Metastaza carcinomatoasa (carcinom cu celule clare)
Buna ziua!
Revin cu ceva noutati... sa zicem... in sensul ca am aflat ca nu i-a aprobat Casa de sanatate tratamentul cu Sandostatin.
In urma rezultatelor la chromogranina A, acid 5 hidroxiindolacetic (5HIA) si serotonina, medicul oncolog a spus ca tratamentul cu Sandostatin ar putea da rezultate, asadar i-a trimis dosarul catre Casa de sanatate. Dar acum am aflat ca i-au zis ca nu se incadreaza pentru tratamentul cu acest medicamant (ca nu i se inroseste fata, ca nu are diaree).
Eu nu stiu valorile acestor analize, ca din pacate nu au ajuns si la mine, ci direct la medicul oncolog, dar mi-a zis ca valoarea la nu stiu care din ele a iesit foarte mare... vreo 600 fata de vreo 100 cat ar fi normal. A zis ca o sa continuam deocamdata si in august tratamentul hormonal si vedem pe urma, sa-i mai faca niste analize.
Momentan taticu se simte mai binisor cu toate medicamentele pe care le ia, dar are si zile cand se simte mai putin bine. Ma bucur ca macar nu mai are dureri groaznice.
Revin cu ceva noutati... sa zicem... in sensul ca am aflat ca nu i-a aprobat Casa de sanatate tratamentul cu Sandostatin.
In urma rezultatelor la chromogranina A, acid 5 hidroxiindolacetic (5HIA) si serotonina, medicul oncolog a spus ca tratamentul cu Sandostatin ar putea da rezultate, asadar i-a trimis dosarul catre Casa de sanatate. Dar acum am aflat ca i-au zis ca nu se incadreaza pentru tratamentul cu acest medicamant (ca nu i se inroseste fata, ca nu are diaree).
Eu nu stiu valorile acestor analize, ca din pacate nu au ajuns si la mine, ci direct la medicul oncolog, dar mi-a zis ca valoarea la nu stiu care din ele a iesit foarte mare... vreo 600 fata de vreo 100 cat ar fi normal. A zis ca o sa continuam deocamdata si in august tratamentul hormonal si vedem pe urma, sa-i mai faca niste analize.
Momentan taticu se simte mai binisor cu toate medicamentele pe care le ia, dar are si zile cand se simte mai putin bine. Ma bucur ca macar nu mai are dureri groaznice.
Buna ziua!
Cand credeam ca se simte ceva mai bine a aparut o noua problema. Sambata noaptea s-a trezit cu degetele de la mana stanga amortite, adica nu mai raspund la comenzi, sunt moi asa, nu mai poate apuca sau strange cu ele. Acum parca si-au mai dat putin drumul, in sensul ca poate inchide pumnul putin, dar nu se poate folosi de ele. Nu inteleg de ce. Dupa ce ca nici mana dreapta nu o mai putea folosi cum trebuie, ca il doare bratul, si asta il impiedica sa foloseasca forta (degetele functioneaza normal), acum nici stanga nu prea il mai ajuta. :(
Cand credeam ca se simte ceva mai bine a aparut o noua problema. Sambata noaptea s-a trezit cu degetele de la mana stanga amortite, adica nu mai raspund la comenzi, sunt moi asa, nu mai poate apuca sau strange cu ele. Acum parca si-au mai dat putin drumul, in sensul ca poate inchide pumnul putin, dar nu se poate folosi de ele. Nu inteleg de ce. Dupa ce ca nici mana dreapta nu o mai putea folosi cum trebuie, ca il doare bratul, si asta il impiedica sa foloseasca forta (degetele functioneaza normal), acum nici stanga nu prea il mai ajuta. :(
am inteles problema. din pacate nu se poate elucida prin discutii pe net. trebuie vazut de un medic, facute niste analize/investigatii si descusut un diagnostic si eventual daca se poate face ceva. ce v-a zis medicul despre asta?
Deocamdata nu am vorbit cu medicul, sun mai tarziu, dupa ora 14.
Ma gandesc... o fi un efect secundar al tratamentului hormonal pe care il urmeaza, ca scria la zoladex ceva de parestezii nespecifice, ca reactie adversa...
parestezii nu inseamna ca mana/bratul sa nu "raspunda la comenzi" si sa aiba o slabiciune musculara severa brusc instalata.
te rog frumos, evita sa gandesti despre lucruri pe care nu le stii, pentru ca nu faci decat sa te stresezi inutil fara sa gasesti vreo solutie, poate chiar amanand interventia medicului.
consultul neurologic este critic in momentul de fata, nu speculatiile !
te rog frumos, evita sa gandesti despre lucruri pe care nu le stii, pentru ca nu faci decat sa te stresezi inutil fara sa gasesti vreo solutie, poate chiar amanand interventia medicului.
consultul neurologic este critic in momentul de fata, nu speculatiile !
Am inteles.
Imi cer scuze, nu m-am documentat suficient in ceea ce priveste paresteziile (ce inseamna). O sa vorbesc astazi cu medicul oncolog in a carei evidenta este, sa vad ce spune.
Multumesc!
Imi cer scuze, nu m-am documentat suficient in ceea ce priveste paresteziile (ce inseamna). O sa vorbesc astazi cu medicul oncolog in a carei evidenta este, sa vad ce spune.
Multumesc!
Am fost astazi la medic. Mi-a dat trimitere la neurologie pentru examen neurologic si o trimitere pentru RMN. Maine ma duc sa vad cand il poate primi la examenul neurologic si apoi pentru RMN. Mana e ceva mai bine, ca azi a putut-o folosi, acum poate intinde degetele, poate apuca, dar are forta mai putina.
La diagnostic pe trimitere a scris neoplasm de prostata cu componenta neuroendocrina (std. IV, cred, daca inteleg bine).
La diagnostic pe trimitere a scris neoplasm de prostata cu componenta neuroendocrina (std. IV, cred, daca inteleg bine).
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cancer in metastaza
- 3metastaza generalizata, cancer osos
- 10metastaza peritoneala osoasa
- 8Ce se poate face pentru a evita metastazele?
- 344Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala
- 3Metastaze in adenocarcinom seros ovarian.
- 5tumora cu metastaze la rinichi si ficat
- 73Ipilimubab!
- 6a fost diagnosticat cu metastaza pleurala de adenocarcinom cu punct de plecare plamanul drept
- 2Metastaze multiple la rinichi si plamani
- 20Metastaze multiple renale si pulmonare
- 40carcinomatoza peritoneala - recomandari
- 8Melanom malign cu metastaze limfatice
- 18ASA ARATA UN PACIENT DE CANCER CU MULTIPLE METASTAZE
- 6cancer de rect metastazat
- 6Cancer pulmonar metastazic in ultima faza! Simt nevoia sa discut cu cineva.
Mai multe informații despre: Metastazele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: