Ochelari de citit folositi pentru distanta
Salut. Fiind un incepator in purtatul ochelarilor, am urmatoarea intrebare:
La 47 de ani, mi-am facut ochelari pentru citit. +1 la ambii ochi. I-am facut la optician, in urma unui control oftalmologic. Deci nu sunt cumparati din magazin.
Chestia e ca acum, la 49 de ani, incepand sa vad oarecum neclar si la distanta, am mai fost la un control si mi-a spus ca mai nou am +2 pentrut citit (deci s-a marit dioptria intre timp) si +1 pentru distanta (de asta vedeam oarecum neclar).
Intrebarea mea:
Ochelarii de citit pe care ii am acum, dar la care diopriile "mi-au ramas mici", ii pot folosi ca ochelari pentru distanta? Au fix dioptria potrivita (+1). Sau trebuie facuti unii speciali pt distanta, chiar daca diopriile nu difera fata de cele pentru citit?
Multumesc :)
La 47 de ani, mi-am facut ochelari pentru citit. +1 la ambii ochi. I-am facut la optician, in urma unui control oftalmologic. Deci nu sunt cumparati din magazin.
Chestia e ca acum, la 49 de ani, incepand sa vad oarecum neclar si la distanta, am mai fost la un control si mi-a spus ca mai nou am +2 pentrut citit (deci s-a marit dioptria intre timp) si +1 pentru distanta (de asta vedeam oarecum neclar).
Intrebarea mea:
Ochelarii de citit pe care ii am acum, dar la care diopriile "mi-au ramas mici", ii pot folosi ca ochelari pentru distanta? Au fix dioptria potrivita (+1). Sau trebuie facuti unii speciali pt distanta, chiar daca diopriile nu difera fata de cele pentru citit?
Multumesc :)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Nu ma pot obisnui cu ochelarii
- 7astigmatism hipermetropic
- 4operatie laser ochi
- 3Sunt ochelarii singura solutie pentru ochii obositi? Afecteaza in vreun fel echilibrul?
- 5dioptrii ochelari pt.copil de 9 ani
- 0intrebare despre ochelari
- 5Analize oftalomologice
- 3Am nevoie de ochelari?
- 2Problema ochelari noi de vedere
- 2Examen oftalmologic - prescriptie ochelari
- 2ochelari de vedere - intrebare
- 2Ochelari vedere
- 0prescriptie ochelari
- 1dioptrii ochelari intermediari vs ochelari de citit
- 1Dioptrie -1
- 1Ochelari si lentile ?