Scleroemfizem pulmonar
Buna seara, azi mama mea in varsta de 81 ani a facut radiografie pulmonara, diagnosticul fiind scleroemfizem pulmonar, hiluri si desen pulmonar accentuat bilateral.Va rog frumos imi puteti spune ce inseamna acest diagnostic?Medicul de familie mi-a zis ca este o bronsita mai veche pe fondul varstei si cu o viroza usoara, prescriindu-i antibiotic si aerius ptr.10 zile! Mentionez ca am facut aceasta radiografie deoarece oboseste destul de repede si are transpiratii noctune mai ales, nu tuseste si nu face nici febra!
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
1 comentarii
Bună ziua! Leziunile sclerotice sau fibrotice sunt un fel de țesut cicatricial, dar la nivel pulmonar. Acel țesut nu mai este funcțional. Iar emfizemul apare prin ruperea septurilor dintre alveole și rezultă spații cu aer mai mari care nu mai participă la fel de eficient la ventilația-perfuzia pulmonară. Ambele modificări sunt cronice, mama dumneavoastră are și o vârsta înaintată, nu este ceva ce se tratează. Este indicată o spirometrie și apoi dacă este cazul medicul vă va recomanda niște bronhodilatatoare în asociere cu corticosteroizi inhalatori. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3torace enfizematos
- 2am dureri de stomac, ameteli, transpiratii pe timpul noptii, nu am pofta de mancare..ce poate fi?
- 5Cord cu bombarea arcului mijlociu pe partea stanga
- 4Transpiratie excesiva pe timpul noptii
- 3interpretare radiografie pulmonara
- 1Radiografia inainte de sarcina
- 2Sare, apa de gura - transpiratie
- 3Transpiratie excesiva, mai ales noaptea!
- 10Interpretare radiografie pulmonara/analize de sange
- 1Traducere rezultat radiografie pulmonara
- 1Buletin radiologic, barbat, 30 ani
- 0Interpretare Examen radiologic torace ansamblu
- 0Analize post covid radiologie
- 0Rgf cardiopulmonara
- 2Radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 0Radiografie pulmonara
- 0Interpretare radiografie pulmonara
- 1Radiografie pulmonara
Mai multe informații despre: Emfizemul pulmonar Radiografia pulmonara transpiratia nocturna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: