carcinomatoza peritoneala - recomandari

17-10-2013
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Soacra mea a fost diagnosticata cu carcinomatoza peritoneala, carcinomatoza epiplooica, pelvis inghetat( posibil punct de plecare ovarian), diagnostic stabilit dupa ce a fost operata si inchisa la loc, fara a rezeca nimic din tumora, pentru ca riscul ar fi fost mult prea mare.Rezultatul biopsiei este:fragmente de epiploon cu metastaze de adenocarcinom slab diferentiat(G3).Din multiplele cautari pe internet am achizitionat recent citostaticul natural Graviola.Am contactat si un medic in specialitatea chirurgie oncologie ce ne-a prescris"verbal" un tratament chimioterapeutic "agresiv".
As dori sa va intreb daca imi puteti recomanda un oncolog care pe langa pregatirea profesionala de calitate sa o aiba si pe aceea de OM, din Cluj sau din Bucuresti, care sunt sansele de raspuns la tratament, ce complicatii pot aparea si la ce sa ne asteptam in perioada urmatoare.Multumiri
40 comentarii 12 Înainte ›
0
17-10-2013, ora 20:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
s-ar putea sa nu fie usor sa gasesti ceva pe masura a ceea ce cauti sau a ce asteptari ai, in primul rand pentru ca, odata ajunsi in orice sectie de oncologie din tara, veti vedea impreuna cu voi o multime mare de oameni, care se ruleaza tot timpul, cu probleme de o gravitate comparabila. deci cel mai bine cred ca faci sa te preocupi de capacitatile tehnice atat ale serviciului cat si ale medicilor/oncologului carora te vei adresa. cel mai bine este, evident, sa faceti tratamentul, chiar in ambulator, dar intr-o sectie dintr-un spital mare, clinic, si, evident sa fiti luati in evidenta si la un oncolog de teritoriu/policlinica, printr-un bilet de trimitere de la medicul de familie.
0
17-10-2013, ora 20:47
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Va multumesc pentru promptitudine si sinceritate.As mai avea o rugaminte.
In registrul descris mai sus e oportun acest tratament chimioterapeutic sau am grabi lucrurile ( organismul persoanei in cauza e deja slabit si cu deficit de vitamine, peste care a intervenit si o anemie al carei tip sincer nu il cunosc) ?
Considerati, in interesul pacientei ca e mai bine, in afara sprijinului moral si al celor cateva paliative naturiste recomandate de cei care au mai trecut sau traverseaza astfel de perioade, ca ar fi mai indicat sa nu il urmeze?
Din cate am inteles e foarte posibil sa urmeze o perioada extrem de grea, in care vor apare durerile.Cum putem sa o spijinim si sa ii usuram suferinta?
0
17-10-2013, ora 21:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu poti face nimic din punct de vedere medical, cu exceptia situatiei in care esti medic. de asemenea nu poti lua decizii sau face lucruri pe baza unor discutii pe internet, fie si cu insusi Doctor House. ca atare trebuie sa ajungi cat mai repede la un consult oncologic, pentru ca numai asa se poate stabili daca ea poate sau un sa beneficieze de un tratament citostatic. inafara de tratamentul citostatic, mai sunt si alte tipuri de tratamente, masuri suportive, simptomatice, etc, pe care tot oncologul trebuie sa le decida.eu nu pot sa exprim o parere aici, pentru ca nu cunosc cazul, nu cunosc detalii importante, multe dintre care nu se pot cunoaste decat vorbind cu si examinand un pacient. totusi, ca sa stii, majoritatea cazurilor de cancere ovariene avansate, chiar si metastatice, primesc totusi chimioterapie, care aduce un mare beneficiu, cel mai des, in termeni de ameliorare a calitatii vietii si chiar de prelungire a supravietuirii, fata de situatia in care ati alege sa nu faceti nimic. si de asta e important sa mergeti la oncolog cat mai curand !
0
17-10-2013, ora 21:27
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata doamna eu spun sa nu va resemnati inca ! In afara de suplimentul de graviola cumparati de pe siteurile straine supliment de acid caprilic combinat cu acid undecylenic, daca nu, din tara acid caprilic plus Pau D'arco !

Pentru anemie dati-i sfecla rosie fiarta si suc de sfecla rosie diluat pana la o treime cu apa plata sa minerala ! Suc de coaze negre daca mai gasiti, separat, inainte de cel de sfecla !

Daca a fost operata si mai are un tub de dren, pe acolo inroduceti 750 ml-1 l de solutie de bicarbonat 5 % (solutie perfuzabila 8, 4 % diluata cu solutie salina 0, 9 %) care se innoieste zilnic timp de 10-14 zile ! Daca nu sunt rani in cavitatea peritoneala se pot adauga cativa mililitri de amfotericina B, timp de cateva zile ! Apoi se trece la administrarea intravenoasa de solutie de bicarbonat intre 3 si 500 ml, 4 cicluri a cate 6 zile cu 6 zile pauza ! Asta este tratamentul corect pt carcinomatoza peritoneala !
0
17-10-2013, ora 22:46
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Multumesc din suflet pentru sustinere.
A fost operata pe data de 27 septembrie, acum e acasa si doar dupa cateva capsule de graviola se simte mult mai bine, in special psihic.A avut drena, dar pentru ca a doua zi dupa oeratie nu a mai supurat, a fost scos.In ceea ce priveste administrarea intravenoasa a refuzat-o pentru ca nu mai suporta perfuziile.Trebuie sa mentionez ca a fost internata in spital cam cu o saptamana inainte de a fi operata si a fact in toata aceasta perioada perfuzii aproape continuu.
Din cautarile noastre am descoperit "Apisan forte", un remediu naturist tonifiant cu rezultate remarcabile, cel putin in fazele incipiente, dar care a dat se pare rezultate si in fazele mai avansate, macar ca adjuvant.
Am auzit si noi de reteta cu sfecla, insa intr-o alta varianta:sfecla si morcov fierte in amestec cu mar.
Nu i s-a prescris pentru acasa niciun fel de tratament.( luni s-a implinit o sapatamana de la externare)
Am uitat sa va mentionez ca noi nu i-am spus adevarul, decat astazi si doar partial in sensul ca ar fi vorba de un cancer ovarian dG2 si ca trebuie musai sa faca chimioterapie, pe care initial o refuzase.
In privinta regimului alimentar ne puteti recomanda sau"interzice" anumite alimente?
Opiniile din practica de specialitate sunt atat de contrarii incat sincer nu prea mai stim ce e bine sa manance si ce nu.
Inca o data, toata stima!
0
17-10-2013, ora 23:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
prietena mea ESTE idem bolnava -de 5 ani
a facut si chimio...
si FARA intreb prea multe (orice vb dar nu-i place despre boala)
am retinut
ca sfecla rosie sa NU fie fiarta, ci suc (asta-i imp.)..
puteti adauga, (CA SI EA) 1-2 frunze de varza proaspata, un mar,
un morcov, putina lamaie
p.s.
toate pt a-i schimba gustul...dar DOAR sfecla-i imp.
NU
are voie:lactate deloc, nimic mentolat, doar carne de pasare si peste
si totul fiert
asta-mi zicea
Sanatate maxima soacrei.
Doamne ajuta!
0
17-10-2013, ora 23:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca ma intrebati pe mine, ceea ce recomand in general este sa evitati cu desavarsire zaharul rafinat, alcoolul, muraturile-otetul (folositi doar zeama de lamaie), painea alba si excesul de carne ! In mod normal as fi spus sa evitati carnea rosie dar avand in vedere cat de poluat este puiul si pestele, este mai sanatoasa supa de vacuta cu multe legume, verdeturi si acrita cu lamaie din belsug !

Puteti lua apisan forte sau mai simplu cautati miere NATURALA de salcam, dar sa nu ia mai mult de 2-3 lingurite pe zi ! Am uitat sa mentionez, pt vitaminizare cumparati-i polen din care sa-i dati 2 lingurite intre mese !

Nu conteaza in ce formula ii dati sfecla fiarta, mai important este sucul proaspat stors (si diluat) !

Incepeti sa-i dati cate o lingurita de bicarbonat alimentar dimineata pe nemancate (inainte de sucul de sfecla) si seara inainte de culcare ! Acel dren este bine totusi sa fie reintrodus pana mai este posibil si dupa ce isi revine putin incepeti introducerea solutiei cum am spus mai sus !

In sinteza aveti : suplimentul de acid caprilic, dieta, sucul de sfecla si bicarbonatul pe gura ! Vedeti cum faceti cu drenul si procurati bicarbonat perfuzabil !
0
18-10-2013, ora 14:33
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Va multumesc inca o data tuturor pentru spijinul acordat, atat moral cat si in privinta sfaturilor avizate.
Daca veti considera din practica dumneavoastra sau din alte surse de documentare bine fundamentate ca pot exista anumite elemente relevante pentru speta de fata, va rog sa nu ezitati sa imi comunicati.
Spre exemplu citeam zilele trecute un articol despre celebra Amigdalina pe care unii medici o prescriu cu toata larghetea ( in special in Germania), pe cand altii o interzic cu desavarsire.
Mai nou astazi am fost la medicul de familie al dansei pentru a o lua in evidenta si a-i elibera tremiterea catre oncologie.Un reprezentant medical, aflat in trecere tocmai facea reclama unui produs chinezesc, pe baza de ciuperci( la noi sunt interzise cu desavarsire din cate am inteles intr-un astfel de diagnostic), din anumite specii ( se pare cam 5 la numar), de la firma Secom cu mare adresabilitate unor astfel de pacienti, ciuperci despre care citisem candva ca intr-adevar ar avea ceva proprietati mai aparte, insa la un pret exorbitant ( ceva in jur de 1200 lei, dar capsulele sun putine la numar, iar curele din cate am inteles foarte lungi.)
Privind din alta perspectiva medicala cazul as intreba daca intradevar trebuia operata de vreme ce la FOCG nu exista niciun CTCum sa deschizi un pacient cu suspiciunea de tumora ovariana, banuind din start ca lucrurile sunt ceva mai grave decat cele relevate de o ecografie standard si una transvaginala?In ciuda faptului ca este o persoana claustrofoba, am inteles ca sub anestezie, se poate face examinarea sus mentionata.E un mare semn de intrebare?!Deschizand si inchizand la loc practic s-a creat compresia organelor, iar organismul a fost supus unui stres suplimentar fara rost.
Mai mult chiar dupa operatie medicul chirurg mi-a comunicat ca are si metastaze hepatice si ca foarte multe organe sunt afectate.In situatia data, urata si complicata mai conteaza in vreun fel stadializarea cancerului?Sau acesta mai poate fi stabilit in vreun fel?Din pacate in intreaga proba de epiploon recoltata nu s-a gasit niciun ganglion, desi ni s-a comunicat ca s-a cautat in mod special unul pentru proba si a fost trimis catre analiza.( e adevarat ca ne putea spune orice de vreme ce eram in afara salii si nu inauntru).
In consecinta e util la momentul actual sa stim exact dradul bolii, si daca da, cum am putea proceda.
Cu respectul cuvenit, S.N.
0
18-10-2013, ora 19:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie sa ajungeti un oncolog, sa faceti niste analize si un examen CT, care defapt trebuia facut inainte de operatie.
0
18-10-2013, ora 21:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Amigdalina gasiti in samburii de prune ! Ca masura un pumn de samburi intregi (nesparti) pe zi !

Puteti sa-i dati orice alti antioxidanti sau imunostimulatoare pe care vi le permiteti, dar incepeti cu cel de mai sus !
0
29-10-2013, ora 15:59
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Buna ziua,
Revin in atentia dv. cu urmatoarele noi date.Am fost la oncolog la Fundeni si n-i s-a recomandat in regim de urgenta un CT pulmonar si un RMN pelvis+ abdomen.Am reusit sa facem CT-ul si rezultatul este urmatorul:
-examenul CT nativ si postcontrast al toracelui evidentiaza plamani fara leziuni heterodense, cu exceptia unui micronodul subpleural la nivelul lobului mijlociu pe partea dreapta, cu diametrul de 6mm, cu aspect sechelar
-nu se vizualizeaza acumulari fluide pleurale;ateromatoza aortica toracica;
-fara adenopatii mediastinale;grilaj costal cu aspect CT normal;glande suprarenale cu aspect CT normal;
-punti osteofitice antero-laterrale etajate la nivelul coloanei dorsale;
-lichid liber perihepatic cu grosimea maxima de 45mm si carcinomatoza la nivelul epiplonului.
Va rog daca imi puteti explica cam ce inseamna acest"diagnostic" in limbajul comun, in afara termenilor tehnici, de specialitate.
Va multumesc.
0
29-10-2013, ora 16:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este vorba despre un cancer care s-a raspandit, de la locul initial, in abdomen. este vorba de un stadiu foarte avansat al bolii, unul nevindecabil, din pacate.
0
29-10-2013, ora 23:01
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Care este 'locul initial' ? Daca n-a existat un punct de plecare este vindecabil ? fiindca am inteles ca la voi regula este meta-staze= nevindecabil !
Daca nu stii cu ce sa tratezi sau nu o tratezi corect si pneumonia poate fi mortala ! Voua cine va vindeca pesimismul ? Dar ignoranta ?
0
29-10-2013, ora 23:48
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Nu vreau sincer ca intrebarea mea sa nasca polemici si nici sa degenereze in altceva, ci doar o explicatie in limbajul comun, al omului care nu e specialist in domeniul medical, si atunci cand se poate mai multe detalii care ma pot ajuta sa o "ajut" la randul meu sau sa imi sprijin sotul.
Cred ca s-au facut deja o sumedenie de erori in acest caz si mi-e evident ca nu mai pot fi reparate, si as fi vrut doar sa ma lamuresc exact cum stau lucrurile.
Sunt o fire optimista de felul meu dar nici nu vreu sa trec dintr-o pasa in cealalta fara o argumentatie solida.Si asa suntem destul de bulversati pentru ca realmente nu prea mai stim ce sa credem.Nu stiu in ce masura RMN-ul de abdomen si pelvis pe care il va efectua in apoximativ 9 h ma va edifica prea mult.
Mai are vreo relevanta punctul de plecare?Se mai poate practica chimioterapia sau alte proceduri care sa o poata ajuta intr-un fel.Cu toate cautarile mele nu am reusit da descifrez acest CT pulmonar;presupun doar ca e o problema cu acel micronodul, restul termenilor insa nu am putut sa-i pun cap la cap si sa obtin ceva.Initial pe biletul de externare scria ceva de genul :...posibil punct de plecare ovarian?sa inteleg ca poate fi si din alta parte?carcinomatoza nu e specifica cancerului ovarian?
Pana a fi diagnosticata se plangea de dureri abdominale, balonari si pierderi masive de sange care au fost puse pe seama colonului, care in urma unei colonoscopii se pare ca prezenta polipi?!
In loc sa ma lamuresc, lucrurile devin mai ambigue si mai greu de inteles, in ciuda faptului ca am lucrat in domeniul medical si am avut si am tangenta, fara a fi cadru de specialitate.
Multumesc pentru intelegere.
0
30-10-2013, ora 11:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata doamna RMN-ul cred ca va poate ajuta foarte mult pt a vedea daca si in ce masura sunt atinse organele sau intestinele, pentru ca epiploonul nu este decat o pielita care le tine la un loc si le protejeaza pe cele dinainte !
Micronodulul de la plaman este o problema absolut minora in momentul de fata, mai important este sa aflati pe unde se face pierderea de sange care a dat anemia !

Sanatate !
0
30-10-2013, ora 16:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu exista nicio polemica intre mine si stevens: eu sunt medic oncolog iar el... nimic, doar un om care da sfaturi iresponsabile pe forum si care nu stie nici macar ca "metastaze" se scrie legat, fara cratima. in functie de asta si de cum corelezi discutiile de pe aici cu discutiile cu medicii, poti sa decizi singura pe cine are rost sa asculti mai degraba.

in rest: da, are rost aflarea punctului de plecare, chiar daca boala este in faza metastatica. se poate face chimioterapie si eventual alte tratamente, diferenta fiind de multe ori luni sau chiar ani de zile in plus de supravietuire. cunoasterea punctului de plecare are r rost, pentru ca astfel se poate adapta cel mai bine tratamentul care urmeaza sa fie aplicat. cel mai probabil la situatia pe care o descrii este ca boala a plecat din zona ginecologica, probabil din ovar. totusi acest lucru trebuie certificat, pentru ca o "carcinomatoza peritoneala" poate aparea si in cazul altor cancere. leziunea din plaman nu pune probleme, este probabil o ramasita a unei afectari TBC in urma cu mult timp, care posibil ca nici nu a fost cunoscuta. nu e momentul panicii ci e momentul clarificarii, pentru ca sunt multe lucruri de facut. de ce anume ti se pare ca s-au facut "o sumedenie de erori" in acest caz si de catre cine ?
0
30-10-2013, ora 17:44
negara
Nu este medic/terapeut
negara
In primul rand a fost operata fara un examen CT.Aici trebuie sa mentionez ca a fost o intreaga "balbaiala", pentru ca atuni cand am solicitat filmul si rezultatul am fost pasata de la un asistent la altul, asistent sef, medicul care a operat-o, prietena care a recomandat-o medicului etc, ca sa aflu intr-un final ca de fapt nu exista.
In urma altor discutii purtate cu un dr. chirurg-oncolog de la Spitalul Fundeni si de la Institutul Oncologic din Cluj nici nu trebuia operata ( aici parerile mai multor medici, inclusiv pe plan local sunt unitare): trebuia facut chimioterapie agresiva( exact acesta a fost termenul folosit) timp de 6 luni, apoi un examen CT si abia atunci se puteau pronunta daca este sau nu operabila.
In urma operatiei medicul in cauza mi-a comunicat ca e plina de metastaze, inclusiv la plamani si ficat, doar stomacul, se pare ca la vremea respectiva nu a fost atins( actualmente se plange de usturimi). Acum in urma CT-ului pulmonar aceste metastaze se pare ca nu exista, cel putin nu in acesta zona.Se plange in schim de transpiratii nocturne in zona capului si a gatului.
Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani, recomandandu-i asteptarea pentru un tratament "revolutionar" ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii "ofera" un regim alimentar pentru..colecist?!
Trebuie sa mai precizez ca in urma cu 3-5 ani, nu mai stiu exact a plecat la o clinica in Bucuresti pentru un nodul la un san ( nu stim nici astazi cu adevarat ce a fost atunci), cel putin asa ne-a precizat atunci, intorcandu-se in aceeasi zi dupa efectuarea unei interventii" moderne". ( fara extirpare, fara operatie). Din pacate nu pot da mai multe detalii pentru ca nu stiu si nici nu a vrut sa ne spuna, nici atunci si acum nici atat.
Se pare ca punctul de plecare a fost o tumora de 85mm/85mm pe ovarul drept.In ultimii 2 ani se tot plangea de pierderi anale de sange si dureri in zona pelvina, mai exact de colon.
Astazi a reusit sa faca RMN-ul de pelvis si abdomen dar fiind claustrofoba nu i s-a administrat si substanta de contrast, asa ca maine dimineata trebuie sa mearga din nou.Am doar filmul si CD-ul pe care insa nu stiu sa le citesc, rezultatul scriptic vine dupa aproximativ 24 h.
Nu stiu daca are vreo relevanta in cauza dar scorul Roma inainte de operatie era de 97.90.
Am uitat sa mentionez ca medicul care a operat-o mi-a spus ca a reusit sa scoata un ganglion, iar la biopsie nu s-a gasit nici urma.Mai mult decat atat s-a specificat ca analiza pleaca spre 2 centre, cand de fapt s-a facut doar local si cu multe interventii. Ulterior am aflat ca se putea face la cerere, acum insa nu cred ca ar mai ajuta la ceva.Examenul citologic a reliefat urmatoarele: material amorf, detritus celular, numeroase hematii, limfocite si celule mezoteliale tipice si reactive ( ceva mai tarziu ni s-a comunicat ca persoana a carei parafa se regasea pe rezultat e de regula certat cu Bahus si rapoartele sale sunt puse sub semnul intrebarii)
In concret nu stim sau poate nu intelegem noi care este gradul bolii ( daca exista indicii concrete in acest sens), aria de raspandire a bolii ( cat de avansate sunt metastazele) si daca i se poate stabili o schema de chimioterapie/radioterapie ( stiu ca la aceasta intrebare mi-ati mai raspuns, dar contextul de atunci nu avea atat de multe date/detalii).O ultima precizare, cred absolut necesara o constituie faptul ca pacienta este o persoana dificila, introvertita, refractara de principiu la intentiile noastre de a o sprijini, nu cunoaste cu adevarat gravitatea propriei situatii( stie doar ca are un cancer ovarian de grad 2 cu evolutie rapida) si nici nu se bucura de un tonus macar satisfacator : era irascibila si inainte, dar acum parca s-a accentuat.
Multumesc pentru rabdarea cu care ma urmariti si promptitudinea raspunsurilor.
0
30-10-2013, ora 20:27
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
" Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani, recomandandu-i asteptarea pentru un tratament "revolutionar" ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii "ofera" un regim alimentar pentru..colecist?! "

Doamna sa va tineti de acest medic, nu mai puneti totul sub semnul intrebarii ! Daca se poate va rog sa-mi faceti si mie legatura cu dansul ! Insistati ca acea sonda sa-i fie montata cat mai repede cu putinta !
0
30-10-2013, ora 20:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere si te astept cu vesti la fiecare moment cand ai ceva nou de spus! in schimb ma tem ca, desi iti inteleg supararea si afectarea, nu vad propriuzis niste "greseli" in sine in ce relatezi; faptul ca a fost operata de pilda fara un CT inainte, da, nu este optim, dar nu pot spune ca exista o lege sau vreun standard de ingrijire (mai ales in romania) care a fost incalcat. altfel, tot ce se face, inclusiv operatia, se face mereu numai cu acordul pacientului. daca nu s-a facut asa, atunci intr-adevar este o eroare si o chestie chiar "litigioasa". daca insa exista un consimtamant, atunci, pentru orice s-ar fi facut, decizia s-a luat de comun acord, iar daca e ceva nu tocmai corect sau optim, responsabilitatea este cel putin impartita. in schimb, despre cancerul de ovar, vreau sa stii ca de o maniera standard in momentul de fata, inca exista controverse despre cum e mai bine, cand exista carcinomatoza: sa operezi din prima si sa scoti cat mai mult din boala, ca apoi chimioterapia sa aiba un efect cat mai mare, sau sa faci chimioterapie intai si apoi sa operezi "ce ramane" ? dezbaterile sunt in toi, iar la ora actuala prima varianta este considerata cam standard. altfel, sa stii ca peste 60 si la noi in tara sigur peste 70 la suta din cancerele de ovar se prezinta si se diagnosticheaza in faza avansata, fie stadiul III fie stadiul IV, cand fie sunt nevindecabile din prima, fie au un risc foarte mare si dupa tratament recidiveaza si apoi nu mai raspund la niciun tratament. nu vreau sa apar pe nimeni, pentru ca nici nu stiu ce s-a intamplat, iar despre ginecologii romani nu am numai pareri bune, personal, nu vreau nici sa adopti o atitudine fatalista si resemnata (ar fi cel mai rau lucru pentru voi), dar vreau sa-ti explic ca aceste lucruri sunt asa cum sunt si nu pot fi luate decat ca atare. nu e momentul sa privesti inapoi cu amaraciune, caci nimeni pe lume nu poate controla si prevedea sau preveni astfel de lucruri. e momentul celeritatii si calmului si deciziilor bune pe viitor. ma bucur ca ai dat peste acest forum, unde ai si oameni care au sfaturi bune si oameni care iti impartasesc experienta, deci cel putin nu te simti singura! in rest, de cate ori ai vreo problema tehnica de discutat, noi abia asteptam sa o postezi aici!

mult succes si noroc pe viitor !
0
30-10-2013, ora 22:35
negara
Nu este medic/terapeut
negara
In primul rand multumesc pentru incurajari si sustinere, dar mai ales pentru" suportul tehnic".
In al doilea rand felicitari celui/celei ce a creat acest site si tuturor celor care colaboreaza in vreun fel sau altul la a lamuri aspecte mai greu de inteles sau a impartasi din experienta proprie sau a altora:face bine cel putin psihicului, si cred ca de aici deriva totul.Daca stau si ma gandesc bine chiar si boala pana intr-un anumit punct.
In alta ordine de idei revenind la cazul meu evident ca nu intentionez sa acuz medicul de malpraxis ( cu toate ca nu mi-ar fi greu, pentru ca lucrez in domeniu, dar de regula apar si nu acuz)sau alte nereguli medicale de vreme ce nici eu nu am procedat tocmai ortodox, iar alegerea medicului a fost dorinta expresa a pacientei( a avut o incredere absoluta in aceasta persoana, incredere ce inca persista in proportie destul de mare).
Nu ma resemnez usor, tocmai aici e problema : ca vreau sa lupte si sa aiba mai mare incredere in noi ca vrem sa o spijinim, nu viceversa si de aceea adresez atat de multe intrebari in speranta gasirii acelei variante care ii poate spori atat confortul psihic, cat mai ales pe cel fizic.
Am rugat un medic chirurg, cu care ma aflu intr-o relatie de rudenie afinitiva sa-mi citeasca filmele primite astazi si.surpriza mareeeeee:exista carcinomatoza, dar nu e pelvis inghetat!!!!Si evident nu ma pot opri sa nu intreb: de ce nu a curatat-o?poate ca asa nu mai facea din nou lichid si nu mai suferea trauma unei noi interventii chirurgicale?!Mai mult decat atat medicul in cauza spune ca nu vede un G3, ci un G1.
Starea aceasta de incertitudine e mai rea decat cel mai pesimist pronostic.Si nu imi place sa ma uit in urma, mai ales cu resentimente( am o experienta neplacuta, din care am iesit cu greu si care a lasat urme la nivelul sanatatii corporale), dar atunci cand trebuie sa trag o concluzie sau sa corelez anumite date, sa pun cap la cap piesele puzzel-ului sau sa imi iau lectia de viata cuvenita, da o fac si de 10 ori daca e cazul si tare mi-as dori sa procedeze si ea la fel ( chiar daca ne despart ani buni de viata si nu mai are atat de multa vigoare, si chiar daca avem firi diferite- pur si simplu mi-e greu sa accept NU fara a lupta).Multumesc inca o data si o seara linistita!
0
10-11-2013, ora 21:40
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Buna seara,
Revin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele detalii.
Am reusit sa ajungem la un oncolog care a prescris urmatoarea schema:paclitaxol 300mg, carboplatin 400 mg, dexamethazona 8ml, arnetin, claritin si emeset(ondasentrom)in 5 cure:1 zi hidratare, 1 zi citostatic si inca 1 de hidratare.Initial totul a fost o.k.Insa la aproximativ 1 zi au inceput durerile, asupra carora a fost avertizata, constand in stari de greata, dureri crunte de oase si de coloana si in buricele degetelor asemeni unor cuie infipte in varful lor si ceea ce e nou au aparut si dureri de inima, acestea manifestandu-se ca o ghiara, presupun asemeni unei angine pectorale.( precizez ca ia cateva medicamente de inima, betaloc si inca vreo 2 pe care nu le stiu exact; e vorba de o cardiopatie ischemica)
Din discutiile cu cele care sufera din pacate de aceeasi boala, am inteles ca, din nefericire curele 3 si 4 sunt cele mai crunte, si, mi-e foarte teama ca nu va rezista.din punctul meu de vedere in primul rand psihic si abia apoi fizic dupa cum afirma dansa.
In alta ordine de idei la zece zile dupa 1 cura trebuie sa repete scorul Roma si sa faca o hemoleucograma.
O alta problema pe care nu o pricep si care inteleg ca ar schimba datele cauzei ar fi ca din punct de vedere anatomo-patologic ar fi iesit o biopsie de tip G 3 insa dupa efectuarea rmn-urilor de pelvis si abdomen si ct-ului pulmonar gradul ar fi de tip G1 ( fapt confirmat verbal de 3 medici).
Mai mult decat atat i s-a interzis administrarea concomitenta de tratamente gen naturiste, desi singurul pe care il lua era Graviola, si care, sincer prezenta ceva rezultate din ce am observat noi, atat la nivel mental, cat si fizic.
In concluzie as vrea sa cunosc parerea dv.vis-a-vis de tratamentul prescris, reactiile pacientei, mai sus precizate, ce alte probleme ar putea sa apara si ce imi puteti spune despre aceasta clasificare G3 -G1, la speta data?
V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati detalia, bineinteles in limita posibilitatilor si a elementelor oferite, asupra datelor precizate.
Cu deferenta, S.N.
0
11-11-2013, ora 10:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
avand in vedere antecedentele ei (cardiopatie ischemica), trebuie avuta maxima atentie la durerile acelea in piept care apar dupa citostatice. restul sunt acceptabile, pot fi manageriate, dureri osoase, amorteli, greata, etc. dar daca durerea in piept apare si are caracter anginos, ea avand deja de fond aceasta boala, trebuie NEAPARAT evaluata cand se intampla aceasta durere, de medic, cu analize specifice si cu EKG, pentru ca daca face crize de angina de la tratamentul citostatic, este evident ca acest lucru poate sa-i puna viata in pericol si deci trebuie oprit! de asta trebuie verificat si nu puteti sa stati pur si simplu acasa cand se intampla asta, trebuie prezentata la medic/spital in sectia de medicina interna/cardiologie, etc., sau macar explicat oncologului despre aceste fenomene. i-ati spus ? asta trebuia facut din prima, la consultatia pentru ciclul numarul 2. sau urmeaza sa ii spuneti ?

treba cu G1-G3 este simpla: G se refera la cat de agresiva e tumora, lucru analizat la microscop. este deci un element de anatomie patologica si nu are nicio legatura cu CT sau RMN, etc. cred ca ai inteles ceva gresit pe undeva pe acolo, poate ai confundat cu STADIUL care este III, care se refera la extensia bolii, respectiv carcinomatoza peritoneala.

despre graviola si naturiste, acestea nu sunt apanjul medicinei, ele nu sunt medicamente si nu au efecte demonstrate. de interzis nu le poate interzice nimeni, mai ales un medic, el doar poate sa spuna ca nu le recomanda sau ca le contraindica. dar e ca si cum l-ai intreba daca sa iti pui instalatii de cupru sau de pexal in casa... oarecum. voi trebuie sa fiti atenti pe ce dati banii, in rest "rezultatele" sunt mai mult in gura acelora carora le dati respectivii bani. medicii reali nu pot sa-ti spuna decat ca aceste produse nu au nicio dovada a eficientei lor.
0
11-11-2013, ora 14:40
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Durerea de inima ( stransoarea puternica din piept) a aparut relativ tarziu daca pot spune asta( marti a facut cura de citostatice, miercuri hidratarea si abia sambata noaptea pe duminica inclusiv pe parcursul acestei zile a aparut durerea).Odata cu internarea a facut o serie de analize printre care si un dopler, EKG...si am inteles ca era o.k.Astazi dimineata insa acestea au incetat.
Medicul oncolog care se ocupa de dansa i-a dat prescris pe biletul de iesire din spital efectuarea obligatorie la 10 zile dupa cura a unei hemoleucograme, din cauza faptului ca este posibil sa scada dramatic numarul de hematii, caz in care trebuie de urgenta sa faca o fiola intravenos, sincer nu mai stiu cum se numeste ( un medicament format din 4-5 litere si care incepe cu litera Z).Probleme deosebite am inteles ca ar ridica-o febra, in caz ca apare, cand trebuie contactat de urgenta medicul oncolog si pentru care i s-a prescris paracetamol si algocalmin.
Pentru celelalte dureri v-as intreba daca exista vreun paliativ?
Dupa cum spuneam abia a inceput aceasta cura, e putin demoralizata din cauza durerilor, insa astazi se pare ca e ceva mai bine.Imi puteti spune mai multe despre aceste dureri ca durata si intensitate/frecventa?
In ceea ce priveste gradul de agresivitate, tocmai de aceea v-am intrebat pentru ca eu nu prea mai inteleg nimic.Din pacate nu am fost personal cu dansa la medicul oncolog care se afla in Bucuresti, detaliile acestea mi le-a comunicat sotul meu.Din cate pricep eu carcinomatoza corespunde unui cancer de grad 4, folosind termenii populari, daca imi permiteti exprimarea, ceea ce nu insemana tocmai gradul bolii.Pentru a-l determina pe acesta mai lipsesc o serie de indicatori, insa nu pot sa realizez cum s-a putut face diferenta pe baza RMN-ului si CT-ului a gradului despre care vorbeam.Am dedus din ceea ce mi s-a spus ca e vorba de un G1 care ar fi mai agresiv decat cel stabilit anatomo-patologic, dar nu pot sa va explic care ar fi logica.Pe de alta parte medicul oncolog nu prea a fost multumit de cele 2 investigatii amintite.( in timpul RMN-ului pacienta, fiind claustrofoba s-a miscat foarte mult si nici aparatul nu stiu daca era cel potrivit, astfel incat multe fotografii au iesit in ceata).Pe viitor nu ar fi mai relevante CT-urile si in felul acesta am rezolva si cealalta problema?Iradierea ar fi singurul incovenient?
De principiu am inteles punctul dv. de vedere si al medicinei in general vis -a-vis de tratamentele naturiste, dar am adus-o in discutie pentru ca in timpul efectiv al curei, pacienta a reactionat foarte bine, iar colegele dv s-au mirat foarte mult si au ridicat semne de intrebare in acest sens.I s-a comunicat sa opreasca acest tratament( sa ii spunem naturist) pentru ca exista cateva indicii dupa care se ghideaza dumnealor si e necesar sa se cunoasca daca ele s-au produs ori nu.Tocmai de aceea v-am intrebat:din punctul meu de vedere e o contradictie:pe de o parte mai mult sau mai putin tacit "naturistul" e respins, pe de alta parte i se cere sa renunte tocmai pe motivul ca l-ar exclude oarecum pe cel clasic oncologic sau acesta nu si-ar produce efectele?
Nu sunt musai adepta tratamentului medicamentos sau al celui bazat mai mult sau mai putin exclusiv pe plante, dar in cazul de fata pacienta a manifestat un salt calitativ cel putin la nivel mental extraordinar.( stiu ca ingerarea medicamentelor isi dubleaza efectul, daca pot spune asa atunci cand cel/cea care le utilizeaza are convingerea ferma ca ii fac bine).
Concluzionand;
1.Mai pot apare aceste dureri de inima si chiar daca nu apar e indicata o discutie pana la cura nr.2 cu medicul oncolog si un control de specialitate?
2.Ce medicamnte sau recomandari imi puteti prescrie pentru durerile amintite?
3.Care este opinia dv. cu privire la administrarea concomitenta sau la intervale diferentiate a suplimentului de graviola cu cele din curele clasice?
4.Mai exista la acest moment si alte elemente in privinta gradului de agresivitate al bolii( G1-G3)?
Cu multumirile aferente, S.N.
0
11-11-2013, ora 19:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In afara de aceste efecte secundare destul de grave, ati intrebat medicul daca exista vreun virtual beneficiu ?? Sau faceti chimioterapia doar ca placebo sau pt ca e gratuita ? Si raia sau paduchii sunt gratuite daca e s-o luam asa !
0
11-11-2013, ora 19:47
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Nu prea mai stiu ce e gratuit in Romania. Iar daca intradevar mai exista si asa ceva evident ca nu e de calitate.Sa stiti ca am cumparat cam toate medicamentele pe care le-am enumerat plus inca vreo cateva pe care era inutil sa le mai scriu atat ca pret, cat si din punct de vedere al relevantei cazului expus.
Evident ca am intrebat fiindca altfel nu am fi ajuns acolo.Se urmareste regresia/stoparea masei tumorale prin disparitia "formatiunilor" mici si scaderea celor mari pentru ca apoi sa se intervina chirurgical, dupa un CT prealabil.( cele mai noi statistici in domeniu, functie bineinteles si de alti factori ce tin de fiecare individ in parte, demonstreaza o rata de supravietuire de pana la 7 ani)
Din pacate sau din fericire viata m-a invatat ca lucrurile gratuite sunt cele mai scumpe, indiferent ca vorbim de raie, paduchi si alti paraziti, insa nu-mi pot rezolva probleme cu aceeasi mentalitate cu care le-am creat, daca asta e impresia dv.Nu sunt cadru medical si nici macar o diletanta in domeniu nu ma pot numi, dar va intreb sincer unde gresesc daca cer sprijin, indiferent de natura lui?!
Am langa mine un caz de carcinom ovarian descoperit in urma cu 20 de ani in care medicii i-au recomandat chimioterapie si nu i-au dat decat 3 luni de trait.E si astazi printre noi si de cate ori merge la control colegii dv. o plimba prin saloane drept exemplu pentru zeci de mii de alte cazuri cu mai mult sau mai putina speranta de viata. Mai am astfel de exemple cu carcinom ovarian de la varsta de 52 de ani si a murit la 86 de infarct miocardic.( totusi sunt 34 de ani)
E mai bine sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic?Nu va inteleg supararea decat pe jumatate, un sfert pentru ca si eu lucrez cu public si celalalt sfert pentru ca e greu sa ramai uman in fata unor munti de durere si suferinta.
Am precizat ca nu sunt musai adepta unui tratament in defavoarea celuilalt sau administrarii concomitente, insa atunci cand primesti pe banda rulanta o cantitate uriasa de informatii e greu de decelat cand mai esti si pe langa domeniu si o faci din pasiune si altruism.Avand in vedere lumea in care traim poate ca e irelevant pentru unii daca imi pasa sau nu, dar vreau sa dorm cu capul pe perna ca am facut tot ce se poate omeneste si chiar peste limite pentru a-i fi bine sau mai bine, indiferent de cum ma vor judeca unii.
0
11-11-2013, ora 20:51
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
" E mai bine sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic?Nu va inteleg supararea decat pe jumatate, un sfert pentru ca si eu lucrez cu public si celalalt sfert pentru ca e greu sa ramai uman in fata unor munti de durere si suferinta. "

Intr-adevar, decat sa faci ceva gresit e preferabil sa nu faci nimic ! Daca faceti un tratament care aduce alte suferinte in plus pacientului dv vreti ca eu sa raman imun ( nu uman pt ca asta suntem deja) ?!
Eu zic sa nu mai filosofati pe marginea modului in care sa o scapati de dureri pe mama dv ci mai bine sa va intrebati daca acel tratament chiar este necesar si util ! Corect ar fi sa o intrebati pe d-na in cauza daca mai vrea sa faca acele citostatice si nu sa i le bagati pe gat impreuna cu onco-ologul respectiv ! Supravietuirea aceea pana la 7 ani poate sa insemne si 3 luni, daca statistica era de genul intre 5 si 7 ani cu tratament, era altceva !
Iar cazurile cu carcinoame ovariene cred ca sunt o reusita a chirurgiei in primul rand, am spus-o intotdeauna, chirurgia salveaza oncologia ! Interesati-va mai indeaproape !

Deci nu va judec ci doar v-am atras atentia, daca tot ati intrebat pe forum !
0
11-11-2013, ora 20:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
lasa-l pe stevens, ca e in lumea lui ! nu e printre oamenii cu probleme reale, de pe acest forum, sau cu vreo informatie utila de dat.

revenind la intrebarile tale:
1. relatarea acestor dureri medicului oncolog este absolut esentiala! ele trebuiesc tinute sub observatie si evident ca pot sa reapara, din moment ce nu e stabilita cauza lor. pot fi date pur si simplu de paclitaxel, care are astfel de efecte adverse (dureri musculare si articulare de tot felul), dar cel mai important de verificat este daca nu sunt cumva de la inima, respectiv angina pectorala, fie ca are legatura fie ca nu are legatura cu tratamentul ! un infarct ar insemna ceva serios si amenintator de viata, nu poate trece ignorat.
22. nu sunt adeptul recomandarii medicamentelor prin discutii pe internet, nici cele pentru durere. prescrierea medicamentelor se face in urma consultului medical. altfel insa, aveti deja prescris paracetamol si algocalmin, care sunt niste medicamente excelente ca prima treapta in tratamentul durerii, mai ales in combinatie, daca nu exista contraindicatii. la altceva nu se trece decat cand acestea esueaza, dupa consideratia medicului care conduce tratamentul.
3.imi rezerv dreptul sa nu am nicio opinie despre "produsele naturiste" in general, si sa nu fac recomandari despre ele. nu am nicio informatie ca ar fi utile fie si cat negrul sub unghie, insa pe de alta parte nu prea exista substanta straina care sa nu aiba efecte adverse. in general NU recomand sa se ia lucruri din astea. desigur ca nu pot sa interzic nimic si niciun medic nu poate face asta.
4.trebuie sa citesti de pe wikipedia entry-ul care se numeste "grading" tumoral si "staging" tumoral. gradul, codificat cu G, este agresivitatea relativa a tumorii conform examinarii la microscop. ea insa nu conteaza clinic atat de mult, caci o tumoare poate fi foarte agresiva, dar daca a fost mica si scoasa in intregime, conteaza mai putin; la fel cum poate fi foarte "putin agresiva", cu crestere lenta, dar poate sa fie diagnosticata tarziu si sa existe deja metastaze. deci GRADUL nu este acelasi lucru cu STADIUL, care arata cat de raspandita este boala in corp, si este cel mai important factor de prognostic. gradul este de obicei de la 1 la 3 (3 = cel mai agresiv), iar stadiul este de obicei de la I la IV (litere romane, stadiul IV inseamna metastaze in alte organe); din pacate cancerul de ovar cu metastaze in peritoneu (adica in cavitatea abdominala), desi se codifica drept stadiu III, este cel mai des nevindecabil, cu un prognostic foarte apropiat de cel din stadiu IV.
0
11-11-2013, ora 22:49
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Draga domnule "Stevens"
Faptul ca dv. nu impartasiti anumite acte medicale nu inseamna ca nu sunt bune/recomandate/utile etc.
Nu filozofez, ci doar incerc sa ma fac inteleasa si solicit ajutor de specialitate sub anumite aspecte atat cat se poate oferi pe acest forum si cat va permite practica.Nu consider ca ar trebui sa fiti suparat sau recalcitrant la adresa mea doar pe simplul motiv ca nu v-am ascultat sau urmat sfaturile intocmai.Consider ca e o mare calitate pentru un medic, indiferent de specialitatea lui sa aiba rabdarea si bunavointa necesara sa explice, chiar si de 10 ori daca e cazul, unui pacient, atat avantajele unui tratament cat si dezavantajele acestuia.
In al treilea rand nu e vorba de mama mea, ci de soacra mea, care are cancer ovarian si nu handicap mintal incat sa inteleaga consecinte unui astfel de tratament si ce anume inseamna aceasta.Nu trebuie sa va reamintesc ca semneaza acte conform legii drepturilor pacientului etc, si nu e copil sa nu priceapa ceea ce i se explica, si nici atat de docila, ca sa nu spun altfel pentru ca as jigni-o si nu merita, incat sa urmeze orbeste ce i se spune.
Evident ca supravietuire pana la 7 ani presupunea interventie chirurgicala dupa sau inainte de chimioterapie ( cu tot tratamentul de rigoare, inclusiv presupun factori ereditari, varsta, regim de viata, etc, stiti mai bine decat mine).
Am priceput chestia cu chirurgia si tot respectul pentru cei care o practica asa cum trebuie, insa asa cum am precizat in cazul dansei nu se putea interveni fiind vorba de o vascularizatie intensa ce ar fi pus in pericol viata pacientei.Nu va inteleg totusi aversiunea fata de oncologi.Cred totusi ca ar fi mai indicat, in interesul pacietului desigur sa conlucrati, dar asta e problema dv.
Cu regretele de rigoare, ma tem ca nu am reusit sa ma fac inteleasa de dv si ca atare ati dat o alta conotatie spuselor mele.
Oricum, multumesc pentru interventie si ca ma urmariti, in ciuda" felului meu filozofic."
0
11-11-2013, ora 23:02
negara
Nu este medic/terapeut
negara
Am inteles acum cum e cu clasificarile, gradele, stadiile etc.
Imi mai puteti spune ce inseamna q3w relativ bine tolerat?
Multumesc mult pentru detalii.
0
12-11-2013, ora 09:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
inseamna "la 3 saptamani relativ bine tolerat". q vine de la "quaque" in latina si w de la "weeks", in engleza. americanii folosesc des aceasta formulare, ca si altele din latina, si cum ei cam conduc lumea in materie de oncologie...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: