Interpretare valori analize Ac anti Chlamydia trachomatis IgG si IgA
Buna tuturor,
La aproximativ 2 saptamani de la un incident (s-a rupt prezervativul), am inceput sa am diferite simptome asemanatoare Chlamydiei (usturimi, durere tesiculara, mictionari frecvente, insas nu am avut nici un fel de secretie)
In urma analizelor facute la 3 saptamani de la incident, mi-au iesit urmatoarele valori:
Ac. anti Chlamydia trachomatis IgG... < 5, 0 UA/mL (< 9, 0)
INTERPRETARE: IgG < 9, 0 UA/mL. Negativ 9, 0 <= IgG < 11, 0 UA/mL. Neconcludent IgG >= 11, 0 UA/mL. Pozitiv
Ac. anti Chlamydia trachomatis IgA... < 3, 00 Index (< 5, 00)
INTERPRETARE: Index IgA < 5, 00. Negativ 5, 00 <= Index IgA < 6, 00. Neconcludent Index IgA >= 6, 00. Pozitiv
Valorile de mai sus sunt negative (aproximativ aceleasi valori le-am avut si acum 3 ani, la o testare de rutina).
Este posibil totusi, sa am Chlamydia chiar daca valorile de mai sus sunt negative?
Va multumesc mult!
La aproximativ 2 saptamani de la un incident (s-a rupt prezervativul), am inceput sa am diferite simptome asemanatoare Chlamydiei (usturimi, durere tesiculara, mictionari frecvente, insas nu am avut nici un fel de secretie)
In urma analizelor facute la 3 saptamani de la incident, mi-au iesit urmatoarele valori:
INTERPRETARE: IgG < 9, 0 UA/mL. Negativ 9, 0 <= IgG < 11, 0 UA/mL. Neconcludent IgG >= 11, 0 UA/mL. Pozitiv
INTERPRETARE: Index IgA < 5, 00. Negativ 5, 00 <= Index IgA < 6, 00. Neconcludent Index IgA >= 6, 00. Pozitiv
Valorile de mai sus sunt negative (aproximativ aceleasi valori le-am avut si acum 3 ani, la o testare de rutina).
Este posibil totusi, sa am Chlamydia chiar daca valorile de mai sus sunt negative?
Va multumesc mult!
4 comentarii
Buna ziua,
Ar fi mai bine sa faceti analiza-Arn - ptr chlamydia din secretie uretrala, dimineata, recoltata de medic.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Ar fi mai bine sa faceti analiza-Arn - ptr chlamydia din secretie uretrala, dimineata, recoltata de medic.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Multumesc pentru raspuns, Doamna Doctor!
Pentru analiza ARN, este suficienta doar proba de urina? (primul jet, de dimineata)
Pentru analiza ARN, este suficienta doar proba de urina? (primul jet, de dimineata)
Buna din nou,
Am refacut dupa o perioada de vreo 3 luni analizele, din nou la acelasi laborator si din nou rezultatele au fost aceleasi
Insa, am refacut analizele si la un alt laborator, la distanta de doua zile. Rezultatele:
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig A -Ser
4.15 DU/ml
< 9 DU/ml: Negativ
9 - 11 DU/ml: Echivoc
> 11 DU/ml: Pozitiv
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig G -Ser
11.25 DU/ml Valoare mica
Negativ: < 9 DU/ml;
Echivoc: 9 - 11 DU/ml;
Pozitiv: > 11 DU/ml
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig M -Ser
2.20 DU
< 9 DU: Negativ
9 - 11 DU: Echivoc
> 11 DU: Pozitiv
Sunt foarte contrariat, deoarece IGA si IGM negative in ambele rezultate, insa la primul laborator rezultatele de IGG au fost in parametri, iar la al doilea peste limitele normale. Deoarece IGG masoara anticorpii formati in urma unei infectii, cum de rezultatele sunt diferite?
Ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc mult!
Am refacut dupa o perioada de vreo 3 luni analizele, din nou la acelasi laborator si din nou rezultatele au fost aceleasi
Insa, am refacut analizele si la un alt laborator, la distanta de doua zile. Rezultatele:
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig A -Ser
4.15 DU/ml
< 9 DU/ml: Negativ
9 - 11 DU/ml: Echivoc
> 11 DU/ml: Pozitiv
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig G -Ser
11.25 DU/ml Valoare mica
Negativ: < 9 DU/ml;
Echivoc: 9 - 11 DU/ml;
Pozitiv: > 11 DU/ml
Anticorpi Chlamydia trachomatis Ig M -Ser
2.20 DU
< 9 DU: Negativ
9 - 11 DU: Echivoc
> 11 DU: Pozitiv
Sunt foarte contrariat, deoarece IGA si IGM negative in ambele rezultate, insa la primul laborator rezultatele de IGG au fost in parametri, iar la al doilea peste limitele normale. Deoarece IGG masoara anticorpii formati in urma unei infectii, cum de rezultatele sunt diferite?
Ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc mult!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6tratament chlamydia - fara niciun rezultat
- 13chlamydia
- 4eu si prietena mea ne-am tratat pt o infectie BTS... teste sange?
- 5control ginecologic si analiza pentru clamidia a iesit pozitiva
- 7transmiterea bolilor sexuale!
- 3un tratament pentru infectia cu Chlamydia?
- 5Gonoree si Chlamydia complicatii
- 5acum 3 luni mi s-a descoperit o infectie cu chlamyda
- 0Interpretare analize
- 2Chlamydia ajutor va rog!
- 0Cum se poate lua Chlamydia
- 1Usturimi penis depistat clamiya, nessiea urepleasma
- 4Analize chlamydia rog interpretare
- 2Rezultat chlamydia incert.
- 0Tratament Chlamydia - Doxiciclina. In cat timp se remediaza simptomele?
- 2Urologie - Axitrox pentru suspiciune de Clamidya?
- 2Chlamydia analize cum se ciresc
- 0Chlamidya persistenta, infertilitate
Mai multe informații despre: Infectia cu Chlamydia trachomatis
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: