Nedumerire - la anumite produse cu lactoza(ciocolata, etc) devin foarte balonat, crampe severe

09-01-2021
ionut2222
Nu este medic/terapeut
ionut2222
Buna seara, in mare masura cam stiu cauzele problemelor mele insa as vrea sa intre niste persoane abilitate pentru a nu risca ceva complicații.
In urma cu cateva luni cand consumam lapte sau produse lactate aveam o diaree destul de severa, motiv pentru care am dedus ca e intoleranta la lactoza si simptomele au cam disparut.
In urma cu ceva timp insa simptomele sau schimbat si e putin ciudat, nu mai am diaree(nici nu mai consum lapte) insa la anumite produse cu lactoza(ciocolata, etc) devin foarte balonat, crampe severe si cel mai ciudat o umflatura intre partea de jos a stomacului, care merge pana in testicolul drept.
Aceasta umflatura, daca ma asez intins, in cateva secunde se aude acel sunet al stomacul(glu, glu, ca si cum ar fii aer in acel loc) si cumva umflatura dispare si nu mai e nici o durere.
Asta am descoperit in urna cu ceva timp, pana sa imi dau seama de asta, pentru a scapa de acele crampele extrem de dureroase avea nevoie de a merge la Wc sau de o gramada de gaze altfel durerea nu disparea
Ar trebui sa ma ingrijorez sau o dieta fara lapte ar fii suficient?
As putea sa folosesc ceva medicamente? Deoarece sunt un mare fan l lactatelor si a produselor de panificatie si dulciuri.
Exista medicamebte pentru ameliorarea acelor crampe? Deoarece sunt extrem de dureroase. Mulțumesc anticipat pentru viitoarele răspunsuri.
1 comentarii
0
10-01-2021, ora 12:15
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Ionut, nu spui virsta, inaltime, greutate, nimic. dar incearca sa nu mai maninci nici un dulce, fainoase. tot ce te baloneaza, macar o luna si ai sa vezi ca totul se schimba. Maninca in schimb multa carne fripta, orez sub orice forma, mamaliga., varza, cartofi fierti in coaja ori copti, brinza, fructe numai dupa ce a trecut 2 ore de la masa , deci sunt solutii numai sa vrei sa respecti. Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: lactoza

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamina D și intoleranța la lactoză
  •