Interpretare valori analize Ac anti Chlamydia trachomatis IgG si IgA | Forumul Medical ROmedic

Interpretare valori analize Ac anti Chlamydia trachomatis IgG si IgA

22-05-2019
lotharm
Nu este medic/terapeut
lotharm
Buna tuturor,

La aproximativ 2 saptamani de la un incident (s-a rupt prezervativul), am inceput sa am diferite simptome asemanatoare Chlamydiei (usturimi, durere tesiculara, mictionari frecvente, insas nu am avut nici un fel de secretie)

In urma analizelor facute la 3 saptamani de la incident, mi-au iesit urmatoarele valori:

Ac. anti Chlamydia trachomatis IgG... < 5, 0 UA/mL (< 9, 0)

INTERPRETARE: IgG < 9, 0 UA/mL. Negativ 9, 0 <= IgG < 11, 0 UA/mL. Neconcludent IgG >= 11, 0 UA/mL. Pozitiv

Ac. anti Chlamydia trachomatis IgA... < 3, 00 Index (< 5, 00)

INTERPRETARE: Index IgA < 5, 00. Negativ 5, 00 <= Index IgA < 6, 00. Neconcludent Index IgA >= 6, 00. Pozitiv

Valorile de mai sus sunt negative (aproximativ aceleasi valori le-am avut si acum 3 ani, la o testare de rutina).

Este posibil totusi, sa am Chlamydia chiar daca valorile de mai sus sunt negative?

Va multumesc mult!
4 comentarii
1
23-05-2019, ora 07:13
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Ar fi mai bine sa faceti analiza-Arn - ptr chlamydia din secretie uretrala, dimineata, recoltata de medic.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
23-05-2019, ora 09:05
lotharm
Nu este medic/terapeut
lotharm
Multumesc pentru raspuns, Doamna Doctor!

Pentru analiza ARN, este suficienta doar proba de urina? (primul jet, de dimineata)
0
21-08-2019, ora 23:52
lotharm
Nu este medic/terapeut
lotharm
Buna din nou,

Am refacut dupa o perioada de vreo 3 luni analizele, din nou la acelasi laborator si din nou rezultatele au fost aceleasi

Ac. anti Chlamydia trachomatis IgG... < 5, 0 UA/mL (< 9, 0)

INTERPRETARE: IgG < 9, 0 UA/mL. Negativ 9, 0 <= IgG < 11, 0 UA/mL. Neconcludent IgG >= 11, 0 UA/mL. Pozitiv

Ac. anti Chlamydia trachomatis IgA... < 3, 00 Index (< 5, 00)

INTERPRETARE: Index IgA < 5, 00. Negativ 5, 00 <= Index IgA < 6, 00. Neconcludent Index IgA >= 6, 00. Pozitiv

Insa, am refacut analizele si la un alt laborator, la distanta de doua zile. Rezultatele:

ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig A -Ser

4.15 DU/ml

< 9 DU/ml: Negativ
9 - 11 DU/ml: Echivoc
> 11 DU/ml: Pozitiv

Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig G -Ser
11.25 DU/ml Valoare mica

Negativ: < 9 DU/ml;
Echivoc: 9 - 11 DU/ml;
Pozitiv: > 11 DU/ml

Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig M -Ser
2.20 DU

< 9 DU: Negativ
9 - 11 DU: Echivoc
> 11 DU: Pozitiv

Sunt foarte contrariat, deoarece IGA si IGM negative in ambele rezultate, insa la primul laborator rezultatele de IGG au fost in parametri, iar la al doilea peste limitele normale. Deoarece IGG masoara anticorpii formati in urma unei infectii, cum de rezultatele sunt diferite?

Ce ma sfatuiti sa fac?

multumesc mult!
0
22-08-2019, ora 07:18
lotharm
Nu este medic/terapeut
lotharm
Va rog, ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot bacteriile chlamydia să se răspândească în organismul uman?
  • Nu scap de Chlamydia - ce să fac? (infecÈ›ia rezistentă sau reapărută după tratament)
  • Screeningul pentru Chlamydia - ce trebuie să È™tii
  •