mancarimi ale ochilor
buna ziua
sotul meu de 4 luni il maninca ochii si i se inrosesc a luat colbiocin si nu ia trecut ce sa faca?
sotul meu de 4 luni il maninca ochii si i se inrosesc a luat colbiocin si nu ia trecut ce sa faca?
4 comentarii
Buna ziua!Pentru stabilirea diagnosticului, sunt importante o anamneza atenta( varsta, antecedente personale-conjunctivite, herpes, heredocolaterale-glaucom?, este o persoana alergica?) si examen clinic oftalmologic complet( ex biomicroscopic al polului anterior, refractometrie, in functie de care se poate stabili corectia optica, determinarea tensiunii intraoculare, examen al fundului de ochi); Ar fi necesar si un examen bacteriologic al secretiei conjunctivale cu antibiograma pentru alegerea corecta a tratamentului antibiotic; pana la stabilirea unui diagnostic, in functie de care se va stabili conduita terapeutica, va recomand igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi, iar in amandoi ochii, Lubristil 1picatura de 3 ori pe zi, Ocuflash 1 pic ; Numai bine
Buna ziua!De cateva luni bune, am probleme cu ochii, mi-i se inrosesc, se umfla uneori si secreta o culoare galbena dimineata si mi-i se formeaza cipe.Am fost la un doctor oftamolog si mi-a zis ca este din cauza rimelului, mi-a sugerat sa-l schimb si mi-a prescris Unguent cu kanamicina, care a avut efect bun pe o perioada scurta deoarece mi-a reaparut.
Am mers din nou la alt doctor si mi-a zis ca este vorba despre o conjunctivita, dar care se poate trata si mi-a prescris TobraDex, care a avut efect destul de bun pe o perioada de 1 luna si mi-a reaparut din nou.
Am oservat ca daca stau in curent imi reapare, nu ma mai dau cu rimel de foarte mult timp si acuma am din nou aceeasi problema.
Ce sa fac?Va multumesc!
Am mers din nou la alt doctor si mi-a zis ca este vorba despre o conjunctivita, dar care se poate trata si mi-a prescris TobraDex, care a avut efect destul de bun pe o perioada de 1 luna si mi-a reaparut din nou.
Am oservat ca daca stau in curent imi reapare, nu ma mai dau cu rimel de foarte mult timp si acuma am din nou aceeasi problema.
Ce sa fac?Va multumesc!
Ar fi bine sa faci consult ofatalmologic cu cicloplegie, examen bacteriologic al secretiei conjunctivale cu antibiograma, eventual IgM si Ig G antiherpes simplex tip I, IgM si Ig G antichlamydii;in functie de rezultatele obtinute se poate stabili o schema terapeutica; numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am niste mancarimi pe pleoape pana sus la sprancene
- 4ochi rosii, vedere slabita, lacrimari si mancarimi
- 5mancarimi puternice ale ochilor
- 0Mancarime si usurime ale ochilor
- 0Mancarime, uscaciune, usturime la ochi!
- 0Mâncărime ochi
- 1Ochiul stang uscat, ustura si o mananca (prurit) seara.
- 2Mancarime la nivelul ochilor+ochi uscati si stranuturi
- 9mancarimi pleoape
- 0Mâncărime excesivă !
- 1Mancarimi ale ochilor
- 1Usturime cai nazale, mancarime ochi
- 3Pleoape umflate, gene care cad, mancarime ochi si nas
- 1Ochi umflati si cu cojite
- 0Mancarimea pleoapelor
- 1Prurit pleoape
Mai multe informații despre: mancarimi ale ochilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: