melanom malign
Am gasit informatii bune, pt cine cauta referitor la melanom malign aici: http://www.umfiasi.ro/Rezidenti/suporturidecurs/Facultatea%20de%20Medicina/Oncologie/oncologie%20medicala-%20tematica%20curs%20rezidenti/37.%20Melanomul%20malign.pdf
Mari...trebuie facut un CT ca sa fie sigur ca e ok din punct de vedere oncologic...iar daca e ok rezultatul, atunci se face ganglionul santinela.activitatea mitotica reprezinta nr de celule maligne gasite pe mm2...sotul meu avea 4, deci 2 nu ar trebui sa va sperie.iar marginea de siguranta am inteles ca s-a facut.multa sanatate!
Multumesc Daniela1970! O sa incerc.Am mai auzit ca bicarbonatul ajuta...acum nu stiu ce sa cred..Doza recomandată este de 500 ml de apa + suc de la 3 lămâi + 1 lingurita bicarbonat de sodiu. oare o fi adevarat?:S:S:S
http://www.regasestearmonia.ro/m9-9-91-ro-Chimioterapie-naturala-LIMONADA-BICARBONAT
Eu cred ca am sa incerc...
Eu cred ca am sa incerc...
Cu tot respectul fetelor daca era asa de simplu sa ne tratam de cancer si atat de ieftin de ce au murit de cancer atatia oameni bogati ai lumii, de ce in Romania rata deceselor este de peste 45 000, in SUA de peste 35 000, si in Europa la fel de mare????????? si asta ANUAL.
Recunosc ca si chimio sau alte tratmente nu te vindeca in totalitate si chiar pe timpul lor viata este mai crunta si cu suferinte mari atat pt pacient cat si pt rudele lui, dar in acelasi timp nu trebuie sa credem orice tratament despre care ne zice cineva si trebuie sa vedem si rezultatele lui sau pe cel care la incercat, dasta eu pe acest forum miam postat si poza pt a se vedea clar ca cele scrise sunt si adevarate ( zilnic aud pe cineva zicand am auzit de o persoana care a trait cu cancer 20 de ani facand asta dar nimeni nu o cunoaste).
Sunt dispus pt cine doreste sa ma intalnesc cu el pt a se convinge.
Recunosc ca si chimio sau alte tratmente nu te vindeca in totalitate si chiar pe timpul lor viata este mai crunta si cu suferinte mari atat pt pacient cat si pt rudele lui, dar in acelasi timp nu trebuie sa credem orice tratament despre care ne zice cineva si trebuie sa vedem si rezultatele lui sau pe cel care la incercat, dasta eu pe acest forum miam postat si poza pt a se vedea clar ca cele scrise sunt si adevarate ( zilnic aud pe cineva zicand am auzit de o persoana care a trait cu cancer 20 de ani facand asta dar nimeni nu o cunoaste).
Sunt dispus pt cine doreste sa ma intalnesc cu el pt a se convinge.
domnule Marton as dori sa stiu cazul dvs, dar de la inceput...chemioterapia nu a salvat inca pe nimeni, a prelungt vietile oamenilor, iar organismele cele mai puternice au rezistat mai mult in timp...si da, cunosc personal cazuri vindecate prin tratamente naturiste:tratamentul lui Bella, medicul sotului meu(oncolog), care atunci cand i-a fost propus sotului meu terapia experimentala, valutand situatia lui(inaltime, greutate, mai bolnavicios din fire) i-a spus ca daca ar fi in locul lui nu ar participa, doar ca e de datoria lui sa te informeze.acest medic s-a vindecat cu acest tratament.mai era un domn pe forum care de t5 ani parca cu melanom si nu a facut nic chemio, nimik, a schimbat stulul de viata si aici e, daca citeste, poate ne mai informeaza despre starea lui.domnule nu generalizez cu nimik, dar am vazut prea multe cazur de tumori de-a lungul timpului si oameni murind, nu din cauza cancerulu, din cauza complicatiilor, in urma chemioterapiilor..hai sa fim realisti domne ca pe piat, in tehnologie, suntem avansati ani lumina, si in tumori suntem tot unde am fost acum 5o de ani:studii, cercetari, experimente.iar rata de supravietuire nu s-a marit nici cu 20 la suta..pai si normal ca omul cauta in alte parti si alege ce vrea.iar acum, daca tot atat au fost contra medicinei alternative, de ce in oncologie apar "chemio bio"?iar bogatii care mor de cancer nu sunt descoperiti in timp, isi aleg tratamentul, pe toti pe care ii stiu eu(vedet5e, actori)au facut5 chemio.nu ca e ieftin sa te tratezi de cancer..te informezi si iti alegi conditiile de viata, asta e tot.cum o chemio pe care tio propune medicul iti prelungeste viata, asa speri si intr-un tratament naturist..e un subiect fara sfarsit, dar eu daca scriu e pentru ca am vazut murind prea multe persoane dragi mie de cancer tratat cu chemioterapie, iar conditiile in care au ajuns au fost deplorabile...de la 60 de kg, la 25..
Si eu am avut rude care au decedat de diferite tipuri de cancer, unele care au facut tratament, altele care nau facut, cunostinte care sau tratat in Romania sau IN ALTE TARI.
Astazi am luat rezultatul la CT si tumora de pe colon sa micsorat de la 3, 7/ 3, 7 la 3 / 1, 7 si din cele trei metastaze pe plaman mai am doar una de 8mm. In cele trei luni de tratament pe langa pastila de chimio, celelalte pastile pt ficat, tensiune, nod in gat, arsuri am incercat pe cat posibil sa mananc normal din toate grupele alimentare, salate de cruditati, usturoi, ceapa praz si cu toate astea am inca efecte secundare destul de mari, si ficatul este putin marit dar miercuri o sa intreb medicul daca imi permite sa folosesc si ceaiuri hepatice pe timpul tratamentului.
LORENA daca vrei transmitemi pe privat un numar de telefon si vorbim mai pe indelete sau o adresa de yahoo.
Astazi am luat rezultatul la CT si tumora de pe colon sa micsorat de la 3, 7/ 3, 7 la 3 / 1, 7 si din cele trei metastaze pe plaman mai am doar una de 8mm. In cele trei luni de tratament pe langa pastila de chimio, celelalte pastile pt ficat, tensiune, nod in gat, arsuri am incercat pe cat posibil sa mananc normal din toate grupele alimentare, salate de cruditati, usturoi, ceapa praz si cu toate astea am inca efecte secundare destul de mari, si ficatul este putin marit dar miercuri o sa intreb medicul daca imi permite sa folosesc si ceaiuri hepatice pe timpul tratamentului.
LORENA daca vrei transmitemi pe privat un numar de telefon si vorbim mai pe indelete sau o adresa de yahoo.
Draga Marton, atunci cand faci chemio, ficatul e primul care are probleme, deci mancatul usturoiului, ceapa, e de evitat pentru a avea o digestie cat mai usoara si a nu "obosi" ficatul mai mult decat e deja "obosit".trebuie sa mananci fara prajeli, grasimi, fara bauturi cu acid, doar apa plata, pentru a-ti ajuta ficatul...grasimi ma refer la carne bogata in grasime...cum se mananca pe la noi(carnati, slanina, carne de porc, etc)...pentru ca grasimi gasim si in legume si fructe, dar alea sunt grasimi vegetale, sanatoase!si apa plata cat mai multa, 2 litri pe zi!sigur va va ajuta acest lucru la ficat!este marit pentru ca e intoxicat!multa sanatate va doresc!...
LORENA ai dreptate dar eu trebuie sa lupt pe mai multe fronturi sa mananc din toate, sa nu ma ingras, sa numi fie rau, sa nu vomit, sa am energie, si sa ajut organismul sa lupte cu cancerul.
AZI am luat rezultatul la CT care arata ca tumora are 3, 17pe3cm fata de 3, 7pe 3, 7 cm in noiembrie si din cele trei de pe plaman mai am doar una de 8milimetri.
FICATUL da este marit mai ales ca iau multe pastile zilnic iar acest medicament este si el toxic si oricum toate toxinele din medicamente inclusiv cele pt protectia lui se duc tot in ficat asa ca miercuri voi cere voie medicului curant sa folosesc si ceaiuri hepatice pe timpul tratmentului.
AZI am luat rezultatul la CT care arata ca tumora are 3, 17pe3cm fata de 3, 7pe 3, 7 cm in noiembrie si din cele trei de pe plaman mai am doar una de 8milimetri.
FICATUL da este marit mai ales ca iau multe pastile zilnic iar acest medicament este si el toxic si oricum toate toxinele din medicamente inclusiv cele pt protectia lui se duc tot in ficat asa ca miercuri voi cere voie medicului curant sa folosesc si ceaiuri hepatice pe timpul tratmentului.
multa sanatate in continuare domnule Marton, va inteleg, sa stiti, va respect ideile si va doresc sincer sa va reveniti.sunteti un om puternic si veti reusi, asa cum au reusit si altii!
Am gresit la masura care este 3 /1, 17cm fata de 3, 7 / 3, 7 cm in noiembrie.
Hello...ieri am fost si am facut ex de limfoscintigrafie...dureros nu gluma 4 injectii in jurul operatiei...si rezultatul: 2 noduli la subratul drept.. azi la 10.00 am programare la operatie...sper sa fie bine...
aaa... Lorena, am fost la Asl si mi.am facut tessera sanitaria pe cod de boala:048..si acum pot merge la orice spital fara sa platesc!
Numai de bine sa auzim!!! :D
aaa... Lorena, am fost la Asl si mi.am facut tessera sanitaria pe cod de boala:048..si acum pot merge la orice spital fara sa platesc!
Numai de bine sa auzim!!! :D
Anca, si tatalui meu i-au facut limfoscintigrafie si 4 ganglioni s-au scos Dar au fost curati, fara metastaze, deci poate fi totul bine. Sanatate si Sa ne tii la curent!
buna Anca...ganglionii care sunt gasiti nu inseamna nimic...adica sa nu te sperii, la limfoscintigrafie lichidul injectat este unul reactiv, care evidentiaza "drumul" parcurs pe calea limfatica a celulelor..este injectat lichidul in jurul tumorii primitive, pt a vedea care sunt primii limfonozi la care ajunge lichidul, aceia fiind considerati limfonozii santinela, care vor fi scosi si analizati.dupa aceea doctorul in operatie va decide cand ii va vedea daca ii scoate pe aman2 sau numai unul.cel care este mai "luminat" sa zicem asa este scos.si sotului meu cand i s-a injectat lichidul, au fost evidentiati 3 limfonozi, dar la operatie i s-a scos doar unul...bafta Anca si ne auzim...va dura putin pana iti va da rezultatul!..P.S:acela e codul de care iti vb:carnetelul roz cu codul 048
am uitat sa te intreb ceva:nu ti-au facut nici un TAC inca?
Hello again...multumesc tuturor pt incurajari...pana la urma mi.au scos doar un limfonod...si marginile de siguranta d la abdomen...momentan am nevoie de "asistent personal" ca sa pot sa ma ridic din pat...acum sunt mai bine...n.am facut nici un tac pana acum...dupa presupun ca o sa fac...stiu ca trebuia, m.a si intrebat chirurgul...dar cand m au sunat cei d la spital si mi.au facut programare la oncologie nu au specificat de tac doar de limfoscintigrafie...rezultatul de la biopsie peste o saptamana...oricum la mine e mai dificil sa depasesc momentele astea...fac atacuri de panica si agravez situatia...
O seara buna!!!
O seara buna!!!
ciao Anca...e normal sa ai atac de panica, si eu cateodata ma trezesc din somn noaptea si ma uit la sotul meu daca respira.cand simt ca imi vin depresiile imi pun muzica sau fac ceva ce imi place mult, asa, sa zicem ma ajuta sa ma relaxez.in plus acum, incep sa fie zilele mai insorite, asa ca ma ajuta si asta...iar cand simt ca nu mai pot deloc trag o tura de plans buna si dupa aia imi incarc iar bateriile cu optimism.daca asa ne e destinul, nu avem decat sa ne conformam si sa incercam sa traim cat mai bine in fiecare zi...SUS CU MORALUL, RESPIRA ADANC S BUCURA-TE IN FIECARE ZI DE CEEA CE POTI FACE!
Sănătate multă Anca încearcă sa rămâi pozitivă.Sa auzim de bine
Luna aceasta s-au implinit 5 ani de la operatie si multumesc Lui Dumnezeu ca sunt in viata. Cei care nu stiu povestea mea, am avut Clark III cu ulceratie, stadiul 2b, ablat oncologic cu margini foarte mari de siguranta. Ulterior nu am avut nicio problema, nu am urmat niciun tratament ci doar supraveghere in primii 2 ani si regim fara carne si zahar. Acum tin doar posturile de peste an care ma ajuta foarte mult nu doar spiritual.
domnule Onyx felicitari!v-am pomenit pe aici intr-o zi...ma bucur enorm cand vad ca postati cate ceva!Doamne ajuta in continuare!
Chiar ma bucur ca sunt persoane care mai posteaza si cate cv pozitiv pe forum.
Eu din pacate nu am vesti asa bune...limfonodul santinela era afectat si acum trebuie sa merg sa fac PET si TC sa vad pana unde a ajuns...
Eu din pacate nu am vesti asa bune...limfonodul santinela era afectat si acum trebuie sa merg sa fac PET si TC sa vad pana unde a ajuns...
ANCA asa cum am mai postat si pe alta fila FITI FERICITI BUCUROSI ca aceasta batalie este una grea si fiecare minut in plus este un MARE CASTIG PT NOI PACIENTII si un sut in fund BOLII.
O mare luptatoare este sau era nu stiu sigur, eu cred ca mai este, narghita_erica, cu care am tinut legatura acum cativa ani. Nu mai stiu nimic de ea si tare as vrea sa stiu ce a mai facut. La vremea respectiva avea destul de multe metastaze pe care le tot scotea cand apareau. Trebuie sa fii super tare sa poti duce o asemenea lupta.
Primavara este frumoasa si acum am un motiv in plus sa trag tare pt vindecare pt ca ma ajuta si copii mergand zilnic cu ei in parc fac miscare pe bicicleta in parc deocamdata ceea ce ajuta organismul, ieri de exemplu eram cu copii afara si fata a adormit si a trebuit sa o duc in brate chiar daca am plasa abdominala si nam voie sa ridic mai mult de cinci kg., dar mia placut atat de mult parca eram sanatos fara aceasta boala grea, si asta ma intaratat si mai tare sa ma fac bine.
Tatal meu va incepe terapie adjuvanta cu interferon, daca se aproba dosarul, deoarece are risc crescut de recidiva din cauza ulceratiei, Breslow 4, 5, tipul de melanom nodular, marginea de rezectie mica, 7, 5 mm. Momentan nu s'au vazut metastaze pe CT. Il trateaza dl. conf Ciuleanu Tudor, oncolog. Speram sa reziste bine la intreferon, mai ales ca va trebui luat un an si jumatate!
Multa sanatate tuturor si sa auyim de bine!
Multa sanatate tuturor si sa auyim de bine!
SANATATE MAXIMA TATALUI si multa energie tuturor pt timpul ce va urma.
domnule Marton ma bucur ca sunteti in sintonie cu natura.primavara ajuta foarte mult, iar cei din jur la fel, mai ales copiii, in cazul dvs...va urez multa sanatate in continuare si acelasi spirit pozitiv!.draga Anca si sotul meu a avut limfonodul santinela pozitiv cu macrometastaza de 3 mm fara invazie extracapsulara.daca Tac-ul iese negativ, ti se va face o excisie a lantului de limfonozi pe partea interesata, inghinalia, parca era...important e sa accelerezi timpul pt Tac.sa nu astepti o luna, cum se da aici termen...si nu te speria, sotul meu a facut si extirparea lantului de limfonozi, au iesit toti negativi, iar acum face doar follow-up...ce metastaza avea limfonodul si daca scrie daca s-a gasit invazie extracapsulara?...oricum tac-ul trebuia sa il fi facut inainte, imediat cum ai aflat ce ai trebuia cerut.dar e bine si acum...mult noroc si sanatate tuturor de pe acest forum...domnule Marton pentru mine sunteti un invingator!.iar domnul Onyx la fel.Doamne ajuta in continuare!
Buna seara,
Multa sanatate tuturor!
In atentia D-nei Lorena, Va rog sa ma lamuriti, ce investigatie medicala este TAC-ul?
Cu multumiri,
Natalia
Multa sanatate tuturor!
In atentia D-nei Lorena, Va rog sa ma lamuriti, ce investigatie medicala este TAC-ul?
Cu multumiri,
Natalia
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8contact cu TBC pulmonar
- 48Cancer la plamani - ce pot sa fac?
- 4cancer de pancreas cu metastaza extins la plamani si coloana vertebrala
- 33Nodul pulmonar
- 2plamani
- 10melanom malign, lamurire
- 10melanom malign operat
- 4cancer la plamani
- 6fumatul = cancer de plamani?
- 5neoplasm bronho pulmonar drept.. ce inseamna acest diagnostic?
- 12diagnostic melanom malign coroid operat, ce se intampla mai departe?
- 4Ce fel de leziune are la plamani?
- 5Diagnostic: Melanom cutanat regiunea lombara stanga
- 5intrebare despre niste sechele la plamani
- 7nodul la plămân
- 1dureri de plamani si spate
- 1Apa la plamani
- 1Melanom malign
- 0S100 crescut
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: