Menstruatie neregulata
Buna, de 5 luni sunt in tratament hormonal ( Diane 35), prescrise de catre medicul dermatolog.
Chiar de la prima mentruatie dupa primul blister, menstruatia este total diferita, desi medicul mi-a spus ca se va schimba.
Este in cantitate extrem de mica chiar si in prima zii (e ca si cum ar fi pe terminate in a 4a sau a 5a zii, extrem extrem de putin si culoare este mai mult mai inchis), si de atunci de fiecare data cand sunt la menstruatie este la fel (cantit extrem extrem de mica, si culoarea inchisa).Mie nu mi se pare in regula...
Nu stiu ce sa fac, sa i-au tratamentul in continuare tratamentul sau sa il intrerup.
Multumesc anticipat.
Chiar de la prima mentruatie dupa primul blister, menstruatia este total diferita, desi medicul mi-a spus ca se va schimba.
Este in cantitate extrem de mica chiar si in prima zii (e ca si cum ar fi pe terminate in a 4a sau a 5a zii, extrem extrem de putin si culoare este mai mult mai inchis), si de atunci de fiecare data cand sunt la menstruatie este la fel (cantit extrem extrem de mica, si culoarea inchisa).Mie nu mi se pare in regula...
Nu stiu ce sa fac, sa i-au tratamentul in continuare tratamentul sau sa il intrerup.
Multumesc anticipat.
2 comentarii
Anticonceptionalele reduc mult cantitatea menstrei.Si eu am patit exact la fel ca tine iar medicul meu mi-a spus ca este normal.Daca totusi te nelinisteste ceva intreaba medicul.
În realitate, în timpul administrării anticoncepţionalelor activitatea ovariană este suspendată şi, împreună cu ea, ciclul menstrual. Ceea ce apare la câteva zile după oprirea anticoncepţionalelor este o sângerare numită "sângerare de privaţie". De aceea doctorii recomandă cel mai des să se ia anticoncepţionale timp de 21 de zile, după care să se facă pauză de 7 zile: pentru ca, apărând periodic sângerarea de privaţie, femeile să aibă impresia că au ciclu. Fiindcă, până la un punct, sângerarea de privaţie seamănă cu o menstruaţie, deşi, de regulă, este mai săracă atât ca număr de zile cât şi ca flux. Cu timpul, pe măsură ce apare atrofia uterină indusă de anticoncepţionale, această diferenţă se tot măreşte, până când, după câţiva ani de folosire a anticoncepţionalelor, se întâmplă frecvent ca sângerarea de privaţie să nu mai apară de loc, ori apare în locul ei un simplu spotting, nemaiavând ce sângera.
Acest inconvenient este, în parte, mai atenuat în cazul anticoncepţionalelor trifazice (dar care vin cu alte inconveniente).
Acest inconvenient este, în parte, mai atenuat în cazul anticoncepţionalelor trifazice (dar care vin cu alte inconveniente).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5contraceptivele se pot lua doar din prima zi de menstruatie?
- 6o.b.-uri la plaja si in apa
- 4menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor
- 3dupa chiuretaj.. menstruatie abundenta
- 4ciclu cu dureri groaznice! HELP
- 6ciclu menstrual mi-a venit o data si apoi deloc
- 4ciclul menstrual
- 3menstruatia dupa postinor 2
- 12Probleme ginecologice?
- 6Menstruatie nereglutata, crampe menstruale, voma, diaree, transpiratii, ovare micropolichistice
- 4tratament candida si menstruatia
- 7am si eu o nelamurire: sunt insarcinata?
- 4ciclul menstrual
- 11dexamethason pentru dereglari de ciclu.
- 4Endometru neomogen in sarcina mica, pune vreo problema?
- 0Menstruatia...
- 2Menstruatie pentru a doua oara intr-o luna
- 1Intarziere menstruatie dupa contact sexual neprotejat cu ejaculare in afara
- 3Probleme menstruale
Mai multe informații despre: Menstruatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: