Migrena cu aura sau epilepsie?
Am 38 de ani si de 8 ani ma confrunt cu niste simptome in urma carora diagnosticul este INCA neclar.Am avut in acesti ultimi 8 ani 4 de crize la interval de 2 ani cu simptomele: de fiecare data, vederea este prima afectata si anume imi apare un punct ca atunci cand ma uit la soare, punct care la un moment dat parca se mareste iar daca ma uit la fata cuiva nu disting decat jumatate din aceasta, apoi apar tulburarile de limbaj, adica nu pot articula cuvintele, sunt constienta, nu am amețeli, am o stare de nervozitate. Dupa aproximativ 30 de minute toate acestea dispar, ramanand, uneori o durere foarte puternica de cap pe partea stanga, o tensiune 13 cu 9 in conditiile in care aceasta ta nu depaseste valoarea de 11 cu 6, uneori voma, alteori diaree. Dupa CT, RMN, EEG toate sunt normale. Poate fi, deci, epilepsie sau migrena cu aura? Nu msi stiu ce sa mai cred ca am si este atat de rau sa nu sti ce ti se intampla!
9 comentarii
Bună, cu această problemă ma confrunt si eu, a trebuit să treacă trei ani sa dau de capăt cat de cât!Am facut toate investigațiile...RMN de 3 ori, fel de fel de analize!!Ca diagnostic am:migrenă cu aura!Mai târziu mi-au apărut si ameteli(vertij a fost iarăși la neurolog si in urma unui ANGIO RMN mi-a găsit o hipoplazia vasculara dreaptă!Nu te speria, nu este epilpsie...așa și mie îmi apare punctul, se mărește se poate muta de la un ochi la altul, durează cca.30 min. si după care îți revii!!Un sfat util primit de la medic!Când apare punctul ia repede un analgezic ca sa eviți durerea groaznică de cap, ca asta urmează!Si mie mi-a fost frica sa nu fie epilpsie, dar atâta timp cât suntem conștiente de tot ce este în jurul nostru...nu are cum!Succes!
Mulțumesc pentru raspuns si incurajare! Sanatate multa!
Am uitat sa mentionez faptul ca am si o parestezie faciala permanenta iar in timpul crizelor se intensifica furnicaturile. Pe 4 noiembrie sunt programata la un RMN cu solutie de contrast si vedem atunci despre ce este vorba.
Si eu la fel, sunt niste leziuni neuronale responsabile cu circulația sângelui!Eu am fost suspectă de screloza multiplă si nu m-am lăsat până nu am aflat ce e!Eu acum ma confrunt cu ametelile, migrena e stabilizată, o am foarte rar!!Amorțeala feței o ai din cauza migrenenlor, acestea au dus la formarea de leziuni neuronale!Asa mi-a explicat mie doctorul!
Wow! In sfarsit gasesc si eu pe cineva care se confrunta cu aceleasi probleme ca si mine. Multumesc!
Foarte important sa menții legătura cu neurologul tău, orice apare el trebuie sa știe!Este o problemă pe care o vom avea toată viața!Încă nu ai vertij, dar cu timpul dacă nu stabilizezi migrena vor veni si ametelile!Normal ca mai sunt oameni cu aceiași problemă ca a noastră, doar ca nu se vorbește despre acest subiect!Și foarte important tratamentul, eu l-am neglijat si am ajuns de unde am plecat!Acum de 1 an iau ce trebuie si mi-e bine, ca foarte bine ni mai are cum!Sănătate muuultă!!!
Am facut un RMN mai amanuntit. Totul este in regula. Se pare ca si la mine este vorba de migrena cu aura. Ce tratament voi urma acum? Aceasta migrena nu se va mai vindeca niciodata?
Din păcate asta o sa avem toată viața!!Tratament în sine nu există, neurologul mi-a zis că aura e un simptom al migrenei si trebuie luat analgezicul înainte ca durerea să se instaleze!!Am luat multe B-uri si Bethaserc!Aaaaa, și bineînțeles analgezice!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27epilepsie (sindrom West) copil 12 luni
- 4epilepsie? cum sa scad in greutate?
- 2epilepsie?
- 4epilepsia se poate transmite si la copil?
- 2am epilepsie sau nu?
- 1Tratament adjuvant cu gemoterapice în epilepsie
- 6este sau nu epilepsie?
- 5"Absente", tulburari de memorie, blackout-uri. Oare am epilepsie?
- 14Absente, tulburari de memorie, blackout-uri. Oare am epilepsie?
- 2epilepsie
- 12Epilepsie sau spasmofilie ?
- 0epilepsie cu tulburari psihice
- 0chirurgia epileptica
- 1interpretare rezultat EEG
- 9epilepsie in sarcina
- 0Instant pe baza de cicoare interzis bolnavilor de epilepsie?
- 0Epilepsie/ atrofie corticala
- 5Epilepsie?!!?!
- 6Epilepsie?
- 1Suspect de epilepsie
Mai multe informații despre: Epilepsia migrena cu aura
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: