muscatura de caine
Buna seara luni pe data de 11.03.2013 la ora 18:30am fost muscat de un caine care cred ca e turbat.Apoi am fost la spital m-a curatat cu o substanta la rana si mi-a facut antitetanosul in mana. Am ajuns acasa si am citit pe net ca trebuie sa fac antirabicul dar spitalul de la mine din oras nu avea vaccinul asa ca am mers la alt spital din localitatea vecina am ajuns acolo dupa 6ore.astazi 14.03.2013 am facut al dilea vaccin antirabic. ce vreau eu sa va spun este ca am niste simptome (urina de culoare inchis si dureri partiale de scurta durata la cap)eu cred ca sunt de la pastilele pe care le iau oxacilina 1la 6 ore si metronidazol arena 2 la 12 ore.credeti ca aceste simptome sunt presente din cauza ca virusul a patruns in corp?Si daca nu, ce simptome ar trebui sa am si dupa cat timp ca sa stiu daca virusul a ajuns in corp?
2 comentarii
Buna seara. Cainele turbat se manifesta intr-un anume fel, nu orice caine care te musca e turbat :)) Era agresiv peste masura? Slabit? Ragusit? Pupilele marite? Avea bale la gura? Nu stiu...macar un semn ca ar fi fost turbat? Simptomele apar in functie de perioada de incubatie a virusului care variaza intre 3-6 saptamani si sunt urmatoarele: dureri localizate in zona plagii de inoculare, urmate de tulburari ale starii de spirit: un sentiment de teama si, in mod deosebit, o hidrofobie (teama de apa, bolnavul refuzand orice i se da sa bea) si o aerofobie (teama de miscarile de aer). Boala se mai manifesta prin accese de febra, tremuraturi, contracturi, prin aparitia unor spasme dureroase la cea mai mica excitatie, printr-o modificare a vocii si printr-o salivatie intensa.
Boala nervoasa debuteaza la putin timp dupa aceasta; ea poate surveni sub forma unei encefalite care ajunge repede la starea comatoasa, constand in tulburari ale starii de constienta si in paralizii flasce care sunt cauzate de un deficit motor asociat cu tulburari ale tonusului muscular (rabie paralitica); ea mai poate sa se prezinte ca o stare de excitatie furioasa (rabie furioasa), in care contracturile sunt exacerbate in crize generalizate ce preced moartea.
Este o boala mortala, tratamentul fiind eficace doar daca este administrat pana la debutul acestor simptome. Deci, in cazul in care acel caine era turbat, tu ti-ai luat masurile necesare si nu vei pati absolut nimic. Stai linistit.
Boala nervoasa debuteaza la putin timp dupa aceasta; ea poate surveni sub forma unei encefalite care ajunge repede la starea comatoasa, constand in tulburari ale starii de constienta si in paralizii flasce care sunt cauzate de un deficit motor asociat cu tulburari ale tonusului muscular (rabie paralitica); ea mai poate sa se prezinte ca o stare de excitatie furioasa (rabie furioasa), in care contracturile sunt exacerbate in crize generalizate ce preced moartea.
Este o boala mortala, tratamentul fiind eficace doar daca este administrat pana la debutul acestor simptome. Deci, in cazul in care acel caine era turbat, tu ti-ai luat masurile necesare si nu vei pati absolut nimic. Stai linistit.
cainele a venit pe la spate fara sa latre si m-a muscat apoi cand am tras piciorul vrea sa ma muste iar si se tot tinea dupa mine si era foarte agresiv.nu ai curgea saliva din gura si nu ai era frica de nimeni sarea la toti oameni de pe strada.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5muscatura de caine - antirabic
- 3Muscatura animal otravitor
- 8pe baietelul meu de 4 ani la muscat un caine
- 9Am fost muscata de o pisica acum 9 zile! Rog rasp URGENT!
- 12Ortoped sau reumatolog??Rog indrumare...
- 6muscatura de caine - trebuie neaparat facut vaccinul antirabic sau ajunge antitetanosul?
- 2Muscatura de caine la un copil
- 4Zgarietura de piscica care imi creaza probleme!
- 0Muscatura caine (fara sa curga sange)
- 2copil muscat de caine..urgent!!!!!
- 3Probleme picior
- 1Muşcătura de pisica in sarcina
- 1Este nevoie de antirabic?
- 7Muscatura de pisica la deget
- 0Muscatura pui veverita
- 0Muscatura pui veverita
- 4Muşcătură de pisică (pui, abandonată)
- 1Mușcătură pisică: Trebuie să îmi fac din nou vaccinul antirabic?
- 4Muscatura de caine
Mai multe informații despre: Muscatura de animale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: