nelamuriri grupa de sange

As avea o nelămurire in legatura cu grupa de sânge a copilului meu. Atât eu cât si sotul avem grupa de sânge A dar copilul o are 0 cum este posibil?
1 comentarii

Aceasta confuzie se produce deoarece la grupele A, B sau O nu folosim decat o copie a alelei care defineste grupa de sange atunci cand comunicam rezultatele testelor. De fapt ele se apreciaza astfel:
A= AA/ AO
B= BB/BO
O=OO
AB
Din punct de vedere al genotipului pentru grupa de sange A exista cele 2 posibilitati: AA sau AO.
Daca dv. si sotul aveti amandoi AO, atunci se explica de ce copilul are grupa 0 sau OO, luand o componenta genetica de la mama si una de la tata, in acest caz alela O de la fiecare.
Posibilitatile pentru grupele de sange ale urmasilor sunt urmatoarele: 25% AA (grupa A), 50% AO (grupa A) sau 25% OO (grupa 0).
Sper sa fie util raspunsul! Multa sanatate!
A= AA/ AO
B= BB/BO
O=OO
AB
Din punct de vedere al genotipului pentru grupa de sange A exista cele 2 posibilitati: AA sau AO.
Daca dv. si sotul aveti amandoi AO, atunci se explica de ce copilul are grupa 0 sau OO, luand o componenta genetica de la mama si una de la tata, in acest caz alela O de la fiecare.
Posibilitatile pentru grupele de sange ale urmasilor sunt urmatoarele: 25% AA (grupa A), 50% AO (grupa A) sau 25% OO (grupa 0).
Sper sa fie util raspunsul! Multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1grupa sanguina a noului nascut
- 7grupe sanguine
- 2grupa B III de sange
- 3Despre grupa sanguina
- 0Parintii au grupa sangvinica 01 (rh necunoscut lor si mie) eu A2 negativ este posibil?
- 2grupa sanguina
- 1Test paternitate / adn
- 0Grupa sanguina
- 1Grupa sanguina Rog raspuns urgent
- 1RH si grupe de sange diferite copil - parinti
- 2Grupa sanguina a copilului
- 3Covid-19
Mai multe informații despre: grupe sanguine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: