Intrebare arsura severa - Tratament
Am o intrebare pentru cineva in varsta - 84 de ani.
S-a ars la bucatarie cu o lingura metalica de inox pe data de 14.06. De atunci s-a tratat cu oxymed spray, baneocin pudra, tetraciclina unguent si s-a pansat cu plasture. Mentionez ca rana a prins coaja si zemuieste. Ne academic vorbind - La aplicarea unguuentului coaja cade si zemuieste putin - face coaja apoi cade. Nu are o finalitate sa se vindece.
Ce ar putea sa faca? Cu ce sa se trateze? Cu ce ar pute sa mai dea?
De ce grad este arsura?
Va multumesc anticipat!
Am atasat si o poza cu arsura de pe mana. O puteti accesa aici, copiati link-ul si da-ti paste sus in address bar.
https://s31.postimg.org/lmt8zsxln/poza_buna_arsura.jpg
S-a ars la bucatarie cu o lingura metalica de inox pe data de 14.06. De atunci s-a tratat cu oxymed spray, baneocin pudra, tetraciclina unguent si s-a pansat cu plasture. Mentionez ca rana a prins coaja si zemuieste. Ne academic vorbind - La aplicarea unguuentului coaja cade si zemuieste putin - face coaja apoi cade. Nu are o finalitate sa se vindece.
Ce ar putea sa faca? Cu ce sa se trateze? Cu ce ar pute sa mai dea?
De ce grad este arsura?
Va multumesc anticipat!
Am atasat si o poza cu arsura de pe mana. O puteti accesa aici, copiati link-ul si da-ti paste sus in address bar.
https://s31.postimg.org/lmt8zsxln/poza_buna_arsura.jpg
1 comentarii
Buna ziua,
Pe o plaga care zemuieste se aplica doar dezinfectant dermobacter sau betadine si apoi oxymed spray de 2-3 ori pe zi 4-5 zile, apoi 1 data pe zi inca 4-5 zile sau chiar mai mult in functie de necesitate .Pentru aprecierea gradului arsurii trebuie sa mergeti la un consult.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Pe o plaga care zemuieste se aplica doar dezinfectant dermobacter sau betadine si apoi oxymed spray de 2-3 ori pe zi 4-5 zile, apoi 1 data pe zi inca 4-5 zile sau chiar mai mult in functie de necesitate .Pentru aprecierea gradului arsurii trebuie sa mergeti la un consult.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Arsura cutanata - coaja dupa un an si jumatate
- 3oparire cu apa fiarta... oare e vorba de infectie? ajutati-ma va rog!
- 21senzaţii arsuri piele
- 0reparare cicatrice
- 1Intrebare arsura - Tratament
- 0Arsura grad 2
- 0Arsura pe mana
- 0Reconstrucție piele după arsură
- 2Arsura cu apa clocotita - infectata, am dureri
- 4Arsura cu apa clocotita
- 3Ce sa fac in caz de arsura cu apa calda?
- 2M am oparit cu apa clocotita
- 1Arsura pe fata
- 0Arsura in cerul gurii
- 0Pată de la arsură cu spray de gheață
Mai multe informații despre: arsurile pielii ingrijirea arsurilor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: