Narcisismul

06-01-2018
Valerica01
Nu este medic/terapeut
Valerica01
Bună ziua, de aproape 2 ani merg la psihoterapeut și la ultima ședință a subliniat ca sunt narcisica. M-am speriat mai ales că se suprapune cu decizia de a schimba jobul. Am sunat să cer o nouă întrevedere, însă mi-a amintit ca ar fi de preferat sa discutăm la următoarea întâlnire.
Întrebarea mea este dacă se poate face ceva pentru a putea fi o persoana normala, care sunt șansele de "vindecare" și de relații sănătoase, și dacă pot deveni psihoterapeut. Mulțumesc anticipat.
5 comentarii
1
10-01-2018, ora 18:29
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna seara! Narcisismul este o trasatura normala de personalitate care exista in noi toti in grade diferite de intensitate. Ex: cand ne admiram in fata unei oglinzi (ocazional), cand ne laudam cu reusitele noastre.
Atunci cand aceste trasaturi de personalitate sunt exagerate avem de a face cu tulburarea de personalitate narcisica. Ex: oamenii laudarosi, pretentiosi, aroganti, invidiosi, se cred speciali, profita de semenii lor pentru a obtine avantaje, etc. Ai devenit anxioasa si ai considerat ca e ceva in neregula cu tine doar la auzul acestui cuvant, discuta cu psihoterapeutul tau tot ce te framanta, ea/el te cunoaste si iti poate indeparta nelinistea.
0
10-01-2018, ora 20:15
Valerica01
Nu este medic/terapeut
Valerica01
Mulțumesc, era vorba despre latura narcisica.
1
11-01-2018, ora 16:49
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Nu cred că momentan poți deveni psihoterapeut. Faptul că ți-a spus că ești narcisistă te-a dărâmat psihic și ai vrut să afli dacă această catalogare ți-ar afecta împlinirea visului tau: să fii psiholog. Faptul că nu ți-ai întrebat psihologul ceea ce ai întrebat pe site înseamnă că în urma acestui conflict relația dintre tine și psiholog s-a răcit imediat. Tu ai într-adevăr o tulburare de personalitate, o manie a grandorii. Nu prea suporți critica. Dacă greșesc și nu știi ce este narcisismul la vârsta ta atunci nu vei ajunge niciodată un psihoterapeut bun. Un psiholog bun nu face meseria asta pentru sine ci pentru pacient. Și tu o vei face dar pentru tine.
1
12-01-2018, ora 15:18
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Narcisismul presupune lipsa empatiei, prin urmare nu cred ca e potrivita profesia de psihoterapeut.
0
15-01-2018, ora 10:45
Valerica01
Nu este medic/terapeut
Valerica01
Va mulțumesc pentru răspunsuri, eu încerc să merg în terapie în continuare să explorez aceste aspecte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Personalitățile narcisiste și eficiența psihoterapiei (studiu)
  • Trăsăturile de personalitate narcisiste ne-ar putea ajuta să avem un corp suplu și sănătos
  • Dezvoltarea narcisismului pe parcursul vieții: o meta-analiză a studiilor longitudinale
  •