Arsura cu apa clocotita

14-10-2020
Djhhh
Nu este medic/terapeut
Djhhh
Ieri am scapat oala cu apa clocotita pe pulpa piciorului ma dau cu oximed si pudra baneocin, basicile s-au spart s-a facut ca o crusta asa doar ca in unele locuri tot mai zemuieste.cum imi dau seama daca se infecteaza sau nu?
4 comentarii
1
15-10-2020, ora 18:18
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Folositi dermazin/regen ag in loc de baneocin si pansati.
Puteti suspecta o infectie daca incep sa fie mai multe secretii, care pot sa miroasa si diferit, durerea creste, roseata se extinde si in jur, se umfla mai tare, faceti febra, frisoane
0
18-10-2020, ora 22:26
Djhhh
Nu este medic/terapeut
Djhhh
Si nu o sa se lipeasca daca pansez?daca dau doar cu unguent si las asa fara sa mai pansez se poate?
0
19-10-2020, ora 14:20
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca puneti un strat mai grosut de crema nu ar trebui sa se lipeasca. Daca totusi se lipeste, dati jos pansamentul sub apa si data viitoare puteti folosi un tulle gras (de ex grasolind) direct pe rana, apoi crema, apoi pansamentul uscat. Recomandam sa se panseze ranile pentru ca ele se vindeca mai rapid si cu mai putina durere intr-un mediu umed sub ocluzie. Celulele acelea care refac pielea migreaza mai usor in acest mediu umed decat sub o crusta uscata. Dar puteti si sa lasati la aer daca doriti.
0
19-10-2020, ora 22:13
Djhhh
Nu este medic/terapeut
Djhhh
Multumesc frumos, mi-au fost de mare ajutor raspunsurile dumneavoastra
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Primul ajutor în caz de arsuri cu lichid fierbinte la copilul mic - părinții reacționează necorespunzător
  • Bandajul inteligent pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor
  • Reabilitarea dupa arsuri
  • Îngrijirea leziunilor cutanate cauzate de arsuri
  • Terapia cu lumină poate accelera vindecarea arsurilor
  • Tratarea arsurilor - creme, medicamente, remedii, sfaturi utile
  •