Limfom Burkitt - cat de grav e?

06-01-2010
viorica m
Nu este medic/terapeut
viorica m
Buna ziua, nepotul meu in varsta de 13 ani a fost diagnosticat in urma unei biopsi cu limfom burkitt, ma intereseaza cat este de grav acest diagnostic si ce reprezinta. Va mutumesc.
11 comentarii
0
06-01-2010, ora 22:58
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
cancer al sistemului limfatic, exista 2 categorii de limfom Burkitt, asociat cu virusuri sau paraziti care slabesc imunitatea (o forma de herpes, HIV, malarie), sau sporadic (99, 99% sanse ca nepotul tau sa aiba sporadic). E un cancer agresiv dar din fericire e printre cele mai usor tratabile. Orice diagnostic de cancer (limfom, sarcom, carcinom...) e destul de grav, dar sansele de vindecare totala pentru nepotul tau, daca e tratat corect, sunt foarte mari.
0
30-04-2010, ora 10:11
speranta2010
Nu este medic/terapeut
speranta2010
unde este indicat sa se efectueze acest tratament pentru a fi executat corect - in Romania sau in strainatate? Medicatia aparatura si profesionalismul specialistilor de la Fundeni sunt o garantie ca medicina romaneasca in acest domeniu are rezultate asemanatoare cu cele din clinicile din strainatate?
0
01-05-2010, ora 00:40
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
majoritatea tratamentelor din oncologie sunt standardizate. Cam aceeasi schema de tratament ar primi si in tara ca si in Germania, Italia, Franta, s.a.m.d. Singurul avantaj al unui tratament in strainatate ar fi posibilitatile mai mari ale pacientului de a se inscrie in studii cu noi medicamente antineoplazice. Si poate conditii mai bune in salon.
0
16-05-2010, ora 16:11
speranta2010
Nu este medic/terapeut
speranta2010
As dori sa stiu ce riscuri sunt in montarea cateterului pentru administrarea tratamentului de specialitate pentru limfom Burkitt. Care este durata unui tratament complet si cum se realizeaza - sunt anumite etape de spitalizare urmate de pauze si apoi alte reinternari? Este vorba de un limfom cu localizare maxilar.
0
23-05-2010, ora 06:22
speranta2010
Nu este medic/terapeut
speranta2010
ce reactii ale organismului pot apare in urma tratamentului COP+RCHOP in cazul unui limfom Burkitt localizat pe maxilar (invaziv loco regional) la un copil de 13 ani? E recomandat montarea cateterului? Care sunt sansele de vindecare ?
0
25-05-2010, ora 01:36
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
E vorba de cateter subclavicular? Daca da, el trebuie verificat de catre asistente, se cauta urme de infectii si umflaturi. R-CHOP se face din 3 in 3 saptamani 6-8 cicluri de tratament. Reactiile sunt ca la oricare alt tratament pentru cancer: stare de greata, oboseala, caderea parului, anemie, etc. Sansele de vindecare sunt mari.
0
07-06-2010, ora 18:05
speranta2010
Nu este medic/terapeut
speranta2010
Dupa aplicarea RCHOP (2) si Neulasta 6mg pt limfom Burkitt la 1 saptamana a aparut starea de greata+voma si o stare de somnolenta care persista de 2 zile. Sa le consider ca reactii post tratament ? Mai sunt 2 saptamani pana la RCHOP 3. Credeti ca e cazul sa ma alarmez?Multumesc pentru raspunsurile primite pana acum.
0
09-06-2010, ora 11:51
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Daca nu sunt stari grave cum ar fi (in primul rand) dezhidratarea din cauza pierderii fluidelor corporale atunci nu trebuie sa va ingrijorati prea tare. Reactiile dupa primirea tratamentului chimio sunt variate, greata si voma sunt cele mai frecvente. La fel si starea de oboseala. Intervalul de timp in care pot aparea aceste reactii e din prima pana chiar si in a 3-a saptamana dupa un ciclu de tratament, uneori si dupa mai multe saptamani de la terminarea tratamentului. De obicei aceste stari nu persista foarte mult, 1 zi - 1 saptamana, dar avand in vedere ca tratamentul pentru limfomul Burkitt e compus din mai multe substante e posibil ca reactiile adverse sa fie mai vizibile sau sa dureze putin mai mult in special spre finalul tratamentului.
0
26-04-2011, ora 12:28
speranta2010
Nu este medic/terapeut
speranta2010
dupa aplicarea RCHOP (6) si tratament de intretinere, dupa PET CT in care concluzia este 'fara zone cu activitate metabolica sugestive pt prezenta de modificari cu substrat oncologic " copilul se afla in remisiune completa. S-a implinit un an de cand ne luptam cu acest diagnostic cumplit (limfom burkitt zona maxilar). Ce riscuri pot apare in continuare si ce conduita trebuie urmata? Tratamentul de intretinere il face la 2 luni (mai are 4 etape) Speram ca am castigat prima batalie.. si cu profesionalismul medicilor, cu ajutorul lui Dumnezeu, speram sa castigam tot razboiul.
0
17-02-2012, ora 13:06
mia florea
Nu este medic/terapeut
mia florea
buna ziua, nepotul meu in varsta de 14 ani a fost diagnostificat acum 3 saptamani cu limfom malign gastric Burkitt, stadiul IV cu multiple metastaze : -abdominale, hepatice, cutanate, pareza de nerv ocular extern.
in momentul de fata cantareste 35kg si se simte foarte rau dupa cea de-a doua cura de citostatic, a aparut ciuperca care a ajuns deja in stomac, diaree, aplazie, greata, hemoragie nazala si rectala.
as dori sa stiu cum poate evolua mai departe aceasta boala, daca are sanse de vindecare si mai mult mar prinde bine niste sfaturi de ingrijire pe care poate inca nu le cunosc, va multumesc!
0
20-02-2012, ora 23:38
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
mia, important este sa reziste la tratament cat mai bine. Din cate spui se pare ca e un cancer foarte avansat care l-a slabit mult, ceea ce poate complica putin lucrurile. Are si alte boli? Cum ar fi HIV/SIDA sau alte boli provocate de virusuri.
Aproape toate problemele amintite reprezinta un risc crescut, sunt niste complicatii serioase care trebuie mentinute sub control cat mai bine, mai ales hemoragiile. Din descriere pare grav. Trebuie o comunicare cat mai buna cu medicii care il trateaza.
Nu se pot oferi foarte multe sfaturi pe internet despre ingrijire. Ar trebui sa te consulti in primul rand cu medicul, poate chiar si cu o infirmiera daca necesita ingrijiri speciale.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: