Noroiul, "secretul fericirii (studiu)

15-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Londra / Rompres - Porcii ar putea fi unele dintre cele mai fericite fiinte de pe Pamant, caci, conform unui nou studiu, murdarirea cu noroi se poate dovedi o modalitate eficienta de imbunatatire a starii de spirit, cat si a sistemului imunitar.
Potrivit studiului - realizat la Universitatea din Bristol si preluat de BBC Online - pacienti bolnavi de cancer la plamani, tratati cu o bacterie "prietenoasa" care se gaseste in sol, au semnalat o imbunatatire a calitatii vietii.
In plus, soareci de laborator expusi la aceeasi bacterie au inregistrat o crestere semnificativa a nivelului de serotonina din creier. Se considera ca serotonina este responsabila cu "fericirea" si ca lipsa ei duce la depresie.
Autorii studiului au precizat ca studii suplimentare sunt necesare pentru a se determina daca bacteria Mycobacterium vaccae are sau nu proprietati antidepresive.
"Acest studiu ne ajuta sa intelegem cum corpul comunica cu creierul si de ce sistemul imunitar este foarte important in mentinerea unei bune sanatati mentale. De asemenea, el ne face sa ne intrebam daca nu cumva ar trebui sa petrecem mai mult timp jucandu-ne in noroi sau plimbandu-ne pur si simplu cu picioarele desculte prin natura", a declarat Chris Lowry, seful echipei de cercetatori.
_
Sursa: Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul Romedicului pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
4 comentarii
0
14-10-2011, ora 20:30
Trebuie să recunosc faptul că noroiul nu este nici pe departe secretul fericirii!
Şi totuşi, nu mă pot abţine să nu spun că pământul în formă umedă şi/sau uscată are o contribuţie substanţială în menţinerea sănătăţii, în următorul sens, de pildă: cunosc cel puţin 10 persoane care toată viaţa au mers cu picioarele desculţe prin natură, în special vara, pe pământul încălzit de soare; acele persoane au fost foarte longevive, au avut un sistem imunitar extrem de puternic şi, în consecinţă, au fost şi foarte sănătoase (au decedat după vârsta de 95 de ani!). Au fost şi extrem de fericite, pentru că, bineînţeles, şi-au trăit existenţa de pe pământ ţinând cont de nişte principii morale foarte solide, care le-au fundamentat o credinţă şi o elevare spirituală pozitivă, corectă şi amplă. Hmm...
Şi, deci, care este secretul fericirii pentru omul care nu-şi permite să se murdărească în şi cu noroi, aşa, precum un porc? :)
Aştept păreri!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
15-10-2011, ora 08:35
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Daca tu o sa ne dezvalui toate secretele fericirii, noi cum sa mai fim curiosi sa le cautam?Ferice de porci, se tavalesc prin noroi, daca au la dispozitie, nu alearga dupa hrana ca vine omul-stapinul si le-o aduce si cind sunt ei asa in culmea relaxarii li se pune cutitul la git si se alege soricul si cartabosii de ei.Daca il asculti pe Gary Yourofsky despre, , Drepturile animalelor si veganism, , iti piere pofta sa te mai hranesti cu proteine animale, eu m-am lecuit cu a consuma carne de la porcul pe care l-am mintit tot anul ca este si el o fiinta care simte.
Nu-mi aduc aminte sa ma fi tavalit prin noroi, dar cel din Techighiol si alte statiuni chiar mi-a adus fericire -la oase.
Acum vorbind la modul serios, a trai in acest mod simplu, sa ai o casuta si gradina, sa umbli descult prin roua diminetii, sa consumi roadele curate ale acelui pamint, sa bei apa din fintina ta si din cind sa te tavalesti noroi ca porcul fara sa te intrebi ce va fi maine, asta da, miroase a fericire.
.
Abur de fin proaspat cosit, adierea florilor de mar, mirosul ierbii crude si aroma painii de pe vatra parinteasca, se impletesc in parfumul etern al copilariei mele k.v
0
26-10-2011, ora 14:22
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V, l-am ascultat pe Gary Yourofsky.
Mulţumesc pentru mesaj.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-10-2011, ora 20:29
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Da noroiul e bun;alti il folosesc pentru fata ca masca, ca un fel de masca naturala pentru regenerare a pieli, inchiderea porilor.
Dar se poate si imbaia in noroi;cred ca e foarte relaxant, sa stai la soare si sa-se usuce noroiul pe tine;sa mentionam ca ajuta foarte mult la hranirea pieli cu substantele x, da relaxare pieli, multi folosesc noroi asociat cu masaj, eu as prefera fara masaj(evitand iritatiile sau alte problemi ai pieli...)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul