luare in greutate la 3 luni
Am o fetita de 2 luni si 22 de zile. S-a nascut cu o greutate de 3, 290 kg, iar in prezent cantareste 5, 06 kg si 57 cm. Acum doua saptamani a contactat o raceala, care s-a manifestat doar cu muci, atunci cantarea 5, 06 kg. La o saptamana dupa aceea cantarea 5, 03 kg, iar acum 5, 06 kg. In concluzie, in doua saptamani nu a luat deloc in greutate. Mananca numai san, din 3 in 3 ore cate 80-110 mililitri la o masa. Are momente, zic eu din cauza colicilor, cand refuza sanul drept si asta se intampla numai ziua. Este posibil ca laptele din acest san sa aiba alt gust? Va rog sa-mi spuneti daca e normal sa nu ia in greutate timp de doua saptamani si daca e posibil ca laptele matern sa nu aiba proprietatile necesare cresterii beblusului.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
3 comentarii
Eu am o fetita de aproape 4 luni si am avut si eu nelamuriri in ca priveste alaptarea. Ideea de baza e ca fiecare mama are laptele potrivit pentru copilul ei, lapte din care copilul isi ia si apa pentru sete, si nutrientii pentru mancare, si anticorpii necesari. Laptele se regleaza dupa nevoile copilului si e bine sa fii tare, sa nu pleci urechea la diferite idei si pareri si sa treci copilul pe lapte praf pentru ca asa sanii nu vor mai fi stimulati corespunzator si secretia laptelui va scade.
Si fetita mea refuza uneori sanul dar o mut la celalalt si mananca bine, poate laptele are alt gust sau nu mai curge cum i-ar place ei. As vrea sa-mi spui si mie cum poti sa-ti dai seama de cantitatea pe care o mananca, mereu m-am intrebat cum pot afla acest lucru.
Cat despre greutate, nu e bine ca in doua saptamani nu a luat deloc, poate raceala a fost mai grava decat ai crezut tu. Eu am facut toxiinfectie alimentara (cu repercursiuni si asupra copilului) si in acea saptamana fetita a luat mai putin in greutate dar totusi a luat. Poti consulta pediatrul pentru a fi mai linistita, mie mi s-a spus ca nu e de dorit sa scada in greutate sau sa nu creasca, mai ales ca e la varsta cand trebuie sa se dezvolte destul de mult.
Si fetita mea refuza uneori sanul dar o mut la celalalt si mananca bine, poate laptele are alt gust sau nu mai curge cum i-ar place ei. As vrea sa-mi spui si mie cum poti sa-ti dai seama de cantitatea pe care o mananca, mereu m-am intrebat cum pot afla acest lucru.
Cat despre greutate, nu e bine ca in doua saptamani nu a luat deloc, poate raceala a fost mai grava decat ai crezut tu. Eu am facut toxiinfectie alimentara (cu repercursiuni si asupra copilului) si in acea saptamana fetita a luat mai putin in greutate dar totusi a luat. Poti consulta pediatrul pentru a fi mai linistita, mie mi s-a spus ca nu e de dorit sa scada in greutate sau sa nu creasca, mai ales ca e la varsta cand trebuie sa se dezvolte destul de mult.
Referitor la cat mananca la o masa: o cantaresti inainte de a o pune la san si dupa, imbracata la fel. Astfel iti dai seama cat a mancat. In ceea ce ma priveste iti multumesc pentru sfaturi, insa astept si o parere avizata. Deja a inceput sa ia in greutate. Sper din tot sufletul sa pot sa-i mai dau san si sa ia in greutate. Multumesc oricum!
BUNA FETELOR!!!SI EU AM O BEBELA DE 3 LUNI!!!SA NASCUT CU GR DE 3150 SI A SCAZUT LA 2850!!MANANCA DOAR DE LA SAN, DIN DOUA IN DOUA ORE, IAR NOAPTEA DOAR O DATA...ACUM CANTARESTE 6000GR SI ARE 62CM!!!MULTA SANATATE, SA VA TRAIASCA INGERASII!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2greutate bebe
- 4greutate bebelus de 2, 5 luni
- 4greutate bebe 8 luni...
- 4Greutatea bebelusului
- 5Bebe 3 luni
- 0Bebelus la 7 luni. Scadere in greutate
- 1Greutate sugar 3 luni
- 1Bebe 2 luni
- 1Bebelus 2 luni - 8 kg, este supraponderala?
- 3Bebelus 4 luni
- 2Bebe 5 luni la 9.5kg
- 1Bebe nu mai ia în greutate
- 0Bebe 7 +
- 17 luni, 9 kg
- 1Bebelușul meu este obez?
- 0Greutate gemeni
- 0Bebe 7 luni nu ia in greutate
- 1Fetita de 4+ nu mai ia în greutate
- 1Mananca putin, bebe 2 luni
- 0Greutate bebelus
Mai multe informații despre: Greutatea bebelusului