Intoxicatie cu fier

30-12-2021
DanJohn
Nu este medic/terapeut
DanJohn
Bună ziua, de vreo câteva zile, aproape o săptămână, am început sa ma simt rau, amețeli, dureri de cap, de stomac, piept, mușchi, amorteli, greata dar fără febra, și nici una din ele nu era prea accentuata, am mai avut episoade când ma simțeam rau si doctorii nu au găsit nimic ( am fost diagnosticat cu anxietate ). Mi-am făcut un set de analize pentru minerale și vitamine, în schimb și mi-a ieșit ca am fierul seric crescut: 198 (când limita e la 158 la synevo) și carenta de vitamina D, pentru asta am început sa iau suplimente cu vitamina D3 dar pentru fierul seric nu știu ce sa fac, poate sa ma ajute cineva? Țin sa menționez ca simptomele precizate mai sus s-au mai ameliorat.
Mustesc mult!!
1 comentarii
0
30-12-2021, ora 21:02
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Ar trebui sa va dozati si saturatia transferinei si feritina serica, pentru a vedea daca chiar aveti o problema cu fierul crescut, care sa necesite alte investigatii.
Evitati suplimentele de vitamina C si evident de fier. Evitati carnea rosie. Puteti creste consumul de cereale integrale (atentie sa nu fie fortificate suplimentar cu fier), nuci, seminte si leguminoase.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: