analize medicale
Buna ziua,
am facut analizele medicale acum 2 saptamani si mi-a iesit destul de bine inafara de VSH care este un pic marit 18 mm in prima ora de sedimentare. Valoare maxima normala este 8 mm/1h. CRP a iesit bine. Ar trebui sa-mi fac griji sau nu? Daca da unde sa ma adresez?
Am 32 de ani, 1.65 si 63 de Kg.
am facut analizele medicale acum 2 saptamani si mi-a iesit destul de bine inafara de VSH care este un pic marit 18 mm in prima ora de sedimentare. Valoare maxima normala este 8 mm/1h. CRP a iesit bine. Ar trebui sa-mi fac griji sau nu? Daca da unde sa ma adresez?
Am 32 de ani, 1.65 si 63 de Kg.
3 comentarii
VSH-ul poate creste in multe situatii. Este bine sa va adresati medicului de familie pentru o prima evaluare. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Buna ziua,
Multumesc de raspuns! Problema este ca medicul de familie nu isi da seama din analize de la ce poate fi. Analizele de sange (biochimie, lipide, hematologie, tiroida, CRP) au iesit bine. Am repetat VSH-ul de doua ori in acelasi laborator. In prima faza a iesit 14 mm/1h iar dupa 15 zile 18 mm/1h cand valoarea maxima ar trebui sa fie 8 mm/1h (asa indica in buletinul de analize).Nu stiu ce sa fac. Nu stiu de la ce poate fi. Vreau sa repet VSH-ul intr-un alt laborator daca da aceeasi valoare. Valorile respective ale VSH ului de mai sus cat de mari sunt? Indica ceva grav sau nu? Clinic nu am nici un simptom.
Multumesc anticipat!
Multumesc de raspuns! Problema este ca medicul de familie nu isi da seama din analize de la ce poate fi. Analizele de sange (biochimie, lipide, hematologie, tiroida, CRP) au iesit bine. Am repetat VSH-ul de doua ori in acelasi laborator. In prima faza a iesit 14 mm/1h iar dupa 15 zile 18 mm/1h cand valoarea maxima ar trebui sa fie 8 mm/1h (asa indica in buletinul de analize).Nu stiu ce sa fac. Nu stiu de la ce poate fi. Vreau sa repet VSH-ul intr-un alt laborator daca da aceeasi valoare. Valorile respective ale VSH ului de mai sus cat de mari sunt? Indica ceva grav sau nu? Clinic nu am nici un simptom.
Multumesc anticipat!
VSH-ul nu e mare si poate creste in foarte multe situatii. Numai prin explorari suplimentare s-ar putea gasi cauza. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Analize medicale
- 10rezultate examen secretie
- 4posibil hepatita? sau atceva?
- 2in ultimul an m-am ingrasat 10 kg si am facut niste analize
- 61Rezultate analize medicale
- 11transaminaze marite
- 11Interpretare analiza medicala Epstein Barr
- 3Interpretare analize medicale, va rog, sa ma lamuriti...
- 5buletin de analize
- 4interpretare examen citologic cervico-vaginal
- 4analize medicale
- 6TGO, TGP si fibrinogenemie foarte mari
- 6anatomie aptologica.. unde trimit un rezultat?
- 0interpretare analize medicale
- 4Interpretare analize
- 1analize sange
- 3analize proaste de 5 ani
- 2Analize medicale
- 5Anemia? ?
Mai multe informații despre: analizele medicale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: