Nu pot calca pe talpa dreapta
Buna seara.
Am o ruda vastnica, care de 2 saptamani are probleme la piciorul drept, , o doare doar talpa ! ( pe interior, la arcul piciorului si calcaiul, doar la talpa, nu in sus)
Precizez ca are si tromboza la piciorul respectiv, dar precizez ca o doare cand umbla, in repaus de obicei o lasa. Si nu suporta sa calce pe rece (de exemplu in piciorul gol pe covor)
Am citit ceva de fascia plantara, intinderi, microfisuri.nu stiu cum as putea sa o ajut.
Imi puteti da niste sfaturi?
M-am gandit la ceva antiinflamatoare orale sau ceva creme...sau sa faca un film la picior?
Am o ruda vastnica, care de 2 saptamani are probleme la piciorul drept, , o doare doar talpa ! ( pe interior, la arcul piciorului si calcaiul, doar la talpa, nu in sus)
Precizez ca are si tromboza la piciorul respectiv, dar precizez ca o doare cand umbla, in repaus de obicei o lasa. Si nu suporta sa calce pe rece (de exemplu in piciorul gol pe covor)
Am citit ceva de fascia plantara, intinderi, microfisuri.nu stiu cum as putea sa o ajut.
Imi puteti da niste sfaturi?
M-am gandit la ceva antiinflamatoare orale sau ceva creme...sau sa faca un film la picior?
6 comentarii
Buna seara,
Nu se pune problema de medicamente, in afara de tratamentul habitual al trombozei.
Trebuie tratata cauza durerii si nu durerea propriu-zisa.
Ce varsta are, ce greutate/inaltime, ce alte antedecente are>
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu se pune problema de medicamente, in afara de tratamentul habitual al trombozei.
Trebuie tratata cauza durerii si nu durerea propriu-zisa.
Ce varsta are, ce greutate/inaltime, ce alte antedecente are>
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara, multumesc de raspuns, 70 ani, 80 kg, 1.67 inaltime.
A facut si o calatorie mai lunga inaintea acestor 2 saptamani, dar nu mai suporta durerile de talpa, strict talpa, cand calca, de 2 saptamani, in repaus e in general ok.
Am incercat sa-i fac masaj, dar nu o ajuta.
Pare si putin inflamata talpa.
A facut si o calatorie mai lunga inaintea acestor 2 saptamani, dar nu mai suporta durerile de talpa, strict talpa, cand calca, de 2 saptamani, in repaus e in general ok.
Am incercat sa-i fac masaj, dar nu o ajuta.
Pare si putin inflamata talpa.
Piciorul se prabuseste sub actiunea greutatii excesive, iar organismul raspunde prin durere.
Nu durerea este problema (este doar un semnal de alarma), ci cauza care determina prabusirea piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu durerea este problema (este doar un semnal de alarma), ci cauza care determina prabusirea piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc de raspuns, Inteleg ca e greutate excesiva, dar atunci nu ar trebui sa aiba probleme cu ambele picioare?
Sau ar putea avea ceva din cauza mersului indelungat de acum 2 saptamani? O intindere, fisura?
Scuzati ca pun atatea intrebari, vreau doar sa o ajut.
Sau ar putea avea ceva din cauza mersului indelungat de acum 2 saptamani? O intindere, fisura?
Scuzati ca pun atatea intrebari, vreau doar sa o ajut.
Desigur ca mersul, la aceasta greutate, este o provocare pentru picioarele dansei.
Oricand poate aparea o fractura la aceasta greutate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Oricand poate aparea o fractura la aceasta greutate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Durere de spate care s-a mutat in talpi
- 76durere si umflatura a labei piciorului stang
- 14durere in talpa piciorului
- 4Dureri foarte mari in talpi
- 0Durere de la talpa prelungita catre genunchi
- 1dureri puternice ale talpilor
- 5am dureri de severe de talpa si calcai
- 3Durere la nivelul talpilor (dupa ce am stat ud la picioare).
- 6durere de talpi
- 4Durere in talpa piciorului
- 2Dureri talpi in dreptul falangelor
- 1Durere in talpă- rezultat CT
- 3Durere talpa
- 3Am calcat stramb
- 0Sistem nervos periferic. În locul Neurossenului pot folosi capsule de vitamina B1 300 mg?
- 3Derere talpa piciiorului
- 2Arsuri ale talpilor picioarelor si amorteli degete picioare
Mai multe informații despre: dureri in talpa durere in talpa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: