Oboseala cronica si simptome ciudate

14-12-2020
Gabriel337
Nu este medic/terapeut
Gabriel337
Buna ziua, am probleme de vreo 3 ani si am ajuns intr-o stare fizica oribila.<br>
Mergeam la sala si se intampla in unele zile sa simt spasme la urechea stanga ca si niste batai rapide. M-am lasat de sala, aveam 60kg cu rezultate la musculatura, probabil nu mancam destul. Am scazut efortul fizic si aveam niste probleme cu anxietatea, palpitatii rar, probleme cu somnul. Deveneam din ce in ce mai obosit, la scoala era greu, imi era tot timpul cald de parca aveam febra. Am inceput sa simt o apasatura usoara la tampla, ca si cum as fi avut o spagheta fierbinte (nu durere doar o inflamatie in forma nervului) spasme si la gat, vazut dublu, devenea mai rau seara imi ardea urechea. Am fost la 2 neurologi, 2 medici orl, am luat mai multe medicamente, dupa carbamazepina si b12 mi-a trecut intr-o saptamana ca prin miracol. Am terminat si clasa a 12-a cu greu, in ultima zi am mancat de dimineata un piept de pui si putini cartofi si am fost 1 ora la scoala, mi-a fost rau cand am ajuns acasa la 1 si la 7 am ajuns la spital.<br>
<br>
Analize: 12.2017<br>
<br>
Limfocite 39.4 crescute<br>
ast 42 alt 26<br>
troponina sub minim<br>
Proba sange venos:<br>
pO2 44.6 scazut<br>
FO2Hb 81.0% scazut<br>
FHHb 18.8% crescut<br>
In rest normal<br>
Rmn: chiste mucoide de retentie, signal void jugulara dreapta, posibil flux sanguin incetinit sau stenoza.<br>
CT vene si artere fara imagini patologice fara stenoza, ocluzie sau tromboza. Recomandat consult orl pentru sindrom eagle. Chiste mucoide de retentie sinusuri maxilare si sfenoidal stang<br>
La orl a zis ca nu e nimic, alti medici au spus ca e anxietate sau probleme cu serotonina<br>
<br>
Spital:<br>
Ecocardiograma: normala<br>
Insuficienta mitrala, trcuspida, pulmonara grad 1, <br>
Ekg: ritm sinusal, tahicardie 135, anormalitate ST-T<br>
Tensiune 130/70<br>
Fara batai extra<br>
Test de efort normal, performanta nesatisfacatoare<br>
<br>
4.1.2018<br>
Tiroida tsh, ft3, ft4 normale<br>
<br>
De abia am putut sa gat bacul la romana ca simteam ca lesin. Am luat in toamna. De atunci tot am incercat sa revin dar a devenit tot mai rau pana cand nici nu mai ieseam din casa. Am fost la psiholog, ma punea mai mult sa fac efort si sa merg pe strada si sa imi caut un job. 2 ani tot asa, mancam mai putin, spasme intestinale, la caldura mi se facea extrem de rau. Am slabit, m-am cantarit si aveam 41 de kg. Iarna am ajuns 45 de kg dar am mancat multe dulciuri. In ianiarie am pierdut iara, aveam perioade cand nu puteam manca, mi se faceau palmele rosii si ma dureau muschii, eram extrem de obosit. Eu tot am incercat sa mananc mai mult si sa fac exercitii dar nu vad niciun rezultat. Am luat sirop ferogoblin, vitamine in unele zile, am luat un supliment de proteine whey pentru ca am ajuns sa nu tolerez proteine in mancare aproape deloc si nu mancam carne. Acum nu mai ies decat la analize si imi e extrem de greu, obosesc si nu imi revin. Kilogramele tot scad, sunt sub 40kg, 165 cm. Nu pot sa mananc, simt un nod in intestin, ma oboseste, simt ca nu pot respira, ma dor muschii si nasul, se dilata vasele sanguine<br>
<br>
Analize<br>
19.9.2020<br>
Albumina 5 putin crescuta<br>
AST 12 ALT 12<br>
Transferina, colesterol, fosfataza alcalina, ggt, Ldh, hemoleucograma toate ok in limite<br>
<br>
Eco abdominala, <br>
Ficat Ls 90, Lc 17/26, Ld 112 ec. Omogena<br>
VP 10mm<br>
CBP 5mm<br>
Apa in stomac si resturi granulare? Nu s-a consumat nimic in 8 ore ultima masa a fost paste<br>
Pancreas, colecist, prostata, vezica, rinichi ok<br>
<br>
diagnostic staza gastrica, dar eu nu simt greata si nu vars deloc, nu ma doare stomacul nu simt plin decat mai jos<br>
<br>
Antigen h. Pylori negativ<br>
<br>
mi-a mai dat sa fac teste pt boala celiaca, calprotectina, paraziti, peptid vasoactiv, imunoglobulinele<br>
<br>
Radiografie dentara: 2 premolari morti, gingie umflata curge sange (10 decembrie) iau antibiotic, apa de gura, probiotic. Am mai scos 1 molar, pe aia 2 ii am asa de mult timp<br>
<br>
ma dor muschii mai ales la umeri si brate si ma simt oribil, imi e greu sa ma ridic din pat cateodata, iau putin calciu magneziu vitamine in apa cu zahar si putin bicarbonat, beau incet cand ma simt rau. Iau un espumisan. Stiu ca sunt foarte obsesiv si ipocondru dar incerc sa imi revin si nu vad niciun rezultat, am 22 de ani si daca nu imi revin pana in primavara o sa ma dau batut pentru ca asta nu e viata. Sunt o groapa fara fund
2 comentarii
0
14-12-2020, ora 17:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti somatizari de Anxietate. Anxietatea e o boala. Trebuie sa va tratati la psihiatru si psiholog.
1
14-12-2020, ora 18:38
Gabriel337
Nu este medic/terapeut
Gabriel337
Multumesc, am sa vorbesc cu un psihiatru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: