toate aceste intrebari pe site-ul meu, chirurgiapiciorului. ro.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-10-2018, ora 21:17
Pacienta11
Nu este medic/terapeut
Pacienta11
Mulțumesc! V-am lăsat mesaj pe site-ul dumneavoastră.
0
30-10-2018, ora 18:57
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
OK
Multumesc pentru intelegere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-04-2021, ora 19:21
Raluca35
Nu este medic/terapeut
Raluca35
Buna seara. Am 36 ani si de cativa ani buni sufar de monturi. La varsta de 18 ani nu aveam dupa care usor usor au aparut si sunt din ce in ce mai pronuntate. La piciorul drept deja au tendinta sa se urce unul peste altul in schimb la piciorul stang este mai ok. As vrea sa va intreb care este costul operatiei la un picior si ce implica recuperarea. Stiu pe cineva care a facut o interventie si f mult timp nu a putut sa se incalte o buna bucata de vreme. Va multumesc din suflet pt eventualele raspunsuri si mi_as dori sa aflu si parerea pacientilor care au suferit deja aceasta interventie si cum a fost recuperarea.
0
15-04-2021, ora 20:16
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Puteti gasi absolut toate aceste detalii pe site-ul meu, chirurgiapiciorului ro
Pretul depinde de cateva zeci de criterii si se stabileste, evident, in timpul consultatiei preliminare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
68 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar monturile?
  • Monturile la picioare - de ce apar și cum se tratează?
  •