Nelamuriri- sarcina oprita in evolutie
Buna seara si Hristos a inviat! La inceputul lunii, in urma a 2 teste de sarcina pozitive, am aflat ca sunt insarcinata. Acum 3 zile am fost la ginecolog unde am aflat ca sarcina ar avea vreo 7 saptamani...numai ca s-a oprit in evolutie de vreo 2 saptamani. Medicul mi-a propus 3 variante: 1) sa astept 1-2 saptamani sa se elimine singura, 2) sa-mi dea medicamente care sa starneasca eliminarea dar fara certitudinea ca se va curata asa cum trebuie si 3) chiuretaj. Dintre acestea am ales prima varianta: sa astept.Si tot astept si nu apare nici cel mai mic semn ca ar avea de gand sa se curete singura...INTREBARI (pe care, efectiv, nu am apucat sa i le pun dnei dr.): 1) Asteptarea asta poate sa inrautateasca situatia (de exemplu, sa genereze o infectie)? 2) Pentru ca este vorba de o sarcina atat de mica(embrionul aproape ca nu exista comparativ cu sacul lui), exista sansa sa se absoarba singura fara sa starneasca sangerare si alte simptome? 3) In analize scrie, printre altele, urmatoarele:" In cavitatea uterina sac gestational unic, continand embrion nevizualizabil, cu CRL= 1, 45cm. Activitate cardiaca embrionara prezenta la momentul examinarii." Sa-nteleg de aici ca exista si sansa ca sarcina sa-si revina? 4) Chiuretajul imi poate deregla menstruatia foarte mult (de ex, dureri menstruale mai puternice decat pana acum, cantitate de lichid menstrual mai mare decat era pana acum)? Mentionez ca am 30 de ani si sunt la prima sarcina. Insa ideea de esec si chiuretaj din prima, ma cam sperie...Va multumesc anticipat!
2 comentarii
Buna ziua,
din relatarile dvs. reiese ca sarcina la data examinarii ecografice este oprita in evolutie insa din ecografie rezulta ca avea activitate cardiaca; este important sa lamuriti situatia cu o noua ecografie, nu este recomandat sa stati cu o sarcina oprita in evolutie deoarece pot aparea complicatii
Dr. Monica Dunarintu - Medic Primar Obstetrica Ginecologie
Echipa Medicala Marie Stopes
din relatarile dvs. reiese ca sarcina la data examinarii ecografice este oprita in evolutie insa din ecografie rezulta ca avea activitate cardiaca; este important sa lamuriti situatia cu o noua ecografie, nu este recomandat sa stati cu o sarcina oprita in evolutie deoarece pot aparea complicatii
Dr. Monica Dunarintu - Medic Primar Obstetrica Ginecologie
Echipa Medicala Marie Stopes
Va multumesc foarte mult, asa voi face! Sanatate si numai bine! O seara placuta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sarcina in faza incipienta sau oprita in evolutie
- 3Poate afecta ERDOMED si OSPEN 1500 sarcina de 4 luni si jumatate?
- 3probleme in timpul sarcinii
- 9sarcina oprita din evolutie
- 1sarcina oprita din evolutie
- 3sarcina oprita din evolutie sau nu?
- 6Sarcina nedorita
- 2Sarcina oprita in evolutie
- 1O noua sarcina dupa una oprita in evolutie!!!
- 1Sarcini oprite din evolutie
- 2Ce inseamna rezultatul EHP primit dupa chiuretaj?
- 1Sarcina oprita din evolutie
- 6Intrerupere Sarcina Tratament Medicamentos
- 0Ginecologie - examenul histopatologic in urma opririi unei sarcini in evoluite
- 1Disparitia simptomelor sarcinii la 9 saptamani
- 0Suspecta de sindrom antifosfolipidic
- 1Vreau sa raman insarcinata - ajutati-ma
- 0Suspiciune sarcina oprită evoluție
- 1Sarcina oprita in evolutie
Mai multe informații despre: sarcina oprita din evolutie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: