negi penis - ce riscuri am in privinta sarcinei?
buna ziua.nustiu nici cum sa incep.am o mare spaima.sotului iau aparut ca un fel de negi pe penis in jurul capului cam de vreo luna.noi am intretinut contact sexual.dar problema mare este ca eu sunt si insarcinata si dupa ce am aflat de sarcina am aflat si de acesti negi ai sotului.vad ca a inceput sami apara si mie unu neg mic nu ne deranjeaza si nu sunt durerosi dar mie frica sa nu afecteze fatul si nu inteleg cum au aparut ca eu am fost si sunt fidela sotului si el spune ca nu ma inselat.imi puteti spune va rog si mie ce pot fi acesti negi, cum au putut apare si ce riscuri am in privinta sarcinei?.va implor datimi un raspuns.va multumesc anticipat
6 comentarii
poate fi vorba de hpv fugi repede la un medicul ginecolog sau la un dermatolog unde poate merge si sotul tau, din cate stiu negii in zona inghinala sau mai bine zis vegetatiile veneriene sunt cu transmitere sexuala adica se ia prin contactul cu persoana care are asa ceva nu prea am auzit sa apara din senin...dar poate e vorba de alceva asa ca inca o data iti spun fugi repede la un ginecolog sau dermatolog
in fine sper ca nu te-am speriat eu si mai tare poate nu e ceva grav insa avand in vedere ca esti si insarcinata cel mai bine e sa te vada un medic, caci aici pe frum nu prea o sa obtii un raspuns concret
Este vorba de virusul hpv care nu se ia neaparat pe cale sexuala.
Virusul Papilloma prezinta peste 100 de tulpini care se transmit la om. Infectia cu aceste tulpini se manifesta prin aparitia unor excrescente (negi, veruci) de diverse forme, culori si dimensiuni (mari, mici, unici, multipli, conopidiformi, in creasta de cocos, sferici, cu gat sau crescuti direct din piele, roz, gri, albiciosi etc). Aceste veruci pot sa apara pe piele sau pe mucoase (se localizeaza la nivelul tesutului epitelial).
Negi genitali (Human Papilloma Virus - HPV) condilomatoza vegetatie veneriana veruci
Introducere
Condilomatoza genitala a fost descrisa inca din antichitate si reprezinta una dintre cele mai raspanadite Infectii cu Transmitere Sexuala.
La femei aceasta infectie este considerata principala cauza a cancerului de col uterin.
Aceasta infectie se mai numeste si "vegetatie veneriana", "creasta de cocos" sau pur si simplu "negi genitali".
Cauze
Infectia este o infectie virala adica produsa de un virus iar virusul incriminat este numit Papilloma - Human Papillloma Virus sau, pe scurt, HPV.
Pana acum au fost descoperite aproape 100 de varietati de Human Papilloma Virus care infecteaza celulele pielii sau mucoasele organelor genitale. Dintre acestea aproximativ 30 sunt transmisibile pe cale sexuala. Cateva dintre acestea dau nastere unor mutatii in celulele colului uterin iar altele sunt direct raspunzatoare de aparitia cancerului cervical in cazul in care este infectat colul uterin.
Transmitere
Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Sper sa nu te dezamagesc dar sa stii ca se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana. Asa ca atentie la "pettig" si la ideea ca "daca nu o facem pe bune nu are ce sa se intample". Nu numai penetrarea este riscanta ci si, daca sunteti dezbracati, simpla frecare a zonelor afectate, de alte zone.
O alta posibilitate de transmitere este cea "pe verticala" - de la mama infectata la fat. S-au adus in discutie si alte modalitati de transmitere in afara contactului sexual sau cel de la mama la fat - accidental, prin ustensile chirurgicale nesterilizate sau prin contactul cu lenjeria infectata - dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a fundamenta aceste idei. Tinand insa cont de posibilele implicatii ale infectiei se considera ca fiind necesara o conduita cat se poate de preventiva. Asa ca atentie fetelor si atentie baietilor la probarea in comun a costumului de baie sau a lenjeriei intime.
La fel de periculoasa precum infectarea este si reinfectarea - este suficient sa te scarpini in zona infectata si apoi sa atingi alte zone sanatoase pentru a transmite virusul - sau este suficient, in timpul baii sau a dusului, sa freci cu mana zona infectata si apoi alta zona, si gata este reinfectarea.
Manifestari
Infectia cu Human Papilloma Virus se manifesta prin aparitia unor leziuni carnoase numite veruci sau condiloame, in zonele genitale - vulva, penis, perineu, anus, de culoare gri, roz sau rosu viu, de consistenta moale. Ce inseamna veruci (sau condiloame) ?... Cand spui "veruca" sau "condilom" te referi la o excrescenta (ridicatura, umflatura) pe piele, un neg. Forma cea mai raspandita este cea de conopida, de unde si expresia de "excrescente conopidiforme", dar ele pot fi si plane sau, daca degenereaza, sa ia forma unor creste de cocos. Dar cel mai folosit termen ramane "negi genitali".
Dar aceste veruci nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte, foarte, foarte mici, imposibil de vazut cu ochiul liber sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si, cu atat mai putin, ca poate transmite infectia.
La femei verucile pot apare pe vulva - zona pubiana, labiile mari, labiile mici - sau zona perianala dar si in interiorul vaginului, pe colul uterin sau in uretra. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin mancarimi, arsuri sau scurgeri vaginale sau uretrale anormale.
La barbati verucile pot apare pe pielea penisului, pe preput, pe gland, pe fren ("ata" penisului) si in zona perianala dar si in interiorul uretrei. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin scurgere uretrala si, eventual, dureri in timpul urinarii.
Atat la femei cat si la barbati pot apare semne ale infectarii in zona anala sau in interiorul anusului, atat datrorita extinderii infectiei (reinfectare) cat si contactelor sexuale anale neprotejate.
Evolutie, complicatii
Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 8 luni, in medie 10 saptamani.
Multiplicarea virala si aparitia negilor genitali (condiloamelor) incepe de obicei la un interval de 3 - 6 luni dupa infectare.
Zonele afectate sunt zona pubiana, vulva, vaginul, penisul si zona anala. Uneori pot apare leziuni si in zona orala in urma unui contact sexual oral.
La femei riscul infectarii cu Human Pappiloma Virus este reprezentat de transformarea unora dintre aceste leziuni, aflate in zona colului uterin, in leziuni canceroase. Netratate, celulele infectate pot, in unele cazuri, sa se transforme in celule precanceroase. Acestea, la randul lor netratate, pot deveni celule canceroase. De aceea este importanta detectarea leziunilor inainte de a degenera.
Negii genitali pot face probleme in cazul sarcinii. Existenta negilor in vagin face ca acesta sa sa fie mai putin elastic si astfel sa apara probleme in momentul nasterii. De asemenea, au existat cazuri in care copii au fost infectati la nastere.
Diagnostic
Atat la femeie cat si la barbat, in general, diagnosticul se pune printr-un examen clinic. Dar exista si cazuri in care este necesara o confirmare data de teste de laborator pentru a elimina alte aspecte patologice si pentru a diferentia tipurile de afectiuni. Aceastea se fac prin colposcopie (la femei) sau uretroscopie (la barbati) sau prin biopsie. Apoi, pentru femei, testul Babes-Papanicolau este un test cat se poate de edificator, un test simplu, care determina posibile modificari aparute la nivelul colului uterin.
O alta tehnica este depistarea ADN-ului de Human Papilloma Virus.
Tratament
Nu exista (inca) nici un fel de tratament medical definitiv care sa duca la vindecare. In acest moment infectia cu Human Papilloma Virus este incurabila. 20 - 30 % din infectii revin spontan in decursul primelor 6 luni dupa infectie. Singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra leziunilor, asupra negilor, pentru distrugerea lor.
Exista un vaccin care protejeaza impotriva Virusului Human Papilloma (HPV) dar este vorba doar de cateva tipuri de HPV, patru la numar (in acest moment - 2007), dintre care 2 considerate a fi cu potential oncogen deosebit de mare (tipurile 16 si 18).
Tratamentul ce urmareste distrugerea negilor consta in :
* aplicarea locala a unor substante
* crioterapie (distrugerea prin frig)
* electrocauterizare (distrugerea prin caldura)
* folosirea bisturiului electric (distrugerea prin arc electric)
* folosirea laserul
iar metoda de a trata negii genitali este aleasa de medicul specialist.
In acelasi timp este necesara abtinerea de la relatii sexuale pe perioada pe care medicul o considera ca fiind contagioasa.
O conduita preventiva cere ca ambii parteneri sa fie examinati si tratati concomitent, evitandu-se astfel reinfectarea si sa existe o permanenta si prelungita supraveghere medicala, evitandu-se astfel recidivele.
Daca negii genitali sunt tratati corect, nu mai exista riscul de a transmite virusul partenerei / partenerului. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu papilloma virusuri (fara vegetatii), caz in care virusul este transmisibil.
Vindecarea condiloamelor (negilor genitali) nu inseamna si imunitate. Daca nu esti atent si precaut oricand se poate sa te reinfectezi.
Prevenire, protejare
Spuneam ca infectia cu Human Papilloma Virus se poate transmite si fara penetrare sexuala, doar prin simpla atingere a zonei infectate. Dar asta nu inseamna ca prezervativul este inutil "findca oricum o iau" ci insemna ca, alaturi de protectia prin folosirea prezervativului, trebuie sa deschizi si ochii maaaaaari de tot, pentru a vedea cu cine te "incurci". Oricum, nu uita si de celelalte posibile cauze de infectare - trebuie sa ai un comportament lipsit de risc, sa ai intotdeuna prosop personal, sa nu faci nicidata schimb de lenjerie intima... si inca odata, sa eviti "legaturile intime" intamplatoare, sa deschizi ochii si urechile pentru a sti cu cine ai de a face.
Virusul Papilloma prezinta peste 100 de tulpini care se transmit la om. Infectia cu aceste tulpini se manifesta prin aparitia unor excrescente (negi, veruci) de diverse forme, culori si dimensiuni (mari, mici, unici, multipli, conopidiformi, in creasta de cocos, sferici, cu gat sau crescuti direct din piele, roz, gri, albiciosi etc). Aceste veruci pot sa apara pe piele sau pe mucoase (se localizeaza la nivelul tesutului epitelial).
Negi genitali (Human Papilloma Virus - HPV) condilomatoza vegetatie veneriana veruci
Introducere
Condilomatoza genitala a fost descrisa inca din antichitate si reprezinta una dintre cele mai raspanadite Infectii cu Transmitere Sexuala.
La femei aceasta infectie este considerata principala cauza a cancerului de col uterin.
Aceasta infectie se mai numeste si "vegetatie veneriana", "creasta de cocos" sau pur si simplu "negi genitali".
Cauze
Infectia este o infectie virala adica produsa de un virus iar virusul incriminat este numit Papilloma - Human Papillloma Virus sau, pe scurt, HPV.
Pana acum au fost descoperite aproape 100 de varietati de Human Papilloma Virus care infecteaza celulele pielii sau mucoasele organelor genitale. Dintre acestea aproximativ 30 sunt transmisibile pe cale sexuala. Cateva dintre acestea dau nastere unor mutatii in celulele colului uterin iar altele sunt direct raspunzatoare de aparitia cancerului cervical in cazul in care este infectat colul uterin.
Transmitere
Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Sper sa nu te dezamagesc dar sa stii ca se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana. Asa ca atentie la "pettig" si la ideea ca "daca nu o facem pe bune nu are ce sa se intample". Nu numai penetrarea este riscanta ci si, daca sunteti dezbracati, simpla frecare a zonelor afectate, de alte zone.
O alta posibilitate de transmitere este cea "pe verticala" - de la mama infectata la fat. S-au adus in discutie si alte modalitati de transmitere in afara contactului sexual sau cel de la mama la fat - accidental, prin ustensile chirurgicale nesterilizate sau prin contactul cu lenjeria infectata - dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a fundamenta aceste idei. Tinand insa cont de posibilele implicatii ale infectiei se considera ca fiind necesara o conduita cat se poate de preventiva. Asa ca atentie fetelor si atentie baietilor la probarea in comun a costumului de baie sau a lenjeriei intime.
La fel de periculoasa precum infectarea este si reinfectarea - este suficient sa te scarpini in zona infectata si apoi sa atingi alte zone sanatoase pentru a transmite virusul - sau este suficient, in timpul baii sau a dusului, sa freci cu mana zona infectata si apoi alta zona, si gata este reinfectarea.
Manifestari
Infectia cu Human Papilloma Virus se manifesta prin aparitia unor leziuni carnoase numite veruci sau condiloame, in zonele genitale - vulva, penis, perineu, anus, de culoare gri, roz sau rosu viu, de consistenta moale. Ce inseamna veruci (sau condiloame) ?... Cand spui "veruca" sau "condilom" te referi la o excrescenta (ridicatura, umflatura) pe piele, un neg. Forma cea mai raspandita este cea de conopida, de unde si expresia de "excrescente conopidiforme", dar ele pot fi si plane sau, daca degenereaza, sa ia forma unor creste de cocos. Dar cel mai folosit termen ramane "negi genitali".
Dar aceste veruci nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte, foarte, foarte mici, imposibil de vazut cu ochiul liber sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si, cu atat mai putin, ca poate transmite infectia.
La femei verucile pot apare pe vulva - zona pubiana, labiile mari, labiile mici - sau zona perianala dar si in interiorul vaginului, pe colul uterin sau in uretra. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin mancarimi, arsuri sau scurgeri vaginale sau uretrale anormale.
La barbati verucile pot apare pe pielea penisului, pe preput, pe gland, pe fren ("ata" penisului) si in zona perianala dar si in interiorul uretrei. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin scurgere uretrala si, eventual, dureri in timpul urinarii.
Atat la femei cat si la barbati pot apare semne ale infectarii in zona anala sau in interiorul anusului, atat datrorita extinderii infectiei (reinfectare) cat si contactelor sexuale anale neprotejate.
Evolutie, complicatii
Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 8 luni, in medie 10 saptamani.
Multiplicarea virala si aparitia negilor genitali (condiloamelor) incepe de obicei la un interval de 3 - 6 luni dupa infectare.
Zonele afectate sunt zona pubiana, vulva, vaginul, penisul si zona anala. Uneori pot apare leziuni si in zona orala in urma unui contact sexual oral.
La femei riscul infectarii cu Human Pappiloma Virus este reprezentat de transformarea unora dintre aceste leziuni, aflate in zona colului uterin, in leziuni canceroase. Netratate, celulele infectate pot, in unele cazuri, sa se transforme in celule precanceroase. Acestea, la randul lor netratate, pot deveni celule canceroase. De aceea este importanta detectarea leziunilor inainte de a degenera.
Negii genitali pot face probleme in cazul sarcinii. Existenta negilor in vagin face ca acesta sa sa fie mai putin elastic si astfel sa apara probleme in momentul nasterii. De asemenea, au existat cazuri in care copii au fost infectati la nastere.
Diagnostic
Atat la femeie cat si la barbat, in general, diagnosticul se pune printr-un examen clinic. Dar exista si cazuri in care este necesara o confirmare data de teste de laborator pentru a elimina alte aspecte patologice si pentru a diferentia tipurile de afectiuni. Aceastea se fac prin colposcopie (la femei) sau uretroscopie (la barbati) sau prin biopsie. Apoi, pentru femei, testul Babes-Papanicolau este un test cat se poate de edificator, un test simplu, care determina posibile modificari aparute la nivelul colului uterin.
O alta tehnica este depistarea ADN-ului de Human Papilloma Virus.
Tratament
Nu exista (inca) nici un fel de tratament medical definitiv care sa duca la vindecare. In acest moment infectia cu Human Papilloma Virus este incurabila. 20 - 30 % din infectii revin spontan in decursul primelor 6 luni dupa infectie. Singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra leziunilor, asupra negilor, pentru distrugerea lor.
Exista un vaccin care protejeaza impotriva Virusului Human Papilloma (HPV) dar este vorba doar de cateva tipuri de HPV, patru la numar (in acest moment - 2007), dintre care 2 considerate a fi cu potential oncogen deosebit de mare (tipurile 16 si 18).
Tratamentul ce urmareste distrugerea negilor consta in :
* aplicarea locala a unor substante
* crioterapie (distrugerea prin frig)
* electrocauterizare (distrugerea prin caldura)
* folosirea bisturiului electric (distrugerea prin arc electric)
* folosirea laserul
iar metoda de a trata negii genitali este aleasa de medicul specialist.
In acelasi timp este necesara abtinerea de la relatii sexuale pe perioada pe care medicul o considera ca fiind contagioasa.
O conduita preventiva cere ca ambii parteneri sa fie examinati si tratati concomitent, evitandu-se astfel reinfectarea si sa existe o permanenta si prelungita supraveghere medicala, evitandu-se astfel recidivele.
Daca negii genitali sunt tratati corect, nu mai exista riscul de a transmite virusul partenerei / partenerului. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu papilloma virusuri (fara vegetatii), caz in care virusul este transmisibil.
Vindecarea condiloamelor (negilor genitali) nu inseamna si imunitate. Daca nu esti atent si precaut oricand se poate sa te reinfectezi.
Prevenire, protejare
Spuneam ca infectia cu Human Papilloma Virus se poate transmite si fara penetrare sexuala, doar prin simpla atingere a zonei infectate. Dar asta nu inseamna ca prezervativul este inutil "findca oricum o iau" ci insemna ca, alaturi de protectia prin folosirea prezervativului, trebuie sa deschizi si ochii maaaaaari de tot, pentru a vedea cu cine te "incurci". Oricum, nu uita si de celelalte posibile cauze de infectare - trebuie sa ai un comportament lipsit de risc, sa ai intotdeuna prosop personal, sa nu faci nicidata schimb de lenjerie intima... si inca odata, sa eviti "legaturile intime" intamplatoare, sa deschizi ochii si urechile pentru a sti cu cine ai de a face.
P.S.: In nici un caz nu intrati in panica daca vi se intampla asa ceva. Mergeti la un ginecolog sau dermatolog care va va da o solutie care va arde acesti negi deoarece au tendinta de a se multiplica.
Priviti totul cu mult calm, ingrijiti-va de sanatate si mai ales protejati-i pe cei din jur pentru ca acest virus se transmite nu numai sexual.
Desi persoanele infectate cu hpv raman purtatoare de virus, 90 % dintre cazuri se vindeca pentru ca organismul lupta singur. Incercati si medicamente naturiste pentru intarirea sistemului de imunitate (septilin de exemplu).
Dar pentru negi trebuie sa faceti tratament.
Priviti totul cu mult calm, ingrijiti-va de sanatate si mai ales protejati-i pe cei din jur pentru ca acest virus se transmite nu numai sexual.
Desi persoanele infectate cu hpv raman purtatoare de virus, 90 % dintre cazuri se vindeca pentru ca organismul lupta singur. Incercati si medicamente naturiste pentru intarirea sistemului de imunitate (septilin de exemplu).
Dar pentru negi trebuie sa faceti tratament.
Am fost la medic dermatolog si ma ars cu laseru cu caldura puternica cu condylin si imi tot apar nu mai scap de ei am innebunit ce ma indrumati sa fac?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2tinctura de soc si sarcina
- 5scurgere transparenta, persistenta dupa tratament
- 37de vreo o luna am niste negi mici de tot in zona anal-genitala
- 22am o mare problema
- 10bubite albe la baza capului
- 4e de bine sau de rau
- 5am niste alunite albe pe interiorul pelii penisului, nu ma deranjeaza
- 10Problema !
- 5clotrimazol in timpul sarcini
- 14Probleme cu penisul
- 3varice si vase sparte pe penis
- 4Problema cu penisul.
- 3Risc in sarcina?
- 2leziuni si senzatie de arsura pe scrot si penis
- 5un fel de carne crescuta langa capul penisului
- 2Secretie branzoasa pe capul penisului
- 2Penis nedezvoltat
- 0negi genitali si adenopatie inghinala
- 4Pete la nivelul scrotului si formatiuni mici pe circumferinta glandului
- 0Probleme la penis
Mai multe informații despre: Penisul Negii genitali riscuri in sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: