nodul la plămân
Bună ziua! În urma unei dureri puternice la umărul stâng, soţul meu a fost îndrumat să facă o radiografie pulmonară în urma căreia i-a fost găsit un nodul ovalar de 4/6 mm la baza plămânului stâng. Am cerut şi o doua opinie şi celălalt medic ne-a spus că este vorba despre calcificări vechi. Rugămintea mea este să-mi spună cineva ce ar trebui să facem în continuare pentru că nu putem exclude niciunul din diagnostice şi suntem destul de nelămuriţi şi îngrijoraţi. Menţionez că la umăr ni s-a spus că nu este nimic grav. Mulţumesc foarte mult!
7 comentarii
pai in continuare ce problema mai aveti ? persista durerile ? trebuie sa reveniti la medicul initial, eventual medicul de familie, cu rezultatele de pana acum.
Buna ziua! Problema este ca nu stim sigur daca este sau nu vorba despre un nodul la plaman si daca, ce inseamna asta si ce ar trebui de facut...
Pai trebuie sa va intoarceti cu rezultatele la medicul care a solicitat investigatiile si sa urmati recomandarile lui. Cu medicul de familie ati vorbit ?
Multumesc mult pentru raspunsuri, domnule doctor! Am fost, i-a dat tratament cu antibiotice si cam atat. De diferenta dintre cele doua citiri ale radiografiei nu a spus nimic dar am citit ca unii noduli - daca as lua de bun acest rezultat - pot fi cancerigeni si asta ne-a ingrijorat..Am vrea sa stim sigur daca este vorba despre nodul sau este doar o calcifiere veche, dar nu stim ce ar trebui sa facem..
sa vorbiti cu medicul de familie, pentru ca o asemenea suspiciune nu reprezinta nimic decat daca este avuta de un medic.
Acum am inteles...inseamna ca pana acum cel putin nu avem motive concrete sa intram in panica...daca niciunul din medicii consultati nu a suspicionat nimic rau. Oricum, vom intreba clar medicul de familie pentru a fi siguri. Multumesc inca odata mult pentru raspunsuri si va doresc multa sanatate!
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Pleurezia severa - tratament
- 3dureri in plamani
- 1048melanom malign
- 2Probleme cu plamanii?
- 53Cancer pulmonar - doresc sfaturi si posibile solutii!
- 14Operatie cancer pulmonar
- 5metastaza de carcinom pulmonar microcelular
- 3cancer pulmonar
- 5bubuiala in piept
- 6fumatul = cancer de plamani?
- 4pneumonie interstitiala - tratament
- 7A fost diagnosticat cu tumora pulmonara posterobazal drept
- 10Cancer la plamani
- 1lichid la plamani la 93 de ani
- 10Dureri la plamani sau dureri de spate?
- 1Radiografie plamani
- 1Apa la plamani
- 1Raceala plamani?
- 1Apa la plămâni
Mai multe informații despre: Plamanii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: