intrebare
am facut o radiografie a sinusurilor si rezultatul a fost:OPACIFIEREA SINUSURILOR PRIN INGROSARE POLIPOIDA A MUCOASEI si SINUS FRONTAL STANG HIPOPLAZIE. medicul de familie mi-a dat ca si tratament amoxicilita combinata cu metronidazol. Mentionez ca am ameteli de cateva luni de zile. e posibil ca aceste ameteti sa fie de la sinuzita?? cat de bun este tratamentul dat de doctorul de familie. Considerati ca pentru acest diagnostic ar trebui un consult de specialitate ORL?? mutumesc
18 comentarii
1 NU este deloc bun tratamentul d el amed de familie
2 Orice problema de nas, gat, urechi..se trateaza doar la medicii ORL , care fac 6 ani specializare
medicii de familie fac doar 3 luni de cursuri ORL.. sper ca e clara diferenta
3. ingrosarea polipoida..NU este infectie.. NU se trateaza cu antibiotic ( poate fi mai degraba vorba de probleme gastro-intestinale care afcteaza indirect mucoasa sinusului
prin intoxicarea sistemuluil limfatic, predispozitie la alergie..s.a)
4. ametelile.. NU sunt de la sinuzita. pot fi de la
tensiune mica si hidratare proasta
de la acelesi probleme digestive, kg in plus, intestine si ficat cu toxine.. care duc la o calitate proasta a sângelui , care la rândul lui afceteaza circulatia cerebrala
Orice durere de cap si ameteala.. se investigheaza prin Luare Tensiunii arteriale la ambele maini
dupa se stie ce e de facut mai departe
2 Orice problema de nas, gat, urechi..se trateaza doar la medicii ORL , care fac 6 ani specializare
medicii de familie fac doar 3 luni de cursuri ORL.. sper ca e clara diferenta
3. ingrosarea polipoida..NU este infectie.. NU se trateaza cu antibiotic ( poate fi mai degraba vorba de probleme gastro-intestinale care afcteaza indirect mucoasa sinusului
prin intoxicarea sistemuluil limfatic, predispozitie la alergie..s.a)
4. ametelile.. NU sunt de la sinuzita. pot fi de la
tensiune mica si hidratare proasta
de la acelesi probleme digestive, kg in plus, intestine si ficat cu toxine.. care duc la o calitate proasta a sângelui , care la rândul lui afceteaza circulatia cerebrala
Orice durere de cap si ameteala.. se investigheaza prin Luare Tensiunii arteriale la ambele maini
dupa se stie ce e de facut mai departe
Buna ziua!As dori sa va intreb in cazul sindromului Gerhard se poate face tratament injectabil cu dexametazona ?i(in urma unei raceli am simtit ca ma sufoc).Desi am acest sindrom de 5 ani am dus o viata normala fara sa fac prea mult efort.Am fost propusa pt operatie anul trecut dar imi este f frica sa nu raman fara voce.Ma aflu iin afara tarii si din pacate medicii de aici n au luato prea in serios.Va multumesc!
dexametazona..este un preparat hormonal
face el si bine la urgenta...
dar e termen lung are si dezavantaje
Doar medicul care vede pacientul poate sa recomande asa ceva
face el si bine la urgenta...
dar e termen lung are si dezavantaje
Doar medicul care vede pacientul poate sa recomande asa ceva
Buna seara!Da, mi a fost prescrisa de catre medic ORL in caz de urgenta sa mi fac acasa, imi este un pic teama de efecte adverse.Aerosoli cu dexametazona va reduce inflamatia sau doar injectabil ajuta?Va multumesc!
cred ca este mai bine doar aerosoli
dar stafilococul auriu poate da aceste stari de ameteala?
Buna ziua,
Dle doctor, copilul meu de aproape 4 anisori are o raguseala persistenta dar avand si doua episoade de "rosu in gat" cu temperatura nu mai stiu daca aceea raguseala are legatura.Dupa tratarea cu antibiotic raguseala persista fara tuse sau febra pana la urmatorul episod de (febra si mucozitati, tuse productiva care nu tine mult)La exudat i-a iesit stafilococul auriu si doar atat.(urmand un tratament de antibiotic conform antibiogramei).e posibil ca acest stafilococ sa ii provoace aceasta raguseala?Doctorul pediatru i-a dat si Nexium si Epitrim, iar la Nexium dupa o saptamana nu s-a cunoscut imbunatatire si am incetat administrarea lor.
Am dori sa facem investigatii la dvs, pana acand facem programarea va rog sa imi ziceti, cum sa ii ameliorez aceasta raguseala sa nu faca din nou rosu in gat.
Iertati-mi incoerenta dar uitandu-ma pe net ma sperii ce vad...
Multumesc
Dle doctor, copilul meu de aproape 4 anisori are o raguseala persistenta dar avand si doua episoade de "rosu in gat" cu temperatura nu mai stiu daca aceea raguseala are legatura.Dupa tratarea cu antibiotic raguseala persista fara tuse sau febra pana la urmatorul episod de (febra si mucozitati, tuse productiva care nu tine mult)La exudat i-a iesit stafilococul auriu si doar atat.(urmand un tratament de antibiotic conform antibiogramei).e posibil ca acest stafilococ sa ii provoace aceasta raguseala?Doctorul pediatru i-a dat si Nexium si Epitrim, iar la Nexium dupa o saptamana nu s-a cunoscut imbunatatire si am incetat administrarea lor.
Am dori sa facem investigatii la dvs, pana acand facem programarea va rog sa imi ziceti, cum sa ii ameliorez aceasta raguseala sa nu faca din nou rosu in gat.
Iertati-mi incoerenta dar uitandu-ma pe net ma sperii ce vad...
Multumesc
am mai scris multe postari pe forum unde explic
Raguseala la copiii este doar din cauza unui Reflux gasro-esofagian..de la alimentatie incorecta
cu multe fructe acre, acide, de la citrice, mancarea acra pe noapte sau acidulate
sau simpa intolearanta a copilului la anumite alimnete care duce la refluxul gastro-esofagian in somn
anume de la acidul gastric...care ajunge si arde tot in gat
apar raguseli, farinite, amigdalie
scade imunitatea locala a mucoaselor..si dupa se lipesc acei microbi pe care toti dau vina
dar nimeni nu cauta cauza
Raguseala la copiii este doar din cauza unui Reflux gasro-esofagian..de la alimentatie incorecta
cu multe fructe acre, acide, de la citrice, mancarea acra pe noapte sau acidulate
sau simpa intolearanta a copilului la anumite alimnete care duce la refluxul gastro-esofagian in somn
anume de la acidul gastric...care ajunge si arde tot in gat
apar raguseli, farinite, amigdalie
scade imunitatea locala a mucoaselor..si dupa se lipesc acei microbi pe care toti dau vina
dar nimeni nu cauta cauza
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs prompt.
tensiunea este intre 10.6 si12.7 am facut analize bune ionograma buna ct craniu bun radiografie cervicala: reducere uniforma a spatiului diacal c6 c7 osteofite incipiente c5 c6 si anterioare c6 c7. sa fie de la cervicala ametelile?? ce analize imi recomandati sa mai fac..
consult si investiagtii la gastrologie
Absenta leziunilor focale evolutive la nivelul substantei cerebrale ;
- Fara edem focal ;fara efect de masa infra sau supratentorial ;
- Sistem ventricular pe linia mediana ;
- Aplazia sinusului frontal stang;
- Sinus frontal drept, celule etmoidale, sinusuri maxilare si sfenoidale fara fluid ;
- Pnematizare mastodiana normala.
Am sinuzita?? ce reprezinta acest rezultat??
- Fara edem focal ;fara efect de masa infra sau supratentorial ;
- Sistem ventricular pe linia mediana ;
- Aplazia sinusului frontal stang;
- Sinus frontal drept, celule etmoidale, sinusuri maxilare si sfenoidale fara fluid ;
- Pnematizare mastodiana normala.
Am sinuzita?? ce reprezinta acest rezultat??
nu este sinuzita
nici o schimbare cerebrala
investigatie facuta pentru a confirma ca nu este o tumora cerebrala
restul investigatiilor la gastrologie
nici o schimbare cerebrala
investigatie facuta pentru a confirma ca nu este o tumora cerebrala
restul investigatiilor la gastrologie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 61Ameteli aproape zilnic
- 3slabiciune, ameteala, dezechilibrul, palpitatii si caderi de calciu
- 2Afectiune neurologica?
- 6Ameteli...destul de dese...
- 5Cand rad ma ia ameteala rau
- 3ameteli
- 8De 2 zile am o senzatii foarte ciudate
- 0dureri de cap si ameteli
- 5Ameteli persistente, dureri in partea dreapta
- 6Candida bucala intestinala.. de vreo patru saptamani
- 5Ameteala, cap greu, senzatie de imperceptibil, urechi infundate. imi vreau mintea limpede!
- 2ametesc cand mi-e foame
- 6De un an, cand mi se face foame ametesc ff rau..
- 4Ametela la miscare
- 0dureri lombare, ameteli si palpitatii
- 7AMETELI SI SENSIBILITATE LA LUMINA
- 1Febra, oboseala, ameteala, lipsa poftei de mancare, dureri de spate..
- 4Ameteala, dezechilibru, atacuri de panica.
- 7Stare de moleseala, ameteli si presiune in urechi
- 2Ameteala, greata, cofuzie
Mai multe informații despre: radiografia sinusurilor Ameteala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: