nu pot ramane insarcinata, incercam de 2 ani..

02-01-2011
myregeo
Nu este medic/terapeut
myregeo
am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati.de 2ani incerc sa fac un copil si nu reusesc, nu stiu care ar fi problema.sotul meu a facut o spermograma si i-a iesit oligoastenoteratoazoospermie moderata, si un varicocel mic care a zis medicul ca nu este o problema foarte grava, in cazul meu mi s-a spus doar ca am ovarul stang inflamat(de la o raceala)intrebarea mea este:ce analize sunt necesare pentru ambii parteneri pt a vedea cauza pt care nu raman insarcinata?multumesc!
5 comentarii
0
02-01-2011, ora 14:28
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna! Si eu am sperat si incercat timp de 6 ani sa raman insarcinata, imi doream foarte mult un copil, dar nici un doctor nu stia cauza.Unii doctori mi-au spus chiar ca e posibil sa nu raman niciodata insarcinata. Eu am uter retrovers, dar stiam multe femei care au copii, chiar cu uter retrovers. Tot ce pot sa-ti spun este ca in august 2009 am fost la bai sarate (doar 2 zile am intrat in apa) pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si...surpriza:in noiembrie eram insarcinata! dupa 6 ani de asteptari! Asa ca incearca si tu. Eu sunt din Bacau si am mers aici la noi la Sarata - Bacau. Am auzit apoi ca multe persoane merg la Sovata. Mult succes! LA MULTI ANI si fie ca acest an sa-ti aduca bebelusul mult dorit!
0
20-01-2011, ora 23:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In cazul dv, problema ar putea fi la sotul dv. Ce inseamna exact "oligoastenoazoospermie moderata" ? Sunt mai multi sau mai putini de 8 milioane de spermatozoizi ? Cei din grupa A plus cei din grupa B formeaza, impreuna, mai mult sau mai putin de 50 % ?

In ceea ce priveste inflamatia ovariana, desigur ca e bine sa fie tratata, dar chiar si lipsa completa a unui ovar nu explica in mod suficient infertilitatea.
0
21-01-2011, ora 00:59
myregeo
Nu este medic/terapeut
myregeo
nu prea ma descurc cu spermograma, voi scrie aici mai multe detalii.volum 1, 8ml vascozitate normala, aspect neomogen, ph 8, timp de lichefiere 20min, leucocite8mil/ml, miros caracteristic, culoare alb-galbui, concentratia(TSC)spermatozoizi 21mil/ml, spermatocite 5, 9mil/ml, viabilitate 65%, mobilitatea a15/b20/c30/d35 totala65%(la1h)progresiva (a+b)35%(la1h), non-progresiva(c)30%, forme imobile(d)35%indice de mobilitate(SMI)307, velocitate14, MSC(spermatozoizi mobili)13, 6*10la puterea6/ml, PMCS(spermatozoizi mobili progresivi)6, 2*10la puterea6, forme normale(WHO)15%forme normale(kruger)9% FSC WHO(spermatozoizi functionali)5*10la puterea6, FSC kruger(spermatozoizi functionali)4*10 la puterea6, numar total de spermatozoizi 37, 2*10la puterea6, spermatozoizi progresivi10*10la puterea6, spermatozoizi functionali WHO9, 0*10la puterea6, spermatozoizi functionali kruger 7, 2*10 la puterea6, forme timpice 15, forme atipice85, indice anomalii multiple 1, 4.cam asa arata spermograma sotului.cat de grav este?se mai poate face vreun tratament?
0
28-01-2011, ora 20:51
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu e grav de loc. E cam de nota 8, pe o scala de la 1 la 10. Ar mai trebui imbunatatita mobilitatea. Un tratament prin acuounctura ar fi optiunea de prima alegere.
0
28-01-2011, ora 21:47
myregeo
Nu este medic/terapeut
myregeo
multumesc mult pentru raspuns, mam mai linistit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •