Lentile de contact-abatere de la parametrii
Buna ziua,
Vreau sa reincep sa folosesc lentile de contact si am o nedumerie.Dpdv medical, cat de mari pot fi abaterile de la parametrii mei?Concret, mi s-a recomandat in urma consultului, raza de curbura 8, 7 si diametrul 14.Singurele lentile de pe piata(in afara de cele custom made) cu aceste specificatii sunt Bauch&Lomb PureVison Toric.Le-am incercat si nu pot sa le tin in ochi nici macar 10 minute.In schimb am folosit ocazional SofLens cu RC 8, 6 si diam 14, 20 si ma simt confortabil cu ele, dar sunt doar sferice si corectia nu e perfecta.
In concluzie, cam cat de departe ma pot duce fata de prescriptie?Ma tenteaza niste lentile care au RC 8, 6 si diam 14, 5.Stiu ca in ceea ce priveste confortul e chestie de incercat pana gasesti potrivirea perfecta dar dpdv medical care sunt abaterile maxime admise pt mentinerea sanatatii oculare?
Va multumesc!
Vreau sa reincep sa folosesc lentile de contact si am o nedumerie.Dpdv medical, cat de mari pot fi abaterile de la parametrii mei?Concret, mi s-a recomandat in urma consultului, raza de curbura 8, 7 si diametrul 14.Singurele lentile de pe piata(in afara de cele custom made) cu aceste specificatii sunt Bauch&Lomb PureVison Toric.Le-am incercat si nu pot sa le tin in ochi nici macar 10 minute.In schimb am folosit ocazional SofLens cu RC 8, 6 si diam 14, 20 si ma simt confortabil cu ele, dar sunt doar sferice si corectia nu e perfecta.
In concluzie, cam cat de departe ma pot duce fata de prescriptie?Ma tenteaza niste lentile care au RC 8, 6 si diam 14, 5.Stiu ca in ceea ce priveste confortul e chestie de incercat pana gasesti potrivirea perfecta dar dpdv medical care sunt abaterile maxime admise pt mentinerea sanatatii oculare?
Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6lentile de contact - am 13 ani
- 5lentilele cosmetice?
- 3Reteta oftalmologica pentru lentile de contact
- 4control la ochi (astept pareri mai multe va rg frumos)
- 1Lentile de contact
- 7Lentile de contact - informatii, sfaturi
- 2Ce marca de lentile recomandati pt. +2, 5stg +0, 5dr?
- 3lentile de contact
- 4Roseata ochi
- 2Lentile de contact (miopie)
- 3Lentile de contact
- 1lentile de contact, astigmatismul
- 0lentile de contact
- 4Lentile de contact
- 0Cornee 'usor ingrosata'
- 2Dioptrii pentru lentile de contact(doresc sfatul unui oftalmolog)
- 1Lentila de contact lipita
- 0Lentile de contact
- 0Ochi rosu dupa folosirea lentilelor de contact
- 1Lentile contact
Mai multe informații despre: lentilele de contact
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: