Mișcări ale mâinii
Bună ziua,
Am un bebe de 5 luni. Este receptiv, zâmbește când mă vede, gângurește, se întoarce de pe spate pe burtă, se întinde după lucruri, le ține în mâna, se joacă cu ele. De vreo 2 zile am observat ca face o mișcare cu mâna stângă care mi se pare ca nu e ok. De exemplu, stă pe spate și dă din mâna stângă spre picioare ca și cum ar lovi. Nu pare ca îl doare nimic. Nu face în continuu. Ați pățit? Este normal?
Am un bebe de 5 luni. Este receptiv, zâmbește când mă vede, gângurește, se întoarce de pe spate pe burtă, se întinde după lucruri, le ține în mâna, se joacă cu ele. De vreo 2 zile am observat ca face o mișcare cu mâna stângă care mi se pare ca nu e ok. De exemplu, stă pe spate și dă din mâna stângă spre picioare ca și cum ar lovi. Nu pare ca îl doare nimic. Nu face în continuu. Ați pățit? Este normal?
1 comentarii
Pentru un bebeluș de 5 luni, comportamentul descris poate fi o parte normală a explorării și dezvoltării motrice. La această vârstă, bebelușii devin din ce în ce mai activi și încep să descopere mai multe despre propriul lor corp și mediul înconjurător. Mișcările pe care le menționați, cum ar fi darea din mâna spre picioare, pot fi pur și simplu o explorare a mișcării sau o formă de auto-stimulare.
Totuși, este important să monitorizați aceste comportamente pentru a vedea dacă apar regulat sau dacă sunt asociate cu alte simptome care ar putea sugera o problemă. De exemplu, dacă observați că aceste mișcări sunt însoțite de iritabilitate, schimbări în apetit, somn sau alte schimbări în comportament, ar putea fi indicat să discutați cu medicul pediatru.
Iată câteva lucruri pe care le puteți observa și nota pentru a ajuta la discuția cu medicul:
- Frecvența și durata mișcărilor.
- Contextul în care apar aceste mișcări (de exemplu, când este obosit, excitat, etc.).
- Dacă mișcarea este limitată doar la o mână sau dacă apare și la alte părți ale corpului.
- Orice alte simptome sau schimbări în comportamentul obișnuit.
Deși în majoritatea cazurilor astfel de comportamente sunt parte a dezvoltării normale, este întotdeauna bine să fiți atent și să consultați medicul pediatru dacă aveți îngrijorări. Acesta vă poate oferi mai multe informații și, dacă este necesar, poate recomanda observații suplimentare sau evaluări.
Totuși, este important să monitorizați aceste comportamente pentru a vedea dacă apar regulat sau dacă sunt asociate cu alte simptome care ar putea sugera o problemă. De exemplu, dacă observați că aceste mișcări sunt însoțite de iritabilitate, schimbări în apetit, somn sau alte schimbări în comportament, ar putea fi indicat să discutați cu medicul pediatru.
Iată câteva lucruri pe care le puteți observa și nota pentru a ajuta la discuția cu medicul:
- Frecvența și durata mișcărilor.
- Contextul în care apar aceste mișcări (de exemplu, când este obosit, excitat, etc.).
- Dacă mișcarea este limitată doar la o mână sau dacă apare și la alte părți ale corpului.
- Orice alte simptome sau schimbări în comportamentul obișnuit.
Deși în majoritatea cazurilor astfel de comportamente sunt parte a dezvoltării normale, este întotdeauna bine să fiți atent și să consultați medicul pediatru dacă aveți îngrijorări. Acesta vă poate oferi mai multe informații și, dacă este necesar, poate recomanda observații suplimentare sau evaluări.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6sugar 7 luni sub greutate
- 4Baietel de 9 luni foarte agitat si speriat
- 5refuzul laptelui la sugar de 3 luni jumate
- 6copil agitat si ziua si noaptea
- 2Bebe 8 luni
- 1Întoarcere pe burta
- 3Bebe 3 luni măsoară 68 cm și cantareste 6.8 kg
- 0Sugar cu tulburare motorie centrala
- 0Sugar cu tulburare de coordonare centrala
- 0Bebe de 4 luni nu reacționează la zgomote
- 0Bebe 5 luni isi arunca capul pe spate
Mai multe informații despre: Dezvoltarea functiilor motorii la sugari Dezvoltarea sugarului dezvoltarea bebelusului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: