interpretare rezultate analize medicale
Sunt mama unui baiat de 21 ani - student. Maninca normal dar este slab- nu asimileaza pe cit maninca. Acesta este motivul pentru care a facut analize. Dintre acestea trombocite=143000 ( valori normale 150000-400000), P.eosinofile=6 (valori normale 1-4), Calciu seric total=8.4 (valori normale 9-11) nu se incadreaza in valorile normale. Imi puteti spune semnificatie au ? Am facut si examen de coprocultura - dar nu a venit inca rezultatul.
2 comentarii
Faptul ca desi are un regim alimentar normal, nu are si o greutate pe masura inseamna, in majoritatea cazurilor, ca are un metabolism ridicat.Care e cauza acestui metabolism crescut? trebuie investigat-poate fi ceva normal sau poate fi ceva patologic(hipertiroidismul poate fi o cauza, dar si o parazitoza).Calciul scazut semnifica hipocalcemie-nu stiu dak are ceva manifestari, dar oricum trebuie tratat.Cat despre celelalte valori nu poti sa le atribui o semnificatie ptr k ele pot fi modificate in multe afectiuni.Trebuie combinate cu simptomele pe care le prezinta.Hipocalcemia are foarte multe cauze care trebuie luate pe rand si investigate.La fel si cu eozinofilia(ex.coprologic vrea sa elimine existenta unor paraziti, ptr ca in parazitoze exista eozinofilie, dar nu in toate parazitozele.si ceva foate important, nu toti parazitii pot fi evidentiati prin exam. coproparazitologic).Unele forme de parazitoze pot sa determine scadere in greutate.In cazul trombocitelor ar trebui sa se faca mai multe investigatii...nu stiu care e cauza care a determinat scaderea lor (nu e o scadere importanta in acest moment, dar nu poti stii cum va evolua sau ce anume a cauzat aceasta scadere), ptr ca si in acest caz sunt mai multe cauze.
In concluzie, trebuie cautate mai multe semne, simptome si analize ca sa poti formula un diagnostic.
Succes!
In concluzie, trebuie cautate mai multe semne, simptome si analize ca sa poti formula un diagnostic.
Succes!
Buna ziua,
Sunt ingrijorata pentru fiul meu, student, de 21 ani. A facut analizele medicale si are deviri de la limitele normale la:
eos#--0, 57
neu%--36
lym--48.1
mon%--8.3
eos%--7, 6
MCHC-28.5
Va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti?
Sunt ingrijorata pentru fiul meu, student, de 21 ani. A facut analizele medicale si are deviri de la limitele normale la:
eos#--0, 57
neu%--36
lym--48.1
mon%--8.3
eos%--7, 6
MCHC-28.5
Va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3interpretare analize
- 13Interpretare analize
- 3interpretare analize
- 3Mama, in varsta de 60 ani are urmatoarele analize peste valorile normale
- 3FSH 27 - ce inseamna?
- 3Toxo si CMV - pot sa mai am copii?
- 3analize modificate
- 0analize medicale sub limita
- 14analize medicale - sarcina - interpretare rezultate
- 6Analize dupa infectia urinara, pentru sarcina
- 4interpretare rezultate analize - fiica mea 24 ani
- 4Explicatii analize medicale
- 6Hepatita B, TGO, TGP, GGT - valori marite. Trebuie internat?
- 4Rezultate foarte proaste la analize!!!
- 4de o luna ma simt rau si analizele au iesit ok
- 4Interpretare analize
- 3Analize Medicale Rog interpretare, posibil tratament
- 3rezultate analize
- 0Interpretare examen histopatologic
Mai multe informații despre: analizele medicale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: