ma sufoc cu saliva, nu mai pot respira

13-12-2010
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!V-as ruga sa-mi spuneti daca ceea ce mi se intapla mie este o boala sau altceva fiindca ma sufoc cu saliva, nu mai pot respira.simt ca mor.Tine destul de mult.Dupa aceste crize ma simp foarte slabita.Va multumesc
8 comentarii
0
13-12-2010, ora 10:02
anymary
Nu este medic/terapeut
anymary
se poate sa fie vorba de o insuficienta cardiaca ar trebui sa te linistesti sa nu fiia stresata...poate te ajuta ceva calmante ceaiuri de tei seara lavanda...ar putea fi vorba si de o dereglare endocrina cel mai bine ar fi sa mergi la medicul de familie sa ii explici sau la un particular mai ai alte probleme de sanatate?
0
13-12-2010, ora 13:46
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!Multumesc pentru raspuns am fost la medic de specialitate si mi-a dat mai multe variante:spasmofilie, alergie, si ceva neurologic, urmeaza sa fac niste analize.Nu am alte boli in afara de ceva reumatism, inerent varstei/.Mulktumesc.
0
15-12-2010, ora 09:56
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
am facut examen radilogic si mi s-a spus ca am amfizem pulmonar.Exista tratament si care ar fi cauza fiindca eu nu beau si nu fumez.Multumesc.
0
15-12-2010, ora 11:46
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!ma iertati ca va tot deranjez, de felul meu nu sunt ipohondra, a tratez de obocei cu ceaiuri sau "INDIFERENTA" dar acum m-am uitat pe net si am vazut ce inseamna emfizem pulmonar si am vazut ca nu exista tratament.Am citit ca este boala suflatorilor in special barbati eu am fost profesoara nu-mi dau seama care ar fi cauza, v-as ruga sa-mi spuneti un tratament.Multumesc!
0
15-12-2010, ora 16:33
anymary
Nu este medic/terapeut
anymary
PT EMFIZEM PULMONAR AR FI

Se datoreaza si tusei convulsive. In vechime se intalnea des la suflatori in sticla si la batranii cantareti.
Suprafata respiratorie a plamanilor se micsoreaza, scleroza interstitiala face ca o parte din alveole sa fie distruse impreuna cu capilarele acestei zone. in faza avansata de emfizem apare deci ischemia plamanilor.
Pe langa bronsita cronica, alte boli favorizeaza emfizemul: astmul bronsic prelungit, pneumoconiaze, supradestinderea mecanica la suflatorii de sticla, muzicantii la instrumente de suflat, scoaterea unei parti de plaman. Emfizemul apare mai ales la barbatii in varsta care prezinta dispnee, cianoza fetei. o9c292ou17jgi
Tratamentul consta in tonifierea inimii, calmarea tusei, gimnastica respiratorie.
"¢ Infuzie (1 lingurita/1 cana apa) de turita-mare. Ajuta si in caz de cord marit, dilatare a stomacului si intestinelor, boli renale. Se bea caldut, cu inghitituri mici luate la un interval de 15-20 min. Ceaiul se face in cantitati mici, deoarece nu se reincalzeste, pentru a nu-si diminua efectul curativ. Eventual se tine in termos.
"¢ Comprese pe regiunea plamanilor cu coada-calului incalzita in abur, apoi pusa in fasa de panza. Se tine noaptea.
"¢ Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie calda si neindulcita din: cimbru, patlagina ingusta in cantitati egale si mai putine galbenele. Dupa 1 min. se strecoara. Se tine in termos, deoarece nu trebuie reincalzita pe foc.
"¢ Ceaiul de pedicuta - se bea dimineata 1 ceasca; se aplica pe ficat comprese cu coada--calului aburita in panza de in (1 pumn de coada-calului se pune in sita, care se tine deasupra vaporilor de apa pana se infierbanta si se inmoaie).
"¢ Ceai de: podbal, patlagina, lemn-dulce, unguras, ciubotica-cucului, fiori de lacramioara, isop, muguri de alun (au actiune antisclerotica, restabilind elasticitatea tesutului pulmonar - se beau 2 cani/zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite de muguri/cana).
"¢ Preparat de miere si usturoi pentru combaterea sclerozei: se amesteca macerat (10-15 zile) de usturoi (125 g) in alcool 90° (125 ml) cu extract alcoolic de propolis 30% (propolis 43 g, alcool 90° 57 ml - se lasa sa se evapore alcoolul pana se obtine o pasta moale, apoi pentru a obtine extract alcoolic 30%, se iau 30 g din pasta respectiva si se amesteca cu 70 ml alcool 90°) si cu miere de salcam 50 g. Se obtin 250 g preparat (3000 picaturi).
Dimineata se incepe cu 1 picatura. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 6-a zi
(15 picaturi), apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (3 picaturi). A 11-a zi,
25 picaturi, Din ziua a 12-a se reia ciclul.
La pranz, se incepe cu 2 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi
(14 picaturi), a 6-a zi tot 14 picaturi, apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi
(2 picaturi). A 11-a zi, 25 picaturi. Din ziua a 12-a se reia ciclul.
Seara, se incepe cu 3 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi (15 picaturi),
apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (1 picatura). A 11-a zi, 25 picaturi. Din
ziua a 12-a se reia ciclul.
Picaturile se pun intr-o lingurita cu apa, cu 1/2 h inainte de mese. Inainte de administrare
se agita flaconul. Dupa 100 zile de tratament continuu, se face o pauza de 60 zile, dupa care se repeta pana la terminarea preparatului.
"¢ Tratament balneoclimateric: ape iodurate (Baile Govora), ape cloruro-bicarbonatate sodice silicioase, slab mineralizate (Malnas, Covasna, 1 Mai, Felix).
"¢ O recomandare - alimentatie care usureaza expectoratia (astfel plamanii raman sanatosi). Aici se includ: usturoiul, ceapa, mustarul si hreanul.
ITI MENTIONEZ DOAR CA SFAT CE E MAI SUS NU ST MEDIC DOAR IMI PLACE SA AJUT
0
16-12-2010, ora 11:22
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Va multumesc.
0
18-09-2011, ora 15:59
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!revin din pacate cu alte intrebari la care astept raspunsDe curand am suferit o tiroidectomie, avan 12 noduli de dimensiuni pana la 5 cm, iar unul sangera. Trabuie sa fac analiza IHC, am TSH 68.8.Va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari, si daca exista un tratament naturist.Dupa operatie ma simt mai rau in parmanenta imi vajaie urechile si simt ca ma strange ceva de gat.Multumesc!
0
07-03-2013, ora 18:13
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!revin din pacate cu alte diagnostice, care, cred eu casunt groaznice.Cat timp am lucrat nu m-am dus niciodata la medic desi ma simteam destul de rau si acum mi s-au acutizat toate.Deci am:Plamanii expansionati bilateral cu usoara crestere a transparentei pulmonare fara modificari de distributie sau calibru bronsic, fara a se evidentia bule de emfizem.In segmentele ll bilateral doi noduli partial calcificati de cca 6-7mm.Alti trei noduli de cca 9, 6 respectiv 5mm se evidentiaza in segmentul Vl LIS respectiv cativa noduli de dim.de pana la 4 mm in segmentul Vl LID Fara colectii pleurale.Gangloni de dim. de pana la 8-9 mm se evidentiaza in FAP, precarinar, si in loja Baretty.Compartimentul timic este ocupat de o masa cu densitati combinate, solide si grasoase ce schiteaza un aspect bilobat, fara modificari semnificative de iodofilie post civ.Cord normal.la nivelul glandei mamare stg. se schiteaza o leziune nodulara de cca 16/9mm necesar corelare cu eco mamar.Concluzii:Micronoduli pulmonari bilaterali-necesita urmarire.Hiperplazie timica?/timolipom?Va rog sa-mi traduceti aceasta analiza adica CT.Va multumesc.Poate imi dati o stire buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Un alt posibil efect al menopauzei: scurtarea respirației?
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Depistarea drogurilor sintetice din salivă cu ajutorul unui test de salivă
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  •