Operatie haglund dureri
In urma cu 6 saptamani am facut operatie la calcai (haglund) -rezectia apofizei calcaneene posterioare cu ablatia burselor tendinoase.
Dupa cat timp pot merge fara dureri? In prezent, dupa cateva minute de stat in picioare sau de mers ma doare tare calcaiul si chiar se umfla. Este normal?(Am aceeasi deformare osoasa si la celalalt picior neoperat...)
Va multumesc!
Dupa cat timp pot merge fara dureri? In prezent, dupa cateva minute de stat in picioare sau de mers ma doare tare calcaiul si chiar se umfla. Este normal?(Am aceeasi deformare osoasa si la celalalt picior neoperat...)
Va multumesc!
10 comentarii
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate etc.
La ora actuala, aceasta interventie se practica rarissim, in cazuri extrem de bine selectionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
La ora actuala, aceasta interventie se practica rarissim, in cazuri extrem de bine selectionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am 51 ani, 1.60 inaltime, 90 greutate...La serviciu alternez...miscare si repaus. Sport nu fac...Deformarea osoasa era destul de mare...aproape de marimea unui ou...Aveam dureri cand mergeam...si in special dupa repaus...Sunt ingrijorata pentru ca nu prea simt imbunatatiri de la o saptamana la alta in ceea ce priveste usururinta de a pasi...
Dupa operatie, rana s-a inchis...calcaiul, glezna, arata bine dar merg cu mare greutate..
Va multumesc!
Dupa operatie, rana s-a inchis...calcaiul, glezna, arata bine dar merg cu mare greutate..
Va multumesc!
Va confruntati, evident, cu o tendinopatie calcaneeana insertionala de suprasolicitare mecanica, datorata celpr 40 kg in exces, dar si efortului fabulos pentru aceasta greutate. Sindromul Haglund este cu totul altceva, si anume verticalizarea calcaneului, care este proeminent posterior.
Solutia nu este, un nici un caz, interventia chirurgicala, ci doar tratarea cauzei: renuntati la 40 kg, iar pana atunci reduceti spre zero efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos). Nici o interventie chirurgicala nu va va permite sa va continuati viata la aceasta greutate si la acest efort.
Daca nu intelegeti importanta si logica acestui tratament cauzal, va veti confrunta 100% cu dezinsertia (ruperea) tendoanelor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Solutia nu este, un nici un caz, interventia chirurgicala, ci doar tratarea cauzei: renuntati la 40 kg, iar pana atunci reduceti spre zero efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos). Nici o interventie chirurgicala nu va va permite sa va continuati viata la aceasta greutate si la acest efort.
Daca nu intelegeti importanta si logica acestui tratament cauzal, va veti confrunta 100% cu dezinsertia (ruperea) tendoanelor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am inteles...sunt constienta de complicatiile date de greutatea in exces...am inceput sa iau masuri..tarziu, stiu. Dar ce ma fac acum? Operatia am facut o, chiar daca poate nu trebuia.Durerea este mult mai mare acum decat inainte de operatie.( au trecut 6 saptamani)
In situatia data, in cat timp se amelioleaza durerea, cel putin...
In conditii normale, daca nu aveam kg in plus, cat timp era necesar sa treaca pana se vindeca...ma sperie gandul sa nu raman cu durerea asta.
Daca stau mai mult in pat, ca sa nu mai presez calcaiul, ajuta vindecarea?
Inteleg ca nu scap de probleme daca nu ajung la o greutate normala, dar pana atunci macar o ameliorare a durerii pe care o am acum, este posibila, cu trecerea timpului?(cam in cat timp?)Scuzati-mi insistenta!
Va multumesc!
In situatia data, in cat timp se amelioleaza durerea, cel putin...
In conditii normale, daca nu aveam kg in plus, cat timp era necesar sa treaca pana se vindeca...ma sperie gandul sa nu raman cu durerea asta.
Daca stau mai mult in pat, ca sa nu mai presez calcaiul, ajuta vindecarea?
Inteleg ca nu scap de probleme daca nu ajung la o greutate normala, dar pana atunci macar o ameliorare a durerii pe care o am acum, este posibila, cu trecerea timpului?(cam in cat timp?)Scuzati-mi insistenta!
Va multumesc!
Lucrurile stau total diferit decat vi le imaginati:
- durerea este strigatul de alarma al unui organism agresat, care se distruge din cauza greutatii enorme si a efortului exagerat;
- prin urmare, logic, daca va intereseaza doar combaterea durerii, veti ignora tocmai tratarea cauzei: greutate, efort;
- nu am spus ca operatia ar fi fost inutila, ci doar ca nu se practica la aceasta greutate enorma, cand cauza este tendinopatia (distrugerea tendonului) si nu proeminenta posterioara a unui calcaneu verticalizat (sindrom Haglund);
- la ora actuala, in cazul sindromului Haglund, se prefera tratarea cauzei (verticalizarea calcaneului), prin osteotomii specifice. Interventia este total exclusa la supra-ponderali, tocmai datorita confuziei cu tendinopatia insertionala de supra-solicitare.
- daca veti renunta la cele 40 kg in exce si mai ales daca veti reduce spectaculos efortul fizic, este posibil ca durerea sa se amelioreze.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
- durerea este strigatul de alarma al unui organism agresat, care se distruge din cauza greutatii enorme si a efortului exagerat;
- prin urmare, logic, daca va intereseaza doar combaterea durerii, veti ignora tocmai tratarea cauzei: greutate, efort;
- nu am spus ca operatia ar fi fost inutila, ci doar ca nu se practica la aceasta greutate enorma, cand cauza este tendinopatia (distrugerea tendonului) si nu proeminenta posterioara a unui calcaneu verticalizat (sindrom Haglund);
- la ora actuala, in cazul sindromului Haglund, se prefera tratarea cauzei (verticalizarea calcaneului), prin osteotomii specifice. Interventia este total exclusa la supra-ponderali, tocmai datorita confuziei cu tendinopatia insertionala de supra-solicitare.
- daca veti renunta la cele 40 kg in exce si mai ales daca veti reduce spectaculos efortul fizic, este posibil ca durerea sa se amelioreze.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc mult!
Interventia total exclusa, s-a efectuat...Daca mi se explica ca nu rezolv operandu-ma, era mai bine.
O sa fac tot ce pot sa dau jos kg.Trebuia demult.acum ma obliga durerea.
Va multumesc inca o data!
Interventia total exclusa, s-a efectuat...Daca mi se explica ca nu rezolv operandu-ma, era mai bine.
O sa fac tot ce pot sa dau jos kg.Trebuia demult.acum ma obliga durerea.
Va multumesc inca o data!
Intr-adevar, aveti dreptate, trebuie sa renuntati la 35-40 kg.
Insa la fel de importanta este reducerea drastica a efortului fizic, fiind singura sansa de a ameliora durerile pana in momentul normalizarii greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Insa la fel de importanta este reducerea drastica a efortului fizic, fiind singura sansa de a ameliora durerile pana in momentul normalizarii greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Pentru cei interesati, am scapat de durere în urma operatiei...dupa cateva luni bune...aproape un an...
Din pacate nu am scapat de kg in plus si s au accentuat problemele la genunchi.
Din pacate nu am scapat de kg in plus si s au accentuat problemele la genunchi.
Este evident ca problemele aparatului locomotor s-au agravat datorita refuzului de a slabi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Sunt suparata pe mine, stiu ca platesc pentru lipsa mea de vointa.
Fara ajutor nu sunt in stare...
Trebuia demult sa merg si la nutritionist,
nu numai la ortoped.
Va multumesc ca -mi spuneti înca o data care este cauza problemelor mele.
Fara ajutor nu sunt in stare...
Trebuia demult sa merg si la nutritionist,
nu numai la ortoped.
Va multumesc ca -mi spuneti înca o data care este cauza problemelor mele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: maladia haglund