Menstruație dereglată

20-11-2017
AlinaMih
Nu este medic/terapeut
AlinaMih
Bună seara,
Problema mea a început în urmă cu 2 ani cand am avut o menstruație anormală, prelungită și însoțita de o durere lombara foarte mare. Durerea a aparut prima data, iar menstruatia a venit la aproximativ 2 saptamani (normal ca data), insa nu s-a mai oprit. Am mers la doctor, in prima faza am facut un test beta hcg pentru a exclude o sarcina, apoi mi s-a prescris duphaston 2/zi. Dl doctor mi-a spus ca in aprox 2 zile menstruatia se va opri, ceea ce nu s-a intamplat. Asa ca dupa aproximativ 2 saptamni de duphaston in care menstruatia nu s-a oprit (o zi doua nu curgea, apoi din nou), am ajuns la chiuretaj si biopsie de endometru. Dl doctor mi-a spus ca e posibil sa fi fost o raceala combinata cu o dereglare hormonala. In aceeasi zi am oprit si duphastonul, s-a oprit si menstruatia. Apoi mi-a venit dupa 2 zile, cum era normal, ca urmare a opririi duphastonului. De atunci menstruatia mea s-a schimbat. In sensul ca 2-3 zile inainte am niste scurgeri maronii, apoi menstruatie 3-4 zile si apoi inca aprox 2 zile de scurgeri maronii. Diagnosticul biopsiei a fost endometru dishormonal, au vazut-o 2 medici, au spus ca e in regula. De atunci am avut control ginecologic de 3 ori, eco transvaginala + papanicolau + secretie. Totul absolut normal. Nu am facut nicio analiza hormonala, niciunul dintre doctori nu mi-a recomandat. Totusi, menstruatia mea continua sa fie asa si nu stiu daca e normal. Am varsta de 32 de ani si nicio sarcina pana acum, nici in plan. As vrea sa aflu daca exista vreun remediu pentru problema mea sau daca trebuie sa accept situatia asa cum este, ca pe o schimbare a organismului meu.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •