Menopauză?
Am 48 ani, ciclu neregulat în ultima perioadă. Lipsa menstruației în ultima lună arată că s-a instalat menopauza și nu as mai putea rămâne însărcinată? Testul de sarcină efectuat este negativ. Multumesc mult!
1 comentarii
La vârsta de 48 de ani, schimbările pe care le observați în ciclul menstrual pot fi de fapt o parte a tranziției către menopauză, cunoscută și sub numele de perimenopauză. Această perioadă se caracterizează prin neregularități ale ciclului menstrual datorate fluctuațiilor hormonale. Totuși, absența menstruației pentru o singură lună nu este suficientă pentru a confirma instalarea menopauzei. Menopauza este de obicei diagnosticată retroactiv, după ce ați avut 12 luni consecutive fără menstruație.
În ceea ce privește capacitatea de a rămâne însărcinată, este important de știut că, chiar și în perimenopauză, ovulația poate încă avea loc sporadic, și deci există încă posibilitatea de a concepe. Un test de sarcină negativ indică faptul că nu sunteți însărcinată în prezent, dar nu exclude posibilitatea de a rămâne însărcinată în viitor dacă mai aveți cicluri ovulatorii.
Dacă încercați să concepeți sau dacă doriți să evitați sarcina, vă recomand să discutați cu un medic ginecolog. Medicul vă poate oferi informații mai detaliate despre starea dvs. de fertilitate și vă poate ajuta cu sfaturi adecvate pentru controlul nașterilor sau pentru concepere, în funcție de dorințele dumneavoastră. De asemenea, dacă simptomele perimenopauzei sunt deranjante, medicul vă poate oferi opțiuni pentru managementul acestora.
În concluzie, chiar dacă sunteți în perimenopauză, este prudent să folosiți măsuri contraceptive dacă nu doriți o sarcină, până când menopauza este confirmată definitiv prin absența menstruației pentru 12 luni consecutive.
În ceea ce privește capacitatea de a rămâne însărcinată, este important de știut că, chiar și în perimenopauză, ovulația poate încă avea loc sporadic, și deci există încă posibilitatea de a concepe. Un test de sarcină negativ indică faptul că nu sunteți însărcinată în prezent, dar nu exclude posibilitatea de a rămâne însărcinată în viitor dacă mai aveți cicluri ovulatorii.
Dacă încercați să concepeți sau dacă doriți să evitați sarcina, vă recomand să discutați cu un medic ginecolog. Medicul vă poate oferi informații mai detaliate despre starea dvs. de fertilitate și vă poate ajuta cu sfaturi adecvate pentru controlul nașterilor sau pentru concepere, în funcție de dorințele dumneavoastră. De asemenea, dacă simptomele perimenopauzei sunt deranjante, medicul vă poate oferi opțiuni pentru managementul acestora.
În concluzie, chiar dacă sunteți în perimenopauză, este prudent să folosiți măsuri contraceptive dacă nu doriți o sarcină, până când menopauza este confirmată definitiv prin absența menstruației pentru 12 luni consecutive.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5intarziere ciclu menstrual.. 2 luni
- 4dupa nastere, menstruatia s-a marit intervalul la 35-40 zile
- 7ovare polichistice tot as dori raspuns repede
- 3vreau sa plec la mare... cum sa fac sa-mi aman menstruatia?
- 6Tratament cu Arefam... exista sanse sa raman cat mai repede insarcinata?
- 8Iau anticonceptionale si am facut un tratament pt bronsita 8 zile
- 4am aproape 18 ani si ciclul neregulat
- 2analizele de laborator arata 20-100 menopauza
- 3provocarea mentruatiei cu duphaston
- 7Ciclu neregulat si uneori doar cateva picaturi
- 1Se poate ramane insarcinata dupa intrarea la menopauza?
- 9Sangerare vaginala cu 10 zile mai devreme
- 0mastita si premenopauza
- 6Am ciclul neregulat.. sunt insarcinara?
- 5oare ce mi se intampla?:(
- 3Sarcina la menopauza??
- 1Ciclu neregulat
- 1Menstruație neregulata
- 1Menopauza
- 0Premenopauza
Mai multe informații despre: Instalarea menopauzei Premenopauza Ciclul menstrual neregulat lipsa menstruatiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: