Interpretare ecograf mamar
Buna seara,
Astazi am facut un ecograf mamar de rutina, in urma caruia au fost gasite mai multe formatiuni nodulare hipoecogene. Dintre acestea, unul este mai mare si are specificatia urmatoare: formatiune nodulara, lobulata de 14/8 mm, cu axul mare orizontal, bine delimitata, neomogena, cu semnal vascular periferic. Ma ingrijoreaza termenul : 'vascular periferic'. Tin sa mentionez ca acum 3 saptamani am facut si analizele la sange si a iesit VSH-ul marit: 25 mm/h ( interval de referinta 2-15 mm/h). Medicul mi-a precizat ca acesti noduli apar pe baza hormonala si mi-a recomandat sa ma adresez si medicului ginecolog pentru eliminarea/schimbarea anticonceptionalelor. Insa, ma poate ajuta medicul ginecolog sau e nevoie sa merg la un medic endocrinolog? Este motiv de ingrijorare? Va multumesc!
Astazi am facut un ecograf mamar de rutina, in urma caruia au fost gasite mai multe formatiuni nodulare hipoecogene. Dintre acestea, unul este mai mare si are specificatia urmatoare: formatiune nodulara, lobulata de 14/8 mm, cu axul mare orizontal, bine delimitata, neomogena, cu semnal vascular periferic. Ma ingrijoreaza termenul : 'vascular periferic'. Tin sa mentionez ca acum 3 saptamani am facut si analizele la sange si a iesit VSH-ul marit: 25 mm/h ( interval de referinta 2-15 mm/h). Medicul mi-a precizat ca acesti noduli apar pe baza hormonala si mi-a recomandat sa ma adresez si medicului ginecolog pentru eliminarea/schimbarea anticonceptionalelor. Insa, ma poate ajuta medicul ginecolog sau e nevoie sa merg la un medic endocrinolog? Este motiv de ingrijorare? Va multumesc!
2 comentarii
Buna ziua,
Va recomandam sa faceti o consultatie la san, eventual o mamografi. Daca aceasta problema este pe baza hormonala, cel mai indicat este sa mergeti la un medic endocrinolog.
O zi frumoasa!
Echipa Marie Stopes
Va recomandam sa faceti o consultatie la san, eventual o mamografi. Daca aceasta problema este pe baza hormonala, cel mai indicat este sa mergeti la un medic endocrinolog.
O zi frumoasa!
Echipa Marie Stopes
Va multumesc pentru raspuns. Voi proceda asa cum mi-ati recomandat.
O zi frumoasa!
O zi frumoasa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1echografie mamara
- 2Rezultat ecografie mamara...
- 0Ecografie mamara
- 0ecografie mamara interpretare
- 0mamografie si ecografie bilaterala
- 0Chist poliseptat, ganglioni inflamatori - ecografie mamara.
- 1Interpretare ecografie mamara
- 6Nodul san
- 2Interpretare ecografie mamara
- 2Imagine hipoecogen transsonica, neomogena, cu contur relativ net, usor lobulat.
- 0Ecografie mamară
- 0Ecografie mamara
- 0Ecografie mamara
- 0Durere sani
- 1Mastoza chistica?
- 0Placard posibil displazic
- 4Chist san
Mai multe informații despre: ecografia mamara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: