oparire cu apa fiarta... oare e vorba de infectie? ajutati-ma va rog!

19-09-2014
buburuza32
Nu este medic/terapeut
buburuza32
Buna seara...ma confrunt si eu cu o problema si sper ca aici, cu ajutorul Dvs, sa gasesc si o rezolvare!
Acum fix doua saptamani, mi-a alunecat din mana, oala plina cu ciorbita clocotita...mi-a cazut pe ambele picioare(pe laba piciorului)...evident ca mi-au aparut basici, care s-au spart intre timp, o asistenta medicala din aici din zona, mi-a indepartat pielea aceea(ca sa nu mai sape).Insa problema si nelamuririle mele sunt urmatoarele.Mentionez ca am folosit pana acum:Oximed si Dermazin, si mai nou, Baneocin, ca am inteles ca este bun pt infectii...Nelamurirea mea este:e normal sa se inroseasca pe marginea ranii?e normal sa se umfle un pic piciorul(laba piciorului)?e normal sa ma doara dimineata, cand ma dau jos din pat, si vreau sa pun piciorul in pamant?Mentionez ca am luat preventiv si antibiotic, intre timp...Astept un raspuns din partea Dvs, un sfat, cu ce ar trebui sa fac, sa mai folosesc, ca sa nu ma mai doara!
3 comentarii
0
21-09-2014, ora 00:56
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
CEL MAI INDICAT ESTE SA MERGI LA UN CONTROL sa nu fie afectate si straturile de dupa piele, si sa nu faci infectie, dar cel mai important este sa se vindece curat ca sa poti purta si tu costum de baie sau pantaloni scurti, pt ca la voi femeile picioarele pe langa alte parti sunt foarte importante.
0
21-09-2014, ora 15:24
buburuza32
Nu este medic/terapeut
buburuza32
Multumesc mult pt mesaj, o zi buna si sanatate!
0
19-12-2022, ora 22:11
ricadinobor
Nu este medic/terapeut
ricadinobor
Bună ziua, mă confrunt cu o situație similară. Picior umflat deși iau augmentin, am folosit creme anti bacteriene dar degeaba.

Ma îngrijorează piciorul (glezna și laba) care sunt umflate. Curăț zilnic plaga, o spăl cu apă și săpun, încerc să îndepărtez fibrina iar apoi dau cu betadina și FUCIDIN (acid Fusidic). E drept că m-am umflat ieri și abia azi am dat cu astea de mai sus. Înainte de asta (1 zi) am dat cu o cremă antiseptica Savlon.

Am avut bășici o săptămână și n-am avut probeleme, iar de 2 zile de când s-au spart mi s-a umflat.

Cum ați rezolvat dumneavoastră problema? Ce a funcționat și ce nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bandajul inteligent pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor
  • Tratarea arsurilor - creme, medicamente, remedii, sfaturi utile
  •