Mișcări ale mâinii

10-07-2024
Loredana12345
Nu este medic/terapeut
Loredana12345
Bună ziua,
Am un bebe de 5 luni. Este receptiv, zâmbește când mă vede, gângurește, se întoarce de pe spate pe burtă, se întinde după lucruri, le ține în mâna, se joacă cu ele. De vreo 2 zile am observat ca face o mișcare cu mâna stângă care mi se pare ca nu e ok. De exemplu, stă pe spate și dă din mâna stângă spre picioare ca și cum ar lovi. Nu pare ca îl doare nimic. Nu face în continuu. Ați pățit? Este normal?
1 comentarii
0
10-07-2024, ora 13:40
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Pentru un bebeluș de 5 luni, comportamentul descris poate fi o parte normală a explorării și dezvoltării motrice. La această vârstă, bebelușii devin din ce în ce mai activi și încep să descopere mai multe despre propriul lor corp și mediul înconjurător. Mișcările pe care le menționați, cum ar fi darea din mâna spre picioare, pot fi pur și simplu o explorare a mișcării sau o formă de auto-stimulare.

Totuși, este important să monitorizați aceste comportamente pentru a vedea dacă apar regulat sau dacă sunt asociate cu alte simptome care ar putea sugera o problemă. De exemplu, dacă observați că aceste mișcări sunt însoțite de iritabilitate, schimbări în apetit, somn sau alte schimbări în comportament, ar putea fi indicat să discutați cu medicul pediatru.

Iată câteva lucruri pe care le puteți observa și nota pentru a ajuta la discuția cu medicul:
- Frecvența și durata mișcărilor.
- Contextul în care apar aceste mișcări (de exemplu, când este obosit, excitat, etc.).
- Dacă mișcarea este limitată doar la o mână sau dacă apare și la alte părți ale corpului.
- Orice alte simptome sau schimbări în comportamentul obișnuit.

Deși în majoritatea cazurilor astfel de comportamente sunt parte a dezvoltării normale, este întotdeauna bine să fiți atent și să consultați medicul pediatru dacă aveți îngrijorări. Acesta vă poate oferi mai multe informații și, dacă este necesar, poate recomanda observații suplimentare sau evaluări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de unsprezece luni
  • Bebelușii pot face asocieri între sunete și emoțiile de pe față
  • Muzica ar putea fi un instrument puternic pentru a ajuta mamele să susțină dezvoltarea copilului
  • Cântatul copiilor poate îmbunătăți relațiile cu părinții și înlesnește dezvoltarea lor
  • Bebelușii folosesc perioada în care sunt neputincioși pentru a învăța modele fundamentale puternice
  •