nodul pulmonar calcifiat
buna seara as dori sa ma ajutati cu mai multe informatii. In urma efectuari unei radiografii de rutina am fost suspectata de TBC, am facut un CT in care evidentiaza:
- nodul pulmonar de 1.6/1.3 cm, bine determinat, cvasitotal calcifiat, situat subleural l anivelul segmentului posterior LSD cu fine prelungiri spre pleura adiacenta.Cativa micronoduli sateliti si acestia calcifiati,
- traiecte bronsice dilatate cilindric, usor neregulate, cu densificarea interstitiului adiacent situate la nivelul segmentului anterior al LDM.
- fina densificare interstitiala nespecifica micronodulara si in benzi la nivelul segmentului postero - bazal al LID - de monitoriza.
- fara adenomegalii mediastinale
- fara colectii pleurale sau pericardice
- densificarea grasimii de la nivelul lojei limfice
- glande suprarenale normal tomodensitometrice.
As avea rugamintea sa imi spuneti cat de grav e si daca poate fi un cancer, nu inteleg de ce doctorul imi spune sa scoatem nodulul pt laborator mai multe informatii nu imi ofera, se asteapta analiza sputei.As putea primi un raspuns sincer nu pot sa imi scot din cap cancerul.
Varsta mea e de 31 ani
Va multumesc
- nodul pulmonar de 1.6/1.3 cm, bine determinat, cvasitotal calcifiat, situat subleural l anivelul segmentului posterior LSD cu fine prelungiri spre pleura adiacenta.Cativa micronoduli sateliti si acestia calcifiati,
- traiecte bronsice dilatate cilindric, usor neregulate, cu densificarea interstitiului adiacent situate la nivelul segmentului anterior al LDM.
- fina densificare interstitiala nespecifica micronodulara si in benzi la nivelul segmentului postero - bazal al LID - de monitoriza.
- fara adenomegalii mediastinale
- fara colectii pleurale sau pericardice
- densificarea grasimii de la nivelul lojei limfice
- glande suprarenale normal tomodensitometrice.
As avea rugamintea sa imi spuneti cat de grav e si daca poate fi un cancer, nu inteleg de ce doctorul imi spune sa scoatem nodulul pt laborator mai multe informatii nu imi ofera, se asteapta analiza sputei.As putea primi un raspuns sincer nu pot sa imi scot din cap cancerul.
Varsta mea e de 31 ani
Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 33Nodul pulmonar
- 5Nodul pulmonar lis...ce inseamna..ast rasp urgent va rog
- 3diagnosticare si tratament pentru noduli pe plamin
- 1nodul la plămân
- 1Rezultat CT - NODUL PULMONAR SUBPLEURAL
- 2Despre noduli pulmonari
- 1Micronodul pulmonar
- 2Noduli pulmonari
- 1Noduli pulmonari
- 1Examinare CT
- 1Mic nodul pulmonar polilobat (rmn abdominal ) CT Torace micron.fibrotic pleural?
- 0Tromboza, artrita și nodul pulmonar
- 2Noduli pulmonari
- 2Micronoduli pulmonari
- 3Macronodul pulmonar apical stang
Mai multe informații despre: nodul pulmonar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: