Maladia Haglund

02-02-2024
tudora12
Nu este medic/terapeut
tudora12
Bună ziua,

Mă confrunt de jumătate de an cu maladia Haglund la ambele picioare.
A început în ultimul timp să devină din ce în ce mai insuportabila, purtând încălțăminte confortabila în zona călcâiului, chiar si când stau pe loc.
Îmi doresc să mă operez de acești “pinteni “, deoarece nu mi se pare favorabil să “am grijă” la ce încălțăminte cumpăr, să pot purta și pantofi, bocanci, fără să nu sufăr a doua zi,
să fiu ca înainte
După operație și recuperare, lucrurile vor reveni la normal? Va trebui să mă feresc chiar și după operație de încălțăminte ele care sunt puțin rigide în zona călcâiului? Exista șansa ca maladia să reapară?

Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns.
Vârsta : 25
Înălțime : 1, 72
Greutate: 68-70kg
3 comentarii
0
03-02-2024, ora 21:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu exista o "maladie Haglund", respectiv o boala precisa. Exista un "sindrom Haglund", adica un complex de simptome, respectiv proeminenta calcaneana posterioara, ce are doua origini majore:
- oblicitatea exagerata a calcaneului, care determina proeminenta lui posterioara;
- tendinopatia insertionala calcaneana de supra-solicitare mecanica.
In ambele situatii exista o singura solutie chirurgicala logica si larga acceptata: osteotomia de avansare a calcaneului, operatie delicata, care schimba fundamental biomecanica calcaneului si a intregului picior.
Simpla inlaturare a proeminentei este deosebit de agresiva si riscanta pentru tendonul calcanean, provocand fragilizarea acestuia si ruptura inevitabila.
Va sfatuiesc sa cantariti foarte bine riscurile si complicatiile unei simple amputatii a proeminentei osoase. Daca inconvenientul este 100% estetic (legat de incaltaminte), va sfatuiesc sa nu solocitati si nici sa acceptati interventia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
03-02-2024, ora 22:44
tudora12
Nu este medic/terapeut
tudora12
Buna ziua,

Va multumesc pentru timp si raspuns.
Inconvenientul nu vine doar din simplul aspect estetic. Durerile sunt foarte mari, iar cand vine vorba de a merge undeva, dupa primele cateva zeci de minute doresc sa ma descalt.
Odata efectuata operatie, chiar si cu recuperare, streching pe zona respectiva, tendonul calcanean va fi mai fragil si se va rupe inevitabil?

Multumesc,
Adrian
0
03-02-2024, ora 23:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca durerile sunt determinate doar de conflictul proeminentei cu incaltamintea, atunci inconvenientul este exclusiv estetic.
In rest, am precizat foarte clar in raspunsul precedent despre ce este vorba si ce este de facut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: