Interpretare test papanicolau
Buna ziua, am resultatele in urma unui test papanicolau si sunt urmatoarele:
Citodiagnosc Babes Papanicolau Clasa III LSIL-dupa ce am facut ce am repatat de 3 ori tratamentul cu Cervucid. Inainte de tratament am obtinut acelasi rezultat.
In urma unei corposcopii mi s-a sugerat sa ma operez.
V-as ruga sa interpretati rezultatul analizei si sa imi spuneti daca sunt la etapa la care necesit operatie sau inca mai pot urma un tratament.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Citodiagnosc Babes Papanicolau Clasa III LSIL-dupa ce am facut ce am repatat de 3 ori tratamentul cu Cervucid. Inainte de tratament am obtinut acelasi rezultat.
In urma unei corposcopii mi s-a sugerat sa ma operez.
V-as ruga sa interpretati rezultatul analizei si sa imi spuneti daca sunt la etapa la care necesit operatie sau inca mai pot urma un tratament.
Va multumesc pentru timpul acordat.
3 comentarii
Este indicat sa faceti operatia care se numeste LLETZ(ERAD) pentru ca proba recoltata se da la analiza catre anatomo-patologie si se va da un diagnostic complet asupra leziunii pe care o aveti, in acelasi timp scapand si de acea leziune.
Toate cele bune.
Toate cele bune.
Buna ziua!Am si eu o rugaminte la dumneavoastra, sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.In urma cu 3 saptamani am fost la un control ginecologic de rutina, pt. prima data.Mentionez ca am 21 de ani.La examenul cu valvele dna doctor mi-a spus ca am o rana pe col.Am solicitat examenul papanicolau si cel citologic.Am primit urmatorul rezultat:LEUCOREE, SATISFACATOR PENTRU EVALUARE, CELULE ENDOCERVICALE-PREZENTE, NEGATIV PENTRU O LEZIUNE INTRAEPITELIALA SAU MALIGNA, ORGANISME:CANDIDA, MODIFICARI CELULARE REACTIVE ASOCIATE CU INFLAMATIA.Recomandari:de urmarit evolutia citologic dupa tratament.Diagnostic citopatologic:Frotiu inflamator cu modificari reactive importante si aflux fromilocetar abundent ce contine numeroase micelii de candida.Iar la examenul de secretie vaginala:epitelii relativ frecvente si bacili gram pozitiv, frecventi forme medii, Alte observatii:Detritus celular amorf relativ frecvente celule superficiale etalate;numeroase polimorfonucleare integre si degradate, relatic frecvente levuri:spori si filamente.Iar dna doctor mi-a pus diagnosticul de colpita mixtra, tratament spalaturi cu tantum rosa, macmiror ovule, flucoric si lomexin ovule.Ma nelinisteste gandul de a avea o rana pe col.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta rana rezulta si din testul papanicolau?Sau mai exact termenul de colpita inseamna rana pe col?Va multumesc din suflet, si astept raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua.
Daca se poate va rog mult sa se uite cineva pe rezultatele testului Papanicolau pe care l-am facut si sa-mi spuna daca e in regula sau e anormal.
-celule pavimentoase superficiale, intermediare si parabazale in placarde mariAcidofilie falsa, carioliza, cariopicnoza, macrocarie dar fara hipercromazie.Discreta autoliza celulara, rare diskeratocite.
-celule epiteliale endocervicale izolate si in grupuri mari(aspect normal)
-celule de metaplazie in rare placarde mici
-F.numeroase polimorfonucleare
-Flora bacteriana coco-bacilara
-rare pseudomicelii de Candida
Daca se poate va rog mult sa se uite cineva pe rezultatele testului Papanicolau pe care l-am facut si sa-mi spuna daca e in regula sau e anormal.
-celule pavimentoase superficiale, intermediare si parabazale in placarde mariAcidofilie falsa, carioliza, cariopicnoza, macrocarie dar fara hipercromazie.Discreta autoliza celulara, rare diskeratocite.
-celule epiteliale endocervicale izolate si in grupuri mari(aspect normal)
-celule de metaplazie in rare placarde mici
-F.numeroase polimorfonucleare
-Flora bacteriana coco-bacilara
-rare pseudomicelii de Candida
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3urgent...papanicolau
- 2rezultat papanicolau si tratament prescris
- 5testul papanicolau la cat timp trebuie facut?
- 13Displazie
- 4Babes-Papanicolau
- 4test papanicolau
- 4test babes papanicolau - nu stiu ce inseamna
- 0flora modificata, test papanicolau
- 0Interpretare test Papanicolau
- 5testul papanicolau, vaginoza bacteriana, candida
- 0interpretare test papanicolau
- 8test papnicolau-rana pe col
- 1interpretarea ex citologic Babes-Papanicolaou
- 1Rog o interpretare a urmatoarelor analize Babes-Papanicolau
- 0Interpretare papa nicolau in sarcina
- 0rezultate papanicolau
- 0Buna ziua tuturor, mă poate ajuta cineva cu interpretarea testului Papanicolau
- 0Interpretare rezultate Papa Nicolau!
- 0Intrebare despre PAP
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: