Leucocite crescute

06-09-2016
MarianT
Nu este medic/terapeut
MarianT
Buna seara!Mi-am facut recent analizele la sange si mi-au iesit leucocitele=10, 55(10^3/uL) si limfocitele=4, 70(10^3/uL).Mentionez ca si in analizele din trecut, tot aceleasi valori mi-au iesit crescute.Ma gandesc ca probabil este o infectie in corp, dar nu-mi dau seama ce-ar putea fi.Uneori, mi se mai intampla sa am episoade de subfebrilitate(maxim 37, 5C), temperatura mea obisnuita fiind 36, 4C, iar ele apar la intervale neregulate de timp si nu dureaza niciodata mai mult de cateva ore.Nu mi se intampla des sa am aceste episoade de subfebrilitate, doar ca nu inteleg substratul lor pentru ca nu-mi apar cand sunt racit sau legate de vreo patologie. As vrea sa stiu si eu cam ce tip de infectie as putea avea.
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
1
07-09-2016, ora 18:54
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Numarul de leucocite creste nespecific in orice infectie, deci nu putem concluziona unde e infectia si cu ce germen bazat doar pe numarul de leucocite. Daca ar fi limfocitele crescute semnificativ, as pleda pentru o infectie virala dar nu sunt atit de semnificativ crescute, cum nici numarul total de leucocite nu e mult crescut.
Trebuie luat gospodareste toate sediile uzuale de infectii si cautat: stomatologic, ORL(ma ales sinusuri ale fetei), pulmonar, digestiv, urinar si undeva ar trebui sa isi arate coltii infectia daca aceasta exista. Subfebrilitate apare si in alte afectiuni non -infectioase, iar numarul de leucocite nu e semnificativ marit...asa ca nu stim nimic doar pe baza la ce ati postat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: