o piatra de 5mm la rinichi se poate elimina singura?
Am fost sa imi fac un ecograf si mi-au gasit o piatra de 5mm la rinichiul drept. Mi sa prescris doar uricol 24 de pliculete pe care deja le-am luat si nimic altceva. Deocamdata nu am dureri doar ma deranjeaza putin in spate. Va rog sa-mi spuneti o piatra asa mare o pot elimina singur? oricum am inceput sa beau 2, 3 litri de apa pe zi dar nu stiu mi-e frica. Durere deocamdata nu am dar simt ca o molestie doar.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
3 comentarii
Multumesc pt raspunsuri, chiar nu a avut nimeni o piatra asa de mare sau de mica ??? Speram sa primesc si eu un sfat dar.Oricum cum este democratie fiecare face ce vrea. Asta e speram ca e un forum serios si gasesc si eu un sfat pe aici. Ma scuzati ca v-am deranjat cu intrebarea mea
Buna dimineata! In cazul calculilor mai mici de 5 mm, atitudinea terapeutica consta in administrarea de antialgice, cura de diureza, intrucat acesti calculi se pot elimina pe cale naturala;aceasta atitiudine se adopta daca nu exista complicatii (infectie asociata sau IRA); Un examen sumar de urina ai facut( putem afla astfel compozitia calculilor, in functie de aceasta ti se va prescrie si o dieta alimentara); Ecografia, daca este vorba de calculi radioopaci si radiografia abdominala pe gol, este bine sa fie repatate la un anumit interval de timp pentru a monitorizarea evolutiei calulilor;Numai bine
Multumesc foarte mult pt acest raspuns. Analize de urina am facut si singurele rezultate rele au fost densitatea urinara 1.030 si trebuia intre 1.015-1.025 si la glucoza mia iesit normal si rezultatul de referinta din analize pune absent in rest toate sunt ceea ce pune in intervalul de referinta. Si pe hartia de la ecograf scrie ( in colicele inferior se evidentiaza o imagine hiperecogena rotunda; diam 5 mm cu umbra posterioara ). Nu inteleg prea bine ce inseamna dar sper sa nu am probleme mari. Deja a trecut o luna decanf¡d am aflat ca am piatra si pana acum doar simt o molestie in spate si mai am o senzatie de voma care nu cred sa fie de la rinichi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Ce boala de rinichi prezinta simptomele urmatoare?
- 5Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- 4Durere rinichi
- 8pietre si nisip la rinichi
- 4Dieta pentru oxalati
- 8probleme rinichi
- 7Viata fara un rinichi
- 5posibil raceala la rinichi? raspuns urgent:(((
- 3Rinichii sau coloana?
- 1transplant de rinichii
- 3Insarcinata si cu nisip la rinichi
- 0Presiune zona rinichilor
- 1Rinichi bolnav, senzatia de intoxificare, stare de somnolenta
- 3eliminare piatra
- 10Unde pot face analize la pietre de la rinichi?
- 11unul dintre rinichi mai mic
- 0Pietre la rinichi
- 3stază bazinetală
- 0Hidronefroza grad 2, pietricele si nisip
- 1Un rinichi scos, al doilea bolnav!!!
Mai multe informații despre: Rinichii pietrele la rinichi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Glomerulonefrita
- Insuficienta renala acuta - IRA
- Insuficiența renală cronică - IRC
- Litiaza renala
- Nefropatia diabetica
- Infectia urinara la copii
- Proteinuria
- Anurie (lipsa urinarii)
- Pielonefrita acută
- Nefropatia lupică
- Miros anormal al urinei
- Mancarea fast food si disfunctiile renale - exista o legatura?
- Rinichii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: