ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

limfom non hodghin

24-08-2009
lara 11
Nu este medic/terapeut
lara 11
Fratele meu are 22 ani si a fost diagnosticat cu tumoare de cec stadiu IV, cu metastaze hepatice. A fost operat, i s-a scos metastazele si tumoarea de pe colon care avea 9cm.Operatia a aut loc in Timisoara. Dupa analiza tumorii (am trimis probele in Franta prin bioclinica) s-a stabilit ca este limfom non hodghin.La 6 saptamani de la operatie a inceput chimioterapia. Acum a terminat prima cura dar s-a simtit destul de rau.As vrea niste pareri despre aceasta boala, se vindeca. E prima oara cand intru pe forum.
4 comentarii
0
26-08-2009, ora 19:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ca sa vorbim despre prognostic( supravietuire, raspuns la tratament), ar trebui sa stim si rezultatul examenului histopatologic, imunohistochimic( tipul de limfom ); de altfel, limfomul este o neoplazie speciala, un cancer al imunitatii, ea este de la inceput generalizata; Daca nu se obtine raspuns la chimioterapia clasica, poate fi propusa administrarea de Rituximab( MabThera); numai bine
0
30-08-2009, ora 16:20
lara 11
Nu este medic/terapeut
lara 11
Este limfom B de gradul II, cu grad mare de malignitate. Pe analize scrie T3N2M1. In prezent face chimioterapie de tipul CHOP urmata de 4 zile de cortizon. Urmeaza sa primim analiza de la maduva(daca a fost afectata sau nu ) ca sa se stabileasca stadiul precis. Multumesc pentru raspuns.
0
04-10-2009, ora 16:43
eve2008
Nu este medic/terapeut
eve2008
Am facut CHOP plus Rituximab si nimic --sa afectatat si maduva spinarii intre timp. Nu stiu ce se mai poate face cu aceasta boala.
0
08-10-2009, ora 15:30
lara 11
Nu este medic/terapeut
lara 11
Maduva nu este afectata. De la a treia cura i-au introdus si tratamentul Mabthera. Sa
speram ca o sa fie bine. Trebuie sa ai speranta si sa crezi ca va fi bine. Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: