Nas uscat și operația de sinuzita
Buna ziua! Va rog sa ma ajutai cu un sfat. In urma unei operații de deviație de sept am rămas cu un “ȚIUIT” care provine de la sinusuri, când suflu nasu țiuie tot timpu ceva acolo, însă când nu țiuie ma simpt rău, ma doare capu (frontal) și am o mare presiune la nivel frontal. Am făcut CT unde a constatat sinuzita și Concha Bullosa
In urma cu 3 săptămâni am efectuat operațiile după cum scrie medicul “Chirurgie endosinusala stânga(FESS), Rezectie Concha Bullosa dreapta și turbinoplastie bilaterala asistata prin Radiofrecvența.
Însă simptomele persista, am aceeași presiune frontala, secreții purulente și vâscoase, nas uscat și înfundat.
Am făcut tratament după operație cu Augumentin, linex, paracetamol, iar local Biorinil(2 săptămâni )Homer, rhinoil și tobradex (o luna) Clin sinmed și la 21 de zile după operație nasonex(14 zile ). Va rog datimi un sfat care ar fi problema, ce as putea folosi inafara de rhinoil pt mucoasa, și dacă sa mai folosesc ceva spray decongestionant sau corticosteroid deoarece sinusurile sunt tot la fel, când suflu aud acel țiuit sau de cele mai multe ori nu, deoarece sunt blocate. Specific ca toate secrețiile se elimina in spatele nasului nu cum ar fi normal iar la spălături elimin și secreții verzui. Iar înainte de operație la analiza de exudat faringian a ieșit staphylococcus aureus care era rezistent la amoxicilina. Se poate sa fie încă infecția aceea și sa îmi tot provoace aceste probleme? Ce as putea face și ce sa iau pt vascozitatea secrețiilor. Mulțumesc !
In urma cu 3 săptămâni am efectuat operațiile după cum scrie medicul “Chirurgie endosinusala stânga(FESS), Rezectie Concha Bullosa dreapta și turbinoplastie bilaterala asistata prin Radiofrecvența.
Însă simptomele persista, am aceeași presiune frontala, secreții purulente și vâscoase, nas uscat și înfundat.
Am făcut tratament după operație cu Augumentin, linex, paracetamol, iar local Biorinil(2 săptămâni )Homer, rhinoil și tobradex (o luna) Clin sinmed și la 21 de zile după operație nasonex(14 zile ). Va rog datimi un sfat care ar fi problema, ce as putea folosi inafara de rhinoil pt mucoasa, și dacă sa mai folosesc ceva spray decongestionant sau corticosteroid deoarece sinusurile sunt tot la fel, când suflu aud acel țiuit sau de cele mai multe ori nu, deoarece sunt blocate. Specific ca toate secrețiile se elimina in spatele nasului nu cum ar fi normal iar la spălături elimin și secreții verzui. Iar înainte de operație la analiza de exudat faringian a ieșit staphylococcus aureus care era rezistent la amoxicilina. Se poate sa fie încă infecția aceea și sa îmi tot provoace aceste probleme? Ce as putea face și ce sa iau pt vascozitatea secrețiilor. Mulțumesc !
2 comentarii
1. o radiografie radacina dintilor ati facut?
2 un medic Stomatolog a vazut dantura.. daca nu cumva de acolo e cauza sinusitei?
2 un medic Stomatolog a vazut dantura.. daca nu cumva de acolo e cauza sinusitei?
Da, am făcut consult stomatologic, nu sa evidențiat nimic, însă poate fi totuși o problema la dantura care nu s-a depistat ? Și acea problema sa îmi de-a totuși aceste simptome chear si după operație ?
Și va rog sa ma informați dacă o data cu operația de Concha Bullosa, se operează și sinusuri pe partea respectiva ? Deoarece in foaia de la medic e specificat doar chirurgie endosinusala stânga, iar concha a fost pe dreapta.
Mulțumesc !
Și va rog sa ma informați dacă o data cu operația de Concha Bullosa, se operează și sinusuri pe partea respectiva ? Deoarece in foaia de la medic e specificat doar chirurgie endosinusala stânga, iar concha a fost pe dreapta.
Mulțumesc !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nelamurire: nasul uscat
- 17colargol..alergie e posibil?
- 3Nas uscat si infundat - Ajutor, nu stiu ce sa fac
- 4am nasul uscat si nu pot respira
- 14dependenta de picaturi de nas
- 11nas uscat mai tot timpul
- 50Rinita cronica hipertrofica - mucotomie (cum te simti dupa mucotomie)
- 2nas uscat
- 5Astm bronsic, nas si gat uscat, expectorez mucus
- 31Pret operatie sinuzita
- 8pentru dl dr flueraru
- 3Operație sinusala
- 4Congestie nasala
- 1Nas uscat/usturime+sinusuri infundate
- 5Urechi infundate, nas uscat, tempanoscleroza s.a.m.d.
- 6Nas uscat si gat uscat
Mai multe informații despre: operatia de sinuzita sfenoidala nasul uscat