la o miscare brusca mi se disloca umarul

03-08-2009
dian2009
Nu este medic/terapeut
dian2009
azi am inotat intr-o piscina si dintr-o data am simtit o durere puternica in umar, iar mana mi-a ramas intepenita, fara a o mai putea misca (se pare ca mi-a, , sarit" umarul din loc). Durerea a fost intensa si nu a cedat decat dupa ce bratul mi-a fost miscat incet-incet. Am simtit cum mi s-a pus la loc umarul. Ce ar putea fi?
5 comentarii
0
03-08-2009, ora 23:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Puteti avea o instabilitate anterioara scapulo-humerala, sechela a unor luxatii anterioare sau urmarea unei displazii (modificari ale articulatiei gleno-humerale ce predispun la recidiva luxatiei, cu agravarea progresiva a instabilitatii).
Este bine sa consultati un prtoped, de preferinta unul specializat si familiarizat in tehnicile moderne de la nivelul umarului.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
05-08-2009, ora 16:39
dian2009
Nu este medic/terapeut
dian2009
Va multumesc. Dupa doua zile inca nu pot sa duc mana la spate, probabil trebuie sa treaca cateva zile, deoarece atunci cand am avut acest incident ma aflam intr-un bazin, motiv pentru care nu am putut misca bratul in jos, pentru a reveni umarul la loc ( asa cum am mai facut alta data), ci am ramas cu el la nivelul pieptului si inclusiv cu durerea aceea greu suportabila pentru aproximativ o ora, pana cand asistenta de pe ambulanta mi-a miscat umarul cu putina forta.
Cu stima,
ec. Diana N.
0
05-08-2009, ora 22:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Dupa un episod de luxatie scapulo-humerala se indica o imobilizare a membrului toracic de circa 21 zile, in vederea cicatrizarii leziunilor capsulo-ligamentare.
Neglijarea acestei imobilizari produce cronicizarea leziunii si a instabilitatii gleno-humerale, cu recidiva luxatiei si indicatie rapida de operatie (cura instabilitatii gleno-humerale).
Pe de alta parte, poate fi vorba despre o luxatie posterioara, mai dificil de diagnosticat si de tratat.
Este bine sa consultati un prtoped, de preferinta unul specializat si familiarizat in tehnicile moderne de la nivelul umarului.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
17-06-2011, ora 10:00
SyDu
Nu este medic/terapeut
SyDu
Buna ziua,
Si eu am probleme cu umarul stang. mi-a sarit acum o saptamana(miecuri), iar fratele meu mi l-a pus la loc(e "expert" pentru ca i-a mai sarit lui de vreo 14 ori). Am mers la urgenta totusi, ca sa fiu precaut...acolo mi-au pus doar un bandaj pentru ca umarul era la loc :). Problema este ca joi am avut festivitate si banchet iar vinerea o alta ultima iesire cu colegii pe care nu o puteam rata...asa ca am dat jos bandajul...toate evenimentele au trecut cu bine, iar eu am considerat ca nu are rost sa mai pun vreun bandaj. Mare prostie, intr'o dimineata a sarit iar, mult mai dureros, fratele nu a mai putut sa il puna la loc, a venit salvarea, am stat cam o ora pana sa intru sa mi-l puna doctorul la loc.
Mi-au fost cerute 3-4 saptamani pentru a tine bandajul, pe care le respect cu strictete. Intrebarea mea este. Dupa ce trece timpul acesta, fac si recuperare la fizioterapie, o sa fie totul ca la inceput? o sa pot innota(sper) fara risc sa sara iar?
Precizez ca il am drept exemplu pe fratele meu caruia i-a sarit umarul de vreo 14 ori si ieri(joi) a fost operat la Bucuresti(operatie de vreo 3.000), iar lui i-a sarit si cand a tusit deci imi este foarte frica...
Cu stima,
Dragos Nicoara
0
11-11-2011, ora 16:49
razvancura
Nu este medic/terapeut
razvancura
anul trecut in luna mai jucam fotbal in campionatul scolii...iar un prieten m'a faultat. Eu am cazut pe jos, iar el peste mana mea stanga.am simtit ceva nasol.De atunci daca lovesc ceva cu mana stanga, imi sare din loc osul presupun...si cand stau in pat si ma plictisesc mai misc asa bratul stang in sus si in jos si tot aud trosnituri ale muschiului si osului...zona afectate este langa biceps...ce pot sa fac?nu vreau nici sa merg la o radiografie sa dau 100 de lei...sfaturi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •