Lipsa dorintei sexuale
Bună ziua, sunt la vârsta la care toti sunt înnebuniți dupa sex, însă pe mine nu ma atrage, am avut contact sexual, multe partide, la început eram atrasa si imi doream sex, insa am inceput sa nu imi mai doresc. Nu mai exista preludiu, ma durea si era inconfortabil fiind neexcitata. Iar acum nici nu vreau sa fiu atinsă la zona intima deoarece ma doare ma simt inconfortabil. Orgasm nu am. Am fost intr-o relatie lunga si faceam sex mai mult ca ma simteam obligata fata de relatie. In marea majoritate a timpului nu am pofta de sex, desigur au fost dati in care aveam si as fi facut sex ore intregi. Nici nu ma masturbez. Am cautat pe net cam ce ar fi si se cam potriveste cu asexualitate, frigiditate. Ma gandeam sa ma duc la un sexolog, dar nu sunt într-o relatie acum. Daca asta este o problema emotionala as vrea sa o tratez pentru ca nu vreau sa agraveze, dar in acelasi timp sunt si indiferenta fata de asta ca nu am o relatie si nici dorinta de a face sex. Vreau sfaturi, va rog!
7 comentarii
Buna ziua,
Preludiul este esential pentru obtinerea placerii si satisfactiei sexuale. Actul sexual care nu se desfasoara satisfacator va activa un mecanism de aparare: organismul va refuza ceva care nu ii face placere sau chiar in provoacă durere/suferinta. O consecinta a acestui mecanism de aparare este scaderea dorintei sexuale, pe care o descrieti.
Pe de alta parte, daca așteptați doar de la partener sa se intample lucrurile s-ar putea sa ramaneti constant dezamagita.
Masturbarea cu masura reprezinta o solutie pentru autoexplorare, fapt ce va ajuta sa descoperiti cum functioneaza corpul dumneavoastra, ce zone sensibile aveti si ce placere va pot acestea oferi.
Faptul ca sunteti sau nu intr-o relatie nu trebuie sa fie o piedica in acest proces de descoperire de sine, iar din aceasta perspectiva un psiholog-sexolog cu experienta in domeniu va poate ajuta considerabil.
Daca nu faceti nimic pentru a afla cine sunteti, inclusiv dpdv sexual, exista sansa sa refuzati inconstient o relatie sau sa intrati in relatia urmatoare tensionată, ceea ce s-ar putea sa duca la aceeasi insatisfactie sexuala.
Preludiul este esential pentru obtinerea placerii si satisfactiei sexuale. Actul sexual care nu se desfasoara satisfacator va activa un mecanism de aparare: organismul va refuza ceva care nu ii face placere sau chiar in provoacă durere/suferinta. O consecinta a acestui mecanism de aparare este scaderea dorintei sexuale, pe care o descrieti.
Pe de alta parte, daca așteptați doar de la partener sa se intample lucrurile s-ar putea sa ramaneti constant dezamagita.
Masturbarea cu masura reprezinta o solutie pentru autoexplorare, fapt ce va ajuta sa descoperiti cum functioneaza corpul dumneavoastra, ce zone sensibile aveti si ce placere va pot acestea oferi.
Faptul ca sunteti sau nu intr-o relatie nu trebuie sa fie o piedica in acest proces de descoperire de sine, iar din aceasta perspectiva un psiholog-sexolog cu experienta in domeniu va poate ajuta considerabil.
Daca nu faceti nimic pentru a afla cine sunteti, inclusiv dpdv sexual, exista sansa sa refuzati inconstient o relatie sau sa intrati in relatia urmatoare tensionată, ceea ce s-ar putea sa duca la aceeasi insatisfactie sexuala.
Deci imi recomandați sa apelez la un pshio-sexolog si va avea rezultate chiar de nu sunt într-o relatie?
Merita o discutie cu un psiholog sau psiho-sexolog. Exista si relatii in care ambii parteneri sunt asexuali, dar cred ca sunt mult mai rare.
Daca va doriti o relatie care sa contina si intimitate emotionala si sexuala (si, de ce sa nu incercati sa le aveti pe amandoua?) e o idee buna sa incepeti fiind pregatita pentru o astfel de relatie.
Daca va doriti o relatie care sa contina si intimitate emotionala si sexuala (si, de ce sa nu incercati sa le aveti pe amandoua?) e o idee buna sa incepeti fiind pregatita pentru o astfel de relatie.
Pierderea interesului sexual poate avea diverse cauze. Acestea includ probleme personale legate de cuplu, cum ar fi tulburări ale performantei partenerului, lipsa satisfacerii emoționale în cadrul relației (partener insuficient de tandru, romantic, cald), diverse griji în legătură cu viața de cuplu, stresul legat de locul de muncă, presiunile persoanei iubite, imaginile media asupra sexualității, afecțiuni medicale, psihologice, etc
De asemenea anumite antidepresive, contraceptivele orale, pot diminua comportamentul sexual în diverse moduri.
De aceea e important de stabilit cauza aflată în spatele lipsei dorinței sexuale.
Eu ți-aș recomanda să mergi mai întâi la un ginecolog să vezi dacă nu e și o problemă medicală, apoi dacă acesta nu constată nimic, să mergi așa cum ți-au recomandat colegii mei la un psihosexolog, care să te ajute să descoperi cauza și să rezolvi problema.
Succes!
De asemenea anumite antidepresive, contraceptivele orale, pot diminua comportamentul sexual în diverse moduri.
De aceea e important de stabilit cauza aflată în spatele lipsei dorinței sexuale.
Eu ți-aș recomanda să mergi mai întâi la un ginecolog să vezi dacă nu e și o problemă medicală, apoi dacă acesta nu constată nimic, să mergi așa cum ți-au recomandat colegii mei la un psihosexolog, care să te ajute să descoperi cauza și să rezolvi problema.
Succes!
In paralel cu vizita la psihosexolog ar fi util sa programezi o consultatie si la un endocrinolog pentru o evaluare hormonala.
Ce varsta ai ?.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Ce varsta ai ?.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Traiesteti viata singura daca nu te atrage viata de cuplu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5iubitul meu refuza sa facem dragoste
- 14Se intampla doar in mintea mea?
- 7Monotonie? Sau incet incet sfarsitul relatiei?
- 11efect secundar cauzat de antidepresive.
- 1Tratamentul antihipertensiv poate afecta viata sexuala la 24 de ani?
- 1Despre sex !
- 0prietena mea nu mai are chef de sex
- 5Nu mai simt nevoia de sex
- 3Lipsa dorintei sexuale
- 11De ce nu imi doresc sa fac sex?
- 2Libidou scazut
- 0Ati reusit sa tratati lipsa libidoului? Impartasiti solutia cu noi!
- 4Tratamentul îmi reduce libidoul
Mai multe informații despre: Pierderea dorintei sexuale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: