nu pot ramane insarcinata, incercam de 2 ani..
am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati.de 2ani incerc sa fac un copil si nu reusesc, nu stiu care ar fi problema.sotul meu a facut o spermograma si i-a iesit oligoastenoteratoazoospermie moderata, si un varicocel mic care a zis medicul ca nu este o problema foarte grava, in cazul meu mi s-a spus doar ca am ovarul stang inflamat(de la o raceala)intrebarea mea este:ce analize sunt necesare pentru ambii parteneri pt a vedea cauza pt care nu raman insarcinata?multumesc!
5 comentarii
Buna! Si eu am sperat si incercat timp de 6 ani sa raman insarcinata, imi doream foarte mult un copil, dar nici un doctor nu stia cauza.Unii doctori mi-au spus chiar ca e posibil sa nu raman niciodata insarcinata. Eu am uter retrovers, dar stiam multe femei care au copii, chiar cu uter retrovers. Tot ce pot sa-ti spun este ca in august 2009 am fost la bai sarate (doar 2 zile am intrat in apa) pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si...surpriza:in noiembrie eram insarcinata! dupa 6 ani de asteptari! Asa ca incearca si tu. Eu sunt din Bacau si am mers aici la noi la Sarata - Bacau. Am auzit apoi ca multe persoane merg la Sovata. Mult succes! LA MULTI ANI si fie ca acest an sa-ti aduca bebelusul mult dorit!
In cazul dv, problema ar putea fi la sotul dv. Ce inseamna exact "oligoastenoazoospermie moderata" ? Sunt mai multi sau mai putini de 8 milioane de spermatozoizi ? Cei din grupa A plus cei din grupa B formeaza, impreuna, mai mult sau mai putin de 50 % ?
In ceea ce priveste inflamatia ovariana, desigur ca e bine sa fie tratata, dar chiar si lipsa completa a unui ovar nu explica in mod suficient infertilitatea.
In ceea ce priveste inflamatia ovariana, desigur ca e bine sa fie tratata, dar chiar si lipsa completa a unui ovar nu explica in mod suficient infertilitatea.
nu prea ma descurc cu spermograma, voi scrie aici mai multe detalii.volum 1, 8ml vascozitate normala, aspect neomogen, ph 8, timp de lichefiere 20min, leucocite8mil/ml, miros caracteristic, culoare alb-galbui, concentratia(TSC)spermatozoizi 21mil/ml, spermatocite 5, 9mil/ml, viabilitate 65%, mobilitatea a15/b20/c30/d35 totala65%(la1h)progresiva (a+b)35%(la1h), non-progresiva(c)30%, forme imobile(d)35%indice de mobilitate(SMI)307, velocitate14, MSC(spermatozoizi mobili)13, 6*10la puterea6/ml, PMCS(spermatozoizi mobili progresivi)6, 2*10la puterea6, forme normale(WHO)15%forme normale(kruger)9% FSC WHO(spermatozoizi functionali)5*10la puterea6, FSC kruger(spermatozoizi functionali)4*10 la puterea6, numar total de spermatozoizi 37, 2*10la puterea6, spermatozoizi progresivi10*10la puterea6, spermatozoizi functionali WHO9, 0*10la puterea6, spermatozoizi functionali kruger 7, 2*10 la puterea6, forme timpice 15, forme atipice85, indice anomalii multiple 1, 4.cam asa arata spermograma sotului.cat de grav este?se mai poate face vreun tratament?
Nu e grav de loc. E cam de nota 8, pe o scala de la 1 la 10. Ar mai trebui imbunatatita mobilitatea. Un tratament prin acuounctura ar fi optiunea de prima alegere.
multumesc mult pentru raspuns, mam mai linistit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3diane 35, slabire... pregatire pentru sarcina
- 8sarcina tubara stanga
- 2as vrea sa raman insarcinata, cand trebuie sa renunt la pilule?
- 5Hodgkin - vreau copil! se poate?
- 4Sunt disperata vreau sa am un copil, iar de un an de zile nu am ciclu menstrual
- 3si eu vreau un copil
- 9ce analize sa fac pentru a verifica daca pot face copii?
- 2analize inainte de a ramane insarcinata
- 4Vreau bebe
- 10imi doresc mult un copil
- 4ajutati-ma cu un raspuns
- 1rh negativ si sarcina
- 6lipsa testiculelor
- 2Spermograma
- 2Infertilitate masculina?
- 1Analize spermograma
- 3Interpretare spermograma
- 1Klebsiella pneumoniae
- 1Spermograma