Punctie biopsie de san
Am 48 de ani si am facut o echografie cu urmatorul rezultat:
Sani cu structura heterogena predominant hipoecogena.
San drept: Numeroase leziuni chistice prezente in toate cadranele, cea mai mare fiind situata supraareolar, avand diametrul maxim de 4.35 cm.
San stang: In dreptul orei 2:30 se evidentiaza o leziune cu continut transsonic impur, cu ecouri mobile in interior, diametre de 3.49/3.59/2.32 cm, posibil chist complicat.
Lateral de acesta formatiune nodulara hipoechogena neomogena, cu imagini hiperechogene in interior, cu continut net, usor lobulat, diametre de 0.93/0.76/1.26 cm, cu semnal vascular, decelabil echografic in interior.
Fara adenopatii axiale suspecte bilateral.
Concluzii: anomalie incerta san stang.
Mamografia a relevat urmatoarele:
San drept: fara opacitati spiculate, fara focare de microcalcifieri. Supero-extern: opacitate nodulara cu contur partial net, diametre de aprox.35/34 mm.
San stang: fara opacitati spiculate, fara focare de microcalicificari. Supero-extern: opacitate nodulara de intensitate crescuta, diametre de aprox.45/37 mm, contur partial net.
Fara adenopatii axilare bilateral.
Concluzii: Anomalii mamografice mai probabil benigne, bilateral.
BIRADS 0
Se recomanda completarea investigatiei cu examen IRM sau punctie/biopsie.
Ultimele investigatii (echografie si mamografie) le-am facut acum trei ani si nu au evidentiat nimic suspect/incert.
Mentionez ca am facut intre timp punctie aspirativa cu ac fin si mi s-a evacuat chistul din sanul stang si urmeaza sa fac punctie biopsie pentru nodulul incert din sanul stang. Intrebarea mea este ce sanse sunt ca punctia biopsie sa evidentieze aspecte maligne ale nodulului si ce se intreprinde in continuare in functie de rezultatul punctiei. Va multumesc!
Sani cu structura heterogena predominant hipoecogena.
San drept: Numeroase leziuni chistice prezente in toate cadranele, cea mai mare fiind situata supraareolar, avand diametrul maxim de 4.35 cm.
San stang: In dreptul orei 2:30 se evidentiaza o leziune cu continut transsonic impur, cu ecouri mobile in interior, diametre de 3.49/3.59/2.32 cm, posibil chist complicat.
Lateral de acesta formatiune nodulara hipoechogena neomogena, cu imagini hiperechogene in interior, cu continut net, usor lobulat, diametre de 0.93/0.76/1.26 cm, cu semnal vascular, decelabil echografic in interior.
Fara adenopatii axiale suspecte bilateral.
Concluzii: anomalie incerta san stang.
Mamografia a relevat urmatoarele:
San drept: fara opacitati spiculate, fara focare de microcalcifieri. Supero-extern: opacitate nodulara cu contur partial net, diametre de aprox.35/34 mm.
San stang: fara opacitati spiculate, fara focare de microcalicificari. Supero-extern: opacitate nodulara de intensitate crescuta, diametre de aprox.45/37 mm, contur partial net.
Fara adenopatii axilare bilateral.
Concluzii: Anomalii mamografice mai probabil benigne, bilateral.
BIRADS 0
Se recomanda completarea investigatiei cu examen IRM sau punctie/biopsie.
Ultimele investigatii (echografie si mamografie) le-am facut acum trei ani si nu au evidentiat nimic suspect/incert.
Mentionez ca am facut intre timp punctie aspirativa cu ac fin si mi s-a evacuat chistul din sanul stang si urmeaza sa fac punctie biopsie pentru nodulul incert din sanul stang. Intrebarea mea este ce sanse sunt ca punctia biopsie sa evidentieze aspecte maligne ale nodulului si ce se intreprinde in continuare in functie de rezultatul punctiei. Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9papilom intraductal
- 2mamografie si ecografie
- 2mamografie sau ecografie?
- 4Distorsiune arhitecturala san
- 41tumora la san lamuriti-ma
- 70ce trebuie sa facem pe plan oncologic prima data radioterapie sau chimioterapie?
- 2rezultatul unei mamografii
- 2Rezultat ecografie mamara...
- 1mamografie
- 8interpretare mamografie
- 0Ecografie mamara
- 0Interpretare mamografie
- 0Chist poliseptat, ganglioni inflamatori - ecografie mamara.
- 6Nodul san
- 1Mastoza chistica?
- 0Placard posibil displazic
- 4Chist san
- 1Interpretare rezultate mamografie
Mai multe informații despre: Mamografia ecografia mamara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: