Intoleranta lactoza.

22-12-2020
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Buna ziua,
Avem si noi o problema cu bebele, ideea e ca de ceva timp, mai exact de vreo 2 luni de zile nu prea mai doarme noaptea, se trezeste din jumatate in jumatate de ora si plange, se strange de burtica.
La varsta de 6 luni i-am facut analiza pentru intoleranta, iar medicul pediatru a zis ca este ok, acum din intamplare, i-am aratat si medicului de familie analiza si a zis ca are intoleranta la lactoza.
Cel mic nu a fost alaptat, pentru ca a refuzat sanul si inclusiv laptele matern, il regurcita.
Din spital a fost scos pe Aptamil, apoi l-am trecut pe topfer 1, dupa aceea pe topfer HA, dar pe toate aceste formule copilul avea gaze multe, se strangea de burtica, foarte constipat.
Dar de 2 luni efectiv nu mai facem fata cu el noaptea, ziua e mai ok (avand in vedere ca nu mananca lapte, mananca doar mancarica).
Initial l-am trecut pe Aptamil pepti2, dar la recomandarea medicului, de 2 zile l-am trecut pe Aptamil Pro Futuro 2, dar am observat ca acest lapte contine lactoza, mai mult decat pepti 2.
Daca copilul este alergic la lactoza, nu e normal sa il trecem pe lapte fara lactoza ???

Va atasez valorile care sunt scrise pe analiza.,

Intoleranta la lactoza...
-13910 C/C, genotip homozigot
-22018 G/G, genotip homozigot
Intoleranta primara la lactoza se coreleaza cu doua
polimorfisme genetice in zona reglatoare a genei lactazei.
Studiile au aratat ca genotipul C/C al pozitiei -13910 sigenotipul G/G al pozitiei -22018 sunt asociate cu scaderea
activitatii enzimatice a lactazei.
(sange integral EDTA, PCR & Hibridizare)

Va multumesc.
3 comentarii
1
22-12-2020, ora 12:17
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Prima mare greșeală: renunțarea la laptele matern ! În rest sunt multe aspecte de precizat, prin consultație pediatrică. Utilizarea unei formule fără lactoză se impune. Succes !
0
22-12-2020, ora 12:42
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Dn-ul doctor, am renuntat la laptele matern la recomandarea medicilor, copilul a stat in spital mai mult timp pentru ca a avut un icter mai agresiv si a stat cu 10 zile in plus fata de normal, iar cand am ajuns cu el acasa, efectiv nu a vrut sa ia sanul.
I-a dat si laptele matern folosind acea pompa pentru muls, dar efectiv il regurcita, iar la recomandarea medicilor, am renuntat la laptele matern si l-am tercut pe aptamil cel din spital.
Apoi vazand ca era foarte constipat l-am mutat pe Topfer 1, dar colicii si constipatia era la fel, ulterior l-am trecut pe Topfer HA, dar nu s-a vazut nicio imbunatatire.
I-am facut analiza pentru lactoza, medicul a zis inital ca nu este alergic, sa continuam cu Aptamil Pepti2... vazand am consultat si alt medic si ne-a zis ca este alergic la lactoza si sa ii dam Aptamil Pro Futuro, dar am vazut ca acel lapte are lactoza.
Daca este alergic la lactoza, de ce sa ii dam un lapte cu lactoza??
Ne-a dat peste cap si efectiv nu stim ce sa ii facem, pentru ca acest copil nu se odihneste noaptea de 2 luni de zile, se trezeste din jumatate in jumatate de ora.

Va multumesc frumos.
0
04-01-2021, ora 08:38
Anastasia20
Nu este medic/terapeut
Anastasia20
Aceeasi problema am avut-o cu primul bebe, intr-un final l-am trecut pe aptamil fara lactoza si a mers foarte bine, lua in greutate si toate aceste probleme cu somnul, durerile trecusera.Incercati cu aptamil fara lactoza sau alt brand de lapte praf dar fara lactoza si vedeti diferenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamina D și intoleranța la lactoză
  • Ești „nutricondriac”?
  •